BJAHC–DVTK Jegesmedvék 2-3

   

Végletekig kiélezett mérkőzésen a Páterka Bence és Janis Voris vezette DVTK legyőzte Kangyal Balázs együttesét.

Mindkét csapat pozitív előjelekkel vághatott neki a találkozónak. A BJAHC talán a szezon legnagyobb győzelmét aratta pénteken, mikor az addig még veretlen UTE felett diadalmaskodott Újpesten 3-1-re. A DVTK szintén két napja, szintén 3-1-re győzött idegenben, a FEHA19 otthonában. A mérkőzés elején Kulesov ütközött keményen Farkassal, de szerencsére mindketten megúszták a sérülést. A 9. percben a Jegesmedvék adódott az első komoly helyzet – Kulesov tette át Őrinek a kapu előtt, aki melléhúzott. Egy percre rá csodás egyéni akció után megszerezte a vezetést a vendég csapat: Páterka Bence kavarta meg a hazai védőket, és pontosan lőtt (0-1). A 17. percben Molnár Bálint ziccerét Voris védte. A harmad vége előtt pedig Galoha életerős lövésére ért át bravúrosan a lett kapus.

Molnár Bálint kiállításával indult a második harmad, ám nem tudott igazán veszélyes lenni a DVTK. Nem kellett sokat várni az első hazai előnyre sem, Szirányi Bence ült ki gáncsolásért a 25. percben. Betalált a BJAHC, méghozzá Nagy Krisztián révén egy lepattanóból, de elmozdult a kapu, így a gólt elvették a játékvezetők. A 29. percben Vorobjov veszélyeztetett kapásból, megint Voris mentett elképesztően nagyot. Fokozódott a hazai nyomás, újabb jegesmedve kapott két percet, most Őri ült le. Nem bírta tovább a DVTK: Sági Martin mintaszerű lekészítését Galoha vágta kapuba, a 31. percben (1-1). Ahogy az első, úgy a második gól után is statikusabb lett a mérkőzés, egyik csapat sem tudott zavart kelteni az ellenfél védelmében. A 36. percbe lépve Kulesov lőhetett közelről a BJAJC-védők gyűrűjében, Farkas fogta a középre érkező korongot. Később Páterka duplázhatott volna, egy kapusról lecsorgó korongot kapuvasra tett. Másik oldalon is zúgott a vas, Dóczi tüzelt váratlanul. Az ellentámadásból azonban a DVTK Jegesmedvék szerzett újra vezetést, a 40. percben: Kulesov kapta a bal oldalon Páterkától a korongot, majd a hálóba tüzelt (1-2).

A 42. percben már 1-3 állt az eredményjelzőn: Valentyin Razumnyak első lövése még levágódott, az ismétlést viszont kegyetlenül felvarrta az orosz légiós (1-3). Később Szirányi tisztán, kapuval szemben leadott lövését Farkasnak kellett bravúrral oldalra tolnia. A 47. percben Szirányi szabadította meg Galohát a sisakjától, egyértelmű kiállítás. Dolgozott ki helyzeteket a BJAHC, Szabó, majd Keresztes is kecsegtető helyről lőtt, mindkétszer Voris védett. Mozer kísérlete a vasat kóstolta, nem kapott gólt a Jegesmedvék csapata. Az 55. percben közelebb lépett a BJAHC: Culigin volt harcos és gyakorlatilag bevetődve ütött Voris kapujába (2-3). Az utolsó öt percre nyitott lett a találkozó. Tóth Richárd révén majdnem megszületett a hazai egyenlítés, de blokkolták a magyar támadót. Az 56. percben Ritterék kavartak a DVTK kapuja előtt, de nem tudták betuszkolni a korongot. Kangyal Balázs még az idejét is kikérte, Farkas pedig lekorcsolyázott, mindent bevetettek a hazaiak. Az utolsó percre fordulva emberelőnybe került a BJAHC, Vojtkót állították ki. Hiába az üres kapu és az előny, nagy izgalmak közepette maradt a 2-3.

A tabellán harmadik helyüket megerősítő DVTK Jegesmedvék a Ferencvároshoz látogatnak legközelebb, a BJAHC pedig a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja.

bjamis_oriarvid

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Az ilyen meccseknek meg kell fizetni az árát, mi pedig nem akartunk annyit adni érte

   

Így látták az edzők a BJAHC–DVTK Jegesmedvék találkozót.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “A második harmad, az volt a kulcspont: ott meg kellett volna nyerni. Annyi helyzetünk volt, azokat értékesíteni kellett volna, nem éltünk vele. Egyszerűen az ilyen meccseknek meg kell fizetni az árát, mi pedig nem akartunk annyit adni érte, amennyibe ez került. Gratulálunk az ellenfélnek.”

Galanisz Nikandrosz, másodedző, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon úgy készültünk, hogy innen három pontot szeretnénk elvinni. Ez úgy gondolom, hogy az első harmadban látszott is a csapaton, nagyon akartak, nagyon küzdöttünk. Utána a második harmadban kicsit visszább vettünk a tempóból, magunkra húztuk az ellenfelet, de próbáltuk a négy sorunkat forgatni és ennek ha nem is látszott a végére a játék képén, de próbáltuk uralni a játékot, tartani a korongot. Természetesen vannak még hibák, amiket ki kell javítanunk majd, de úgy gondolom, hogy összességében egy jó kis meccset játszottunk.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. okt. 29., vasárnap.
Farkas R.: 93,0% (Straubinger)
K
Voris: 95,6% (Gratzl)
Vorobjov, Tyeszlenko, Keresztes, Viikilä, Culigin
1
Szirányi, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Kulesov
Szabó, Pozsgai, Galoha, Mozer, Karppinen
2
Szalay, Hill, Razumnyak V., Lövei, Esteves
Dóczi, Tóth G., Molnár B., Sági, Nagy
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Makai, Mattyasovszky
Varga, Weidemann, Ravasz, Ritter, Tóth R.
4
Őri, Fazakas, Pecsét, Csiki, Farkas M.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Steve Kasper, Galanisz Nikandrosz
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:11 MIS Páterka Skrabov Berdnyikov
1-1 30:29 BJA PP Galoha Sági Mozer
1-2 39:03 MIS Kulesov Páterka Berdnyikov
1-3 41:08 MIS Razumnyak V. Szalay Esteves
2-3 54:22 BJA Culigin Galoha Tóth G.
45 Kapura lövések száma 43
- Kiállításpercek -

Páterka egyéni akció után villant

 

A BJAHC–DVTK Jegesmedvék találkozó közel négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum