Gyergyói HK–FTC-Telekom 1-4

   

A ferencvárosiak sikerét hozta a legutóbbi kiírás két döntősének szezonbeli első összecsapása.

A GYHK-nál szokás szerint Rinne állt a vasak között, míg az FTC-Telekomnál ezúttal a csütörtökön pihenő Arany védett. Mezőnyjátékosokat tekintve Kozma helyett Imre szerepelt a hazaiaknál. A meccset a ferencvárosiak kezdték jobban, egy szép góllal megszerezték a vezetést: Roth löbbölt passzát Nemec átvette, majd egy cselt követően LaPorte-hoz centerezett, akinek a lövése túljutott a hazai kapuson (0-1). Ezt követően több szabálytalanság is történt másfél percen belül, aminek köszönhetően a Fradi négy a három ellen is jégkorongozott, a speciális játékhelyzetek nem hoztak gólt. A kiegészülések után a gyergyóiak próbáltak egyenlíteni – Bodó egyszer közel járt az egalizáláshoz –, Arany remekelt a kapuban, illetve a felek sok ütközést is jégre vittek. Amikor a helyzet túlzottan feszültté vált, DiDiomete majdnem kirakta a hazai padra Nemecet, amiért kisbüntetéssel sújtották. Az emberelőnnyel éltek a zöld-fehérek, az üresen maradó LaPorte meglőtte önmaga és csapata második találatát (0-2). A nyitó harmad hajrájában a GYHK kétszer is fórban játszhatott, Arany vezérletével hibátlanul teljesített a Fradi védelme.

A középső felvonásban a hazaiak próbáltak felzárkózni, kihagytak egy újabb emberelőnyt, aztán a 37. percben Császár és Boros összeakaszkodtak, mindkettejüket kétperces büntetéssel sújtották. A GYHK-nak a játékrész hajrájában összejött a szépítés: a ferencvárosiak nem tudtak felszabadítani, Császár pedig bekotorta a pakkot (1-2). A harmadik húsz percben az egyenlítésért harcoltak a gyergyószentmiklósiak, aztán a harmad közepén emberhátrányba kerültek, ahol Sárpátki kiugorhatott, ám szólóját bravúrral védte Arany. Nem sokkal később kiküldtek egy ferencvárosit a büntetőpadra, ezúttal a zöld-fehérek ugrottak ki hátrányban, ahol Kulmalával szabálytalankodtak, így négy a négy ellen folytatták a csapatok. A speciális játékhelyzet a Fradinak kedvezett, Bán keresztpasszát Brady lőtte be Rinne kapujába (1-3). A végjátékban a hazai kapus lekorcsolyázott, ez arra volt elég, hogy Nagy Gergő beállítsa a végeredményt.

Az FTC-Telekom 4-1-re nyert, vasárnap Brassóban zárja a túráját. A GYHK ugyanezen a játéknapon a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja.

gyeftc_csaszar_bodo

fotó: Szász Adorján/GYHK

Az úgynevezett piszkos gólokban kell erősödnünk

   

A Gyergyói HK–FTC-Telekom rangadó vezetőedzői nyilatkozatai.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: “A kezdés nem tetszett, nem voltunk olyan élesek, mint a Fradi, sokkal agresszívebben kellett volna kezdenünk. Kértük, hogy az első harmad után próbáljuk megnövelni a korcsolyázómennyiséget, ez meg is történt, hiszen elkezdtünk helyzeteket kialakítani, egyet pedig be is préseltünk. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, de ebből a mérkőzésből is az látszik, hogy az úgynevezett piszkos gólokban kell erősödnünk. Korán lehoztam a kapust, hiszen igazából mindegy, hogy hánnyal kapunk ki, próbáltuk szűkíteni a különbséget.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Letértünk a győzelem útjáról, de lehetőséget kaptunk, hogy visszatérjünk rá, és persze ki ellen, ha nem a tavalyi Erste Liga győztes ellen? Meg tudtuk mutatni, hogy igenis alázatosak vagyunk, igenis jó csapat vagyunk, és pont erről beszéltünk a meccs előtt a srácokkal. Alázatos, komoly csapatjátékot sikerült a jégre vinni, ez pedig meghozta a gyümölcsét.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. okt. 27., péntek.
Rinne: 88,6% (Demeter)
K
Arany: 97,7% (Nagy K.)
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
1
Seregély, Karmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala
Dalhuisen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Boros, Crespi, Németh, Brady, LaPorte
Horvath, Imre, Tranca, Vincze G., Szigeti
3
Bán, Roth, Nemec, Kestilä, Galajda
DiDiomete, Csiszer, Silló
4
Banga, Haranghy, Tóth A., Farkas, Tóth G.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:05 FTC LaPorte Nemec Roth
0-2 12:40 FTC PP LaPorte Kestilä Brady
1-2 38:40 GYE Vincze P. Tranca Sárpátki
1-3 53:30 FTC Brady Bán Nagy G.
1-4 59:23 FTC Nagy G. Brady
43 Kapura lövések száma 36
14 Kiállításpercek 14

LaPorte kétszer is jó ütemben érkezett a gyergyói kapu elé

 

A GYHK–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum