Corona Brasov–DEAC 2-5

   

A debreceniek egyszer sem engedték ki a vezetést a kezeik közül, a brassóiaknak szinte végig futniuk kellett az eredmény után, így a hajdúságiak nyerték a kaotikus, 61 percnyi kiállítást hozó összecsapást – Vaszjunyin Artyom csapata ezáltal megszerezte szezonbeli harmadik sikerét.

Egyik szakvezető sem változtatott a sorösszetételeken a csütörtöki játéknaphoz képest. Dubeau és Gönczi álltak a vasak között az este folyamán. Némileg veszélyesebben kezdtek a hajdúságiak, Háriék kreatív támadásokkal riogatták a hazai nézősereget, néhány kapáslövéssel megfűszerezve – a bombák azonban rendszerint középre tartottak, ezért Dubeaunak nem kellett igazán nagyot védenie. A harmad derekához közeledve felpörögtek az események, először VanWormer nem tudta gólra váltani Kóger kiváló centerezését, az ellentámadásból pedig a Debrecen puskázott el egy létszámfölényes szituációt. A 9. minutumban Dubeau kapott 2+2 percet magas bottal való játékért, a dupla hátrányt kivédekezték Szabóék, ám Valchar nem sokkal később kiállíttatta magát, amit már kihasznált Vaszjunyin Artyom legénysége: szépen adogattak Mingazovék, az orosz bekk a jobb oldali bedobókörben tüzelőállásban várokozó Novotnyhoz tálalt, aki állítgatás nélkül, kapásból, egy bődületes nagy gólt ragasztott a rövid felsőbe (0-1). Nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra, 33 másodperccel később Valchar ugratta ki Sillst, az előző játéknapon is kimagaslóan teljesítő kanadai légiós a kapuvas segítségével könyörtelenül a felsőbe helyezett (1-1). A játékrész végére a slusszpoént nem a csapatok, hanem a technika szolgáltatta, áramszünet miatt ugyanis szűk fél órát állt a játék. Az újraindítást után kimaradt kettő brassói és egy debreceni emberfór, a záró dudaszót követően pedig pihenő helyett a játékvezetők egyből elindították a második harmadot.

A 28. percben Boriszenko vesztett pakkot a semleges zónában, az elcsent játékszerrel Mihalik Gergő lódult meg utolérhetetlenül a baloson, majd mértani pontossággal kilőtte a rövidet – a kapuvas és Dubeau felszerelése között talán épp egy korongnyi hely tátongott. (1-2). Másfél perce rá hazai emberfór következhetett, Piché távoli próbálkozását Gönczi kiejtette, a hálóőr második próbálkozásra sem tudta birtokba venni a korongot, ráadásul a bekkek sem takarítottak, az óriási kavarodást követően VanWormer valahogy a gólvonalon túlra tunkolta a játékszert. (2-2). Csak úgy potyogtak a gólok, 47 másodperccel később a DEAC iramodhatott meg egy kontratámadással, ráadásul a vendégek ki tudtak alakítani egy három a kettő elleni szituációt – a lendületes támadás végén Rétfalvi kiválóan hozta helyzetbe a bal oldalon üresen érkező Bucskint, a fehérorosz támadó magabiztosan a hosszúba tüzelt – a Corona hálóőre hiába repült, esélye sem lehetett átérni (2-3). A folytatásban Sills ziccerét Gönczi hatástalanította kulcsfontosságú pillanatban. A második húsz perc végére kaotikussá vált a találkozó, néha továbbra is akadozott az áramellátás, ráadásul repkedtek a kiállítások is – Blackwater már a második ziccerét puskázta el emberhátrányban, Gönczi óriásit nyújtózott a lepkéssel.

A 45. percben Dobmayer kapott kisbüntetést, ám Mihalikék rohamozhattak kettő az egy ellen, amikor már a hazaiak portása is verve volt, akkor a debreceni fiatalok végül kihagyták az ordító lehetőséget. Kevesebb mint öt minutummal később csak begyötörték a negyediket a cívisvárosiak Vasziljev közeli találata révén (2-4). MacQueen legénysége mindent megtett a szépítés érdekében, négy perccel a vége előtt még Dubeau is lekorcsolyázott, végül a találkozó végeredményét Krollis állította be üres kapura (2-5). Az utolsó pillanatokban Hári keveredett még konfliktusba, Clarke azonban Jeliszejenkót szemelte ki magának – a kavarodás közepette először még a játékvezetőnek is menekülnie kellett a pofonok elkerülése érdekében, a bunyót követően a brassói verőlegény repetázni szeretett volna, ennek viszont sikeresen elejét vették a bírók. Mindkét alakulat a vasárnap bizonyíthat legközelebb: Kógerék a Ferencváros ellen vívhatnak rangadót, a DEAC pedig a Sportklub otthonában zárja erdélyi túráját.

bradeb_williams_dobmayer

fotó: Corona Brasov

Ez a legbutább csapat, amit valaha edzettem

   

Dave MacQueen nem fogta vissza magát a DEAC elleni hazai vereség után.

A brassói mester a klub közösségi oldalának nyilatkozott, rögtönzött fordítás következik: “Valószínűleg ez a legbutább csapat, amit valaha edzettem. Az első gólt emberelőnyben lőtte az ellenfél, mert előtte csináltunk két ostoba kiállítást, a másodiknál 3 a 2-re vezették ránk, mert lusták voltunk visszajönni, a harmadikat meg 3 az 1-re, miközben mi a támadó kéknél ácsorogtunk. A negyediknél megint lusták voltunk visszazárni, az ötödik üres kapura már nyilván mindegy volt. Próbálhatom én keményen felelősségre vonni a srácokat azon túl, hogy elbeszélgetek velük, meg videókat mutogatok nekik, ha ennyire mínuszosak vagyunk, meg próbálhatom felrázni őket erős üzenetekkel, ha egyszerűen nem megy át. Ez elfogadhatatlan, és a teljesítmény is az. És nemcsak a fiatal játékosainkról beszélek, hanem a veteránjainkról, a nem létező védekezésünkről, a folyamatos rossz döntéseinkről és korongjáratásunkról, a csatárainkról, akiknek megvoltak a helyzeteik a gólszerzésre, csak be kellett volna lőni őket; arról, hogy nincs tempó és lendület a játékunkban – márpedig amíg nincs, addig ilyen estéink lesznek, mint ez a mostani…”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. okt. 27., péntek.
Dubeau: 86,8% (Tőke)
K
Gönczi: 96,2% (Szeles)
Piché, Bors, Valchar, Blackwater, Sills
1
Usnyev, Dobmayer, Jeliszejenko, Hári, Vasziljev
Williams, Clarke, Kóger, VanWormer, Zagidullin
2
Mingazov, Krollis, Szmirnov, Novotny, Molnár
Boriszenko, Farkas, Rokaly-Boldizsár, Gajdó B., Szabó
3
Ilvessuo, Bukor, Bucskin, Rétfalvi, Koblar
Gajdó T., Vasile N. R., Kovács M., Vasile A.
4
Sándor, Jakabfy S., Mazzag, Mihalik A., Mihalik G.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:25 DEB PP Novotny Bucskin Mingazov
1-1 13:47 BRA Sills Valchar Blackwater
1-2 27:13 DEB Mihalik G.
2-2 28:21 BRA PP VanWormer Zagidullin Piché
2-3 29:08 DEB Bucskin Rétfalvi Bukor
2-4 49:26 DEB Vasziljev Hári Usnyev
2-5 56:25 DEB EN Krollis Vasziljev Mingazov
52 Kapura lövések száma 39
47 Kiállításpercek 14

Novotny nagy kapásgólt vert emberelőnyben

 

A Corona Brasov–DEAC találkozó szűk négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum