UTE–BJAHC 1-3

   

A vendégek nyerték a védelmek csatáját, a négy kapuvasat lövő újpestiek elvesztették veretlenségüket.

A hazaiaknál két hét után visszatért Saarelainen, így ismét teljes lett a finn sor, míg Just továbbra is hiányzott. A BJAHC-nál karriere első Erste Liga mérkőzésére készülhetett Molnár Zétény, továbbá újból ott volt a védelemben Vorobjov, valamint az idén először nevezett Weidemann Márk is, Schlekmann és Karppinen azonban továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

Vendég emberelőnnyel indult a mérkőzés – rosszul cserélt az UTE –, Mozerék megeresztettek pár lövést, Rajna magabiztos volt. A publikum először a 8. percben hördülhetett fel, Pokornyi távoli lövése csattant a vason. Négy perccel később már a kapuba került a korong, igaz a másik oldalon: Molnár Bálint tört be őrizetlenül a ketrec elé, elhúzta a korongot és mattolta Rajnát. Rögtön megduplázhatta volna vezetését a BJAHC, Pokornyi kezelte le rosszul a korongot a saját kapuja mögött, Viikila fonákját hatástalanította Rajna. A folytatásban kétszer is közel járt az egyenlítéshez az Újpest: előbb Kovács Patrik önfeláldozó blokkja után iramodott meg Coatta és lőtte el a kapuvasat, majd a harmad utolsó percében Saarelainen próbálkozása pattant ki a felsővasról.

A változatosság kedvéért a második harmad elején is lőttek egy vasat az újpestiek: Metsavainio tévesztett hajszállal célt. A 30. percben 3 a 2-ben megugrottak a Rozsomákok, a kontra végén Mozer lövésébe ért bele Galoha, 0-2. Kevesebb mint egy perccel később ismét csak egy gól volt a lilák hátránya: Szabó Rácz tartotta meg a korongot, Saarelainen visszatette Silfvernek, a gólerős bekk távolról kilőtte a felső sarkot, 1-2. A 35. percben Tóth Richárd szlalomozott végig, Rajna sisakkal hárított, majd kimaradt az első újpesti fór.

A 49. percben bizonytalankodtak a hazai finn védők, előbb Silfver lőtte bele a korongot Culiginbe egy támadóbulit követően, majd miután üggyel-bajjal hatástalanították a megiramodó fehéroroszt, a fiatal csatár visszacsente a játékszert, kapura tört és becsapta Rajnát, 1-3. A folytatásban hiába próbálkozott becsülettel az UTE, Pozsgaiék remekül tömörültek Farkas kapuja előtt, nem találta a fogást a hazai alakulat. A hajrában Markus Juurikkala időt kért, Rajna lekorcsolyázott, az UTE megsorozta Farkast, Vorobjov magánszáma következtében 6 a 4 ellen is támadhatott, ám több gól már nem esett.

A BJAHC minden harmadban egy gólt ütve 3-1-re legyőzte a veretlenségét elvesztő UTE-t. A lila-fehérek vasárnap Szombathelyen a FEHA19-cel találkoznak, míg a Rozsomákok ugyanaznap a DVTK-t látják vendégül.

UTE BJAHC

Fotó: Vörös Dávid / UTE

A fiatalok szépen éltek a lehetőséggel

   

Értékelések a pénteki budapesti rangadó után: egyik szakvezető sem felejtette el kiemelni a mérleg nyelvét jelentő Farkas Rolandot.

Kangyal Balázs, vezetőedző BJAHC: “Szoros mérkőzést játszottunk, nem hinném, hogy nagy különbség lenne a két csapat között. Az előző mérkőzésen mi lőttünk többet kapura, ők nyertek, most mi lőttünk kevesebbet, és mi nyertünk. A győzelmünknek a kiváló kapusteljesítmény volt az alapja, készültünk erre a meccsre, tudtuk, hogy kisebb a pálya tavalyihoz képest, és annak ellenére, hogy kulcsembereink voltak sérültek, a fiatalok jól éltek a lehetőséggel, és szépen bizonyítottak a több jégidővel. Az Újpest remek rajtot produkált, kompakt, kiváló csapat, emiatt hatalmas fegyvertény, hogy itt tudtunk nyerni.”

Markus Jurikkala, vezetőedző, UTE: “Nagyon sok helyzetünk volt, de kevés sült el jól, és a túloldalon kiválóan védett a kapus. Az első harmadban sokkal jobbak voltak, mint mi. A második harmadban főleg, de a harmadik játékrészben is javult a játékunk. Összességében egy szoros meccset játszottunk. Attól jó egy liga, ha mindenki el tud kapni mindenkit, ettől izgalmas a szurkolóknak, megérdemelten nyert a BJA.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. okt. 27., péntek.
Rajna: 89,7% (Sági Máté)
K
Farkas: 98,0% (Straubinger)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Vorobjov, Tyeszlenko, Keresztes, Viikilä, Culigin
Pokornyi, Szabó D., Coatta, Kiss P., Kovács A.
2
Szabó B., Pozsgai, Galoha, Mozer, Molnár Z.
Tornyai, Kiss D., Benk, Szabó Rácz, Simon L.
3
Dóczi, Tóth G., Molnár B., Sági Martin, Nagy K.
Balázsi, Simon P., Kovács S., Nádasy, Laskawy
4
Weidemann, Ravasz, Ritter, Tóth R.
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:53 BJA Molnár B. Sági Martin Vorobjov
0-2 29:31 BJA Galoha Mozer Tóth G.
1-2 30:19 UTE Silfver Saarelainen Szabó Rácz
1-3 48:49 BJA Culigin
49 Kapura lövések száma 29
2 Kiállításpercek 6

Molnár Bálint szép csel után volt eredményes

 

Az UTE–BJAHC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum