Corona Brasov–FTC-Telekom 2-4

   

A Fradi egy sok kiállítást hozó mérkőzésen, majd’ végig vezetve, Banga Nándor első felnőtt góljával elhozta a pontokat Brassóból.

A házigazda Corona az eltiltását töltő Clarke és a továbbra is sérült Sweeney, Schaber, Gliga triót nélkülözve fogadta a magyar bajnoki címvédőt. Fodor Szabolcs alaposan átvariálta a sorokat, a pénteki gyergyói mérkőzéshez képest Roth nem volt ott egyedül a jégen. A vasak között Dubeau és Arany kezdtek.

Az első harmadot hűen tükrözte MacQueen mester minapi nyilatkozata, a Brassó roppant felesleges szabálytalanságokkal hozta nehéz helyzetbe magát. Dubeau kapus már a harmadik percben játékkésleltetésért emberhátrányos helyzetbe hozta csapatát – ezt még túléltek a hazaiak –, majd két minutummal később ugyanő ütött oda 2+2 percet érően egy Fradi játékosnak. Ezzel a lehetőséggel már éltek a vendégek, Crespi emelte rá a korongot a kékvonalról, Dubeau mintha nem látta volna a korongot, nem reagált a lövésre, 0-1. A 16. percben Valchar volt szabálytalan, a zöld-fehérek szépen végigvitték az emberelőnyös figurát, Turbucz közéről leadott lövését még védte a kapus, a kipattanót Kulmala tette be, 0-2.

A második játékrész elején Nemec volt túlzottan kemény, a Brassó végigtámadta a két perces időszakot, Zagidullin lőtt passzába Kóger tette bele remekül az ütőjét, 1-2. Kevés volt az 5 az 5 elleni játék, Farkas Tamás kiállítása alatt ellenakciókból veszélyeztetett a Corona. Sills és Zagidullin is ziccer hibázott, érett a brassói egyenlítés. A folytatásban kimaradt egy vendég emberelőny, majd Laporte ütött oda Dubeau kapusnak, Szabó Krisztián ment elégtételt venni – az exfehérvári támadó korábbi hozzáállásával ellentétben mostanság előszeretettel áll bele a konfliktusokba –, a rögtönzött bokszmeccs után brassói fór következett, eredménytelenül.

A harmadik harmadra is maradt a rengeteg kiállítás, Bors Huba egy 4 a 4 elleni játékszituáció során egyedül találta magát Arannyal szemben és kiegyenlítette az állást, 2-2. Támadásban maradt a Brassó, ám az 51. percben egy támadóbulit követően visszaszerezte a vezetést a Ferencváros. Farkas Simon hozta el a korongot, Nemec középre lőtte, Banga Nándor beleszúrt, a tengerentúlról hazatérő 21 éves támadó karriere első Erste Liga gólját szerezte, 2-3. Ment előre a Brassó, de hiányzott az átütő erő. A hajrában Laporte dönthette volna el a meccset, miután Dubeau rosszul indított, ám a légiós hálóőr visszaért a lövésre. A hazaiak az utolsó másfél percre lehozták kapusukat, a Fradi jól védekezett, az utolsó másodpercekben egy kiemelt korong épphogy elcsúszott a kapuig, Tóth Adrián a dudaszó pillanatába áttessékelte a gólvonalon.

Az FTC 4-2-re győzni tudott Brassóban, így hatpontos erdélyi túrát zárt, és pontszámban beérte ellenfelét. A Fradi legközelebb pénteken a DVTK-t fogadja, míg a Corona ugyanaznap a FEHA19-et látja vendégül.

Corona Brassó FTC

Fotó: Corona Brassó

Úgy érzem, jobban megérdemeltük volna a győzelmet

   

A brassói tréner szerint rászolgáltak volna legalább két pontra.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Nem lehetek elégedetlen az erőfeszítéseinkkel kapcsolatban: magas energiaszinten játszottunk. Úgy érzem, jobban megérdemeltük volna a győzelmet. Rövid volt a kispadunk, fel kell épülnie mindenkinek a sérüléséből, betegségéből, az eltiltottaknak vissza kell térnie, hogy reálisan lássuk, hol is áll a csapatunk. Frusztráló ez a helyzet. Egy kritikus helyzetben elbukott buli után nem blokkoltunk. Sajnálom, mert tényleg megérdemeltünk volna legalább két pontot.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Tudtuk, hogy a Brassónak nem sikerült jól a DEAC elleni mérkőzése. Fel voltunk rá készülve, hogy keményen nekünk jönnek. De kétgólos előnyt harcoltunk ki, ami után a Brassó elkezdett valóban keményen játszani. Megtalálták az utat, hogy visszajöjjenek. Viszont aztán mi is nagy szívvel játszottunk, és visszavettük a vezetést, elszántságunk volt a kulcs abban, hogy ezt meg is tartottuk. Nem könnyű itt nyerni, egyik pályán sem, de hat pontot szereztünk és így nagyon boldogan utazunk haza.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. okt. 29., vasárnap.
Dubeau: 88,9% (Tőke)
K
Arany: 95,8% (Nagy K.)
Williams, Bors, Valchar, Blackwater, Zagidullin
1
Seregély, Karmeniemi, Brady, Nagy G., Galajda
Boriszenko, Farkas T., Kóger, Sills, VanWormer
2
Boros, Crespi, Tóth A., Kestilä, LaPorte
Gajdó T., Bors, Szabó, Gajdó B., Kovács M.
3
Bán, Nemec, Németh, Kulmala, Turbucz
Kovács E., Rokaly-Boldizsár, Vasile A., Vasile N. R.
4
Haranghy, Banga, Farkas L. S., Tóth G.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:26 FTC PP Crespi Kulmala Galajda
0-2 17:22 FTC PP Kulmala Turbucz Galajda
1-2 25:28 BRA PP Kóger Zagidullin
2-2 42:57 BRA Bors Boriszenko Valchar
2-3 50:26 FTC Banga Nemec
2-4 59:59 FTC EN Tóth A. Brady
48 Kapura lövések száma 36
12 Kiállításpercek 12

Banga remek beleszúrása győzelmet ért a Fradinak

 

A Corona Brasov–FTC-Telekom meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum