SC Csíkszereda–Dunaújvárosi Acélbikák 4-3

   

A Sportklub egy fordulatos mérkőzésen tartott otthon szétlövésben két pontot a DAB-bal szemben.

Mindkét csapat játszott csütörtökön is, talán ennek volt betudható a lassabb kezdés. Az első percek mezőnyjátékkal teltek, a kapusoknak nem sok dolga volt. A dunaújvárosiak vették fel előbb a ritmust, akcióikat a rossz csíkszeredai passzok is segítették. A harmad derekán megélénkült a játék: egy remek Dostalek, Lorraine összjáték ígért gólt, míg a másik oldalon Szkacskov került ziccerbe, lövése talán a kapuvasat is csípte. Egyértelműen jobb lett a meccs, Levin beleérése után a korong veszélyesen közelített Tóth Balázs kapuja felé, végül elkerülte azt. Láday Tamásék továbbra is könnyelműek voltak saját harmadukban, Ödman lecsapott a pakkra, passzát közelről Varga Arnold, majd éles szögből Somogyi Balázs is kapura tette, Adorján Attila mindkettőt hárította. Fogás miatt Dostaleké volt az első kisbüntetés. Sokáig jól tolódott a négyszög, végül a kiállítás legvégén Masonius távolijába Péter Balázs tette bele az ütőjét, ezzel vezetett a házigazda a 18. percben (1-0). Lendületbe jöttek az erdélyiek, Welsh közelijénél csak imádkozhattak a védők. Az utolsó másodpercekben Tóth Balázs védett óriásit: már elindult a másik oldalra, mikor védőjén irányt változtatott a korong, de még időben korrigálta mozgását, így a mamutjában elakadt a pakk.

A szünet után elcsúszott a vendégek védekezése, a 2 az 1 elleni kontrát Milan és Brown vitte végig, Tóth Balázs fejjel hárította a lövést. Becze Tihamér és Svars egymásra talált, rövid eszmecserén kívül más nem lett a dologból. A dunaújvárosiak is megkapták első emberelőnyüket, nem éltek vele. A 27. percben erőfeszítéseiket már siker koronázta: Lorraine és Ödman a leshatáron meglépett, végül pontos passzok után utóbbi volt a befejező (1-1). Kis híján a fordítás is összejött, Szalma Zsolt lövése ziccerben besült. Ebben a periódusban agilisabb volt Niko Eronen csapata, de az eredmény nem változott. „Félidőnél” ritmust fogtak az erdélyiek, átvették az irányítást, de vagy a blokkok érkeztek a legjobb ütemben, vagy a befejezések nem voltak elég pontosak. A 34. percben Brown egyedül megugrott, cselei után a pakk Becze Tihamér elé került, Tóth bravúrral védett. A hajrában Somogyi húzott középre, tiszta helyzetből mellé durrantott. A sérülésből visszatérő Gecse Hugó megirigyelte Ferencz-Csibi tegnapi mutatványát: ő is a legjobb ütemben bevetődve piszkálta el a korongot a gólhelyzetben kilépő csatár elől. A harmadot DAB-lövések zárták, ezekből nem született gól, a döntés a záró felvonásra maradt.

A 43. percben a székelyek kerültek közelebb a győzelemhez. Adorján védése után villámgyors 3 az 1-es kontra futott a jégen, melynek végén Péter Balázs átadását Casaneanu pattintotta az üres kapuba (2-1). Lorraine ütője eltalálta Ferencz-Csibi arcát, akit a társak kísértek le a jégről. A vétkes dunaújvárosi 2+2 perces büntetést kapott. Nagy esély volt ez a hazaiak előtt, körbe is lőtték a kaput, de az önfeláldozóan védekező Acélbikáknak köszönhetően a megnyugtató harmadik gólt nem tudták megszerezni. A kivédekezett emberhátrány szárnyakat adott a látogatóknak. Az 51. percben Maarnela lőtt takarásból, távolija akadálytalanul vágódott a felső sarokba (2-2). Bő egy perccel később eladta a korongot Hozó Levente együttese, Sillanpää köszönte szépen és a bal bedobókörből a hálóba zúdította pakkot (2-3). Azonnal ritmust váltottak az erdélyiek, Tóth kapus a hajráig tartotta az eredményt. Az 58. percben egy késleltetett kiállítás alatt a kapu előteréből visszatett koronggal Péter Balázs kipókhálózta a bal felsőt (3-3). A végén Welsh is kiment 2+2 percre, de a rendes játékidőben nem esett újabb gól, következhetett a hosszabbítás.

A ráadást is emberelőnyben kezdhette a Dunaújváros, bár megvoltak a helyzeteik, nem sikerült begyötörni a győztes gólt. Fordult a kocka, Ödman ült ki két percre, de emberfórban a Csíkszereda sem járt sikerrel. Büntetők döntöttek a bónuszpont sorsáról.

A szétlövésben a dunaújvárosiak nem tudták bevenni Adorján kapuját, míg hazai oldalról Levin – övé lett a győztes gól – (4-3), és Welsh is betalált. Az SC Csíkszereda két napon belül másodszor is győztesen hagyta el a jeget, míg a Dunaújvárosi Acélbikák egy ponttal gazdagodtak.

sccdab_maarnela_tothbalazs

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Már régóta az ilyen mérkőzésekre várunk a Vákárban

   

A Sportklub–DAB tréneri reflexiói.

Hozó Levente, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: “Már régóta az ilyen mérkőzésekre várunk a Vákárban. Én azt mondom, hogy megint csak a csapatot tudom kiemelni, úgy a kapus, a hátvédek, mint a csatárok, hogy olyan munkát tettek le a jégre, hogy visszajöttünk. Az utolsó két percben lőttük a gólt. Úgy gondolom, hogy előre elég szellős volt minden, próbáltunk gólt lőni, de utána aztán amikor beleálltunk és a végére, tehát ugye ami mindenkinek a szájába van, a végére bírtuk a mérkőzést és bírjuk is, úgyhogy megyünk előre, tovább.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Úgy gondolom, hogy az első harmadban mindkét csapatnak meg voltak a pillanatai. Hol egyik csapat, hol a másik volt néhány percig támadásban, aztán váltott védekezésre. A második harmadban egy kicsit jobban kezeltük a korongot. Tetszett, amit láttam a csapatom részéről. Aztán az ellenfél vezetett 2-1-re. A harmadik harmadban nyugodtak és türelmesek voltunk és sikerült gólokat szereznünk. De úgy gondolom, nem tiszteltük a 3 pontot azután, hagytuk, hogy ránk jöjjenek és így lett 3-3. Egy izgalmas hosszabbítás volt. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, megugrásai, esély a győzelemre. A közönség számára mindenképp szórakoztató volt, az edzők számára lehet, hogy nem annyira. Aztán veszítettünk büntetőkkel.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2023. okt. 27., péntek.
Adorján: 89,3% (Ambrus)
K
Tóth: 90,2% (Kovács)
Rutkowski, Ferencz Csibi, Levin, Welsh, Szkacskov
1
Varga, Maarnela, Ödman Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi
Masonius, Gecse, Brown, Milan, Becze
2
Ahonen, Svars, Szalma, Koskinen, Elomaa
Casaneanu, Agafonov, Reisz, Péter, Részegh
3
Sziszak, Léránt, Sillanpää, Nemes, Dostalek
Láday, Fodor, Rokaly N.
4
Blomberg, Károly, Strenk, Szabó
Hozó Levente, Sprencz István
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 17:08 SCC PP Péter Masonius Becze
1-1 26:11 DAB Ödman Hadzinikolic Lorraine Somogyi
2-1 42:10 SCC Casaneanu Reisz Péter
2-2 50:17 DAB Maarnela Somogyi
2-3 51:28 DAB Sillanpää Somogyi
3-3 57:40 SCC Szkacskov Reisz Rutkowski
4-3 65:00 SCC GWS Levin
41 Kapura lövések száma 28
8 Kiállításpercek 10

Sillanpää góllal büntette az eladott korongot

 

Az SC Csíkszereda–DAB meccs három-három találata, valamint a büntetőpárbaj videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum