DVTK Jegesmedvék–FEHA19 3-1

   

A miskolciak hátrányból fordítva tartották otthon a három pontot egy izzadságszagú mérkőzésen, ezzel felléptek a dobogóra.

A mérkőzés félórás csúszással kezdődött, mert a vendégcsapat közlekedési fennakadások miatt késve tudott befutni. A miskolci kapuban Voris, a vendégeknél a szerdán az ICE-keretbe is nevezett Márkus kezdett. A hazaiaknál első Erste-meccsét játszotta az akadémia 18 éves támadója, a krasznodari születésű Artyom Grjaznov.

Nem estek egymásnak a csapatok, lecsorgott már jó öt perc, amikor Hill helyzeténél először hördült fel hangosabban a miskolci publikum. Ezt aztán csalódott moraj követte, a túloldalon ugyanis már rezdült a háló: az ellenakciónál Zezelj fordított át az üresen érkező Csollákhoz, a bekk eleresztette a lövést, beakadt a lapos hosszúba (0-1). Próbált sebességet váltani a DVTK, Berdnyikov, majd Razumnyak is tisztán tüzelt, a kontrákra alapozó fehérváriak Márkus támogatásával védekezték ki a fokozódó hazai nyomást, az első harmadban sikerrel őrizték meg az egygólos fórt.

Nem változott jelentősen a játékkép a szünet után sem. A FEHA végül a mérkőzés feléig bírta tartani a 0-1-et, ekkor egy korongeladás után Szathmary vitte rá, itt már Márkus sem tudott menteni (1-1). Nem lassítottak a hazaiak, de a létszámfölényes megugrásokból, a távoli lövésekből és Kulesov zicceréből sem született gól, közben pedig a vendégek is megcsengették a vasat. A záró játékrészre így egygólos döntetlennel fordultak rá a felek.

Közeli Páterka-lehetőséggel indult a harmadik harmad, ez még nem jutott át az egész meccsen remekül védő Márkus kapuson. A következő viszont már igen: ezúttal a saját kapujuk mögött szórták el a játékszert Falusék, Kulesov köszönte, betette Páterkának, a válogatottba behívott csatár elhúzta Márkus előtt és megszerezte a vezetést (2-1). Ez leblokkolta a vendégeket, rögtön a következő támadás végén már 3-1 volt a miskolciaknak, Lövei lódult meg a korongbedobás után, és találta meg a lyukat jól helyezett lapos lövésével (3-1). Nem volt szép meccs, sokszor hektikus és rendszertelen játék jellemezte, rögtönzött helyzetekkel itt is, ott is. Az utolsó 10 percbe lépve Dobos mégis jégkorongra emlékeztető megmozdulások után szépíthetett volna, remek cselekkel játszotta magát tisztára, a nehezét talán megcsinálta, de aztán melléhelyezett. Összességében viszont inkább a Jegesmedvék álltak közelebb az újabb gólhoz – két perccel a vége előtt még Razumnyak ziccerét is fogta Márkus -, a mérkőzés legnagyobb részében irányító és jóval többet veszélyeztető borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, ezzel felléptek a dobogóra, míg a FEHA19 már csak jobb gólkülönbségével előzi meg a sereghajtó Csíkszeredát.

dvtk feha

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

A gyerekes hibák pontokat vettek el tőlünk

   

A DVTK edzője Márkus Leventét méltatta, míg a FEHA19 mestere elismerte, hogy a jobb csapat nyert pénteken Miskolcon.

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az ellenfél felkészülten érkezett, jó első harmaduk volt. Mi hátrányba kerültünk, de hittünk abban, amit csinálunk, és sok gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki. A vendégek kapusa extrán jó teljesítményt nyújtott, jól védték a kapu előtti területeket, de a mi játékosaink kitartóak voltak és meglett a jutalmuk.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Először is gratulálok a DVTK-nak, megérdemelten nyertek. Két harmadig képesek voltunk kitartani, de a harmadik harmadban azok a gyerekes hibák – amikről beszéltünk korábban – pontokat vettek el tőlünk. A hozzáállásunk miatt talán megérdemeltünk volna egy pontot, de a jobbik csapat nyert. Szinte minden interjúmban ismétlem magam, de egy tanulási folyamatban vagyunk. A fiatal srácok megfizetnek azokért a kísérletekért, amiket a jégen csinálnak. Próbáljuk segíteni és támogatni őket, megmutatni nekik a helyes utat. Reméljük a jövőben jobb döntéseket hoznak a jégen. Elégedett vagyok a küzdőszellemmel, de rossz érzés elveszíteni egy hokimeccset.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 2023. okt. 27., péntek.
Voris: 95,8% (Gratzl)
K
Melnyicsuk (Márkus: 91,9%)
Verveda, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Kulesov
1
Racsinszkij, Csollák, Ambrus, Dobos, Blasko
Szalay, Hill, Razumnyak V., Lövei, Esteves
2
Hazeldine, Falus, Antonijevic, Zezelj, Nádor
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Makai, Mattyasovszky
3
Koszinszkij, Bajkó, Farkas L., Németh, Fekete
Grjaznov, Fazakas, Pecsét, Csiki, Farkas M.
4
Salamon, Dézsi, Alapi, Balasits
Steve Kasper, Janis Voris
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:40 FHA Csollák Zezelj
1-1 29:11 MIS Szathmáry
2-1 43:19 MIS Páterka Kulesov
3-1 43:29 MIS Lövei Esteves
37 Kapura lövések száma 24
6 Kiállításpercek 6

Így lőttek tíz másodperc alatt két gólt a miskolciak

 

A DVTK Jegesmedvék–FEHA19 mérkőzés két villámgyors gólja, valamint a másik két találat videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum