Válságba kerülő Sportklub próbálhat meg visszavágni a veretlenségét elvesztő FTC-nek

   

A rangadó mellett további két erdélyi összecsapásra kerül sor 17:30-tól az Erste Liga csütörtöki játéknapján.

A nap rangadóját egyértelműen Csíkszeredában rendezik, ahol a Sportklub a nagy rivális FTC-t fogadja. A két együttes legutóbbi randevúja különösen emlékezetesre sikeredett, hiszen egészen 58:54-ig úgy tűnt, a kék-fehérek a mesterhármast szerző Becze vezetésével éppen a Tüskecsarnokban tudják megszerezni szezonbeli első sikerüket. Ám az 57. percben még kétgólos hátrányban lévő ferencvárosiak az utolsó pillanatban hosszabbításra mentették a meccset, a kilenckörösre nyúló büntetőpárbaj lutrijából pedig ők keveredtek ki győztesen, s egészen vasárnapig őrizték is veretlenségüket. Ki tudja, ha ennek az összecsapásnak a végjátéka máshogy alakult volna, s a Csíkszereda behúzza a mérkőzést, az erdélyiek talán nem tartanának most ott, ahol – de nem alakult, ők pedig most ott tartanak, ahol. A szeredaiak háza táján ugyanis egyre nagyobb a katyvasz. A nyeretlenül sereghajtó székelyek azóta a 10-ből 10. vereségük után két besülő légiós, Brandon McNally és Fabrizio Ricci kíséretében kirúgták edzőjüket, Brad Grattont (hogy menetrendszerűen Hozó Levente ugorjon be, a lehetséges utód személyéről szárnyra kapó pletykákról pedig egyelőre nem tudjuk eldönteni, komolyak-e, viccnek mindenesetre durva lenne). A csapat körül egyéb furcsaságok is akadnak, néhány napja például a nyáron blogunknak még motiváltan nagyinterjút adó Salló Alpár saját közösségi oldalán jelentette be váratlan visszavonulását, hogy a poszt aztán rejtélyesen eltűnjön, a minderről hírt adó portálnak pedig kellemetlen magyarázkodásba kelljen fognia, miszerint csupán “félreértések történtek” (ráadásul utána egy darabig ez a cikk is elérhetetlen volt). Mindenesetre ahogy mondani szokták, egy Szereda–Fradi az aktuális körülményektől függetlenül mindig komoly és érzelmektől túlfűtött presztízsrangadó, az ismert rövid- és hosszútávú előzmények fényében ez a mostani összecsapásra is hatványozottan igaz lehet.

Brassóban ezzel egyidőben az a DAB vendégeskedik, amely meglepetésre hét gólt lőve tudta elvenni az FTC veretlenségét legutóbb. Az a meccs sem maradt visszhangok nélkül, méghozzá érthető módon, hiszen Fodor Szabolcsék dolgát nyilván nem könnyítette meg, hogy a csapat abszurd módon az idegenbeli meccskezdés előtt mindössze egy(!) órával, már a helyszíni bemelegítés közben értesült Tóth Gergő eltiltásáról, úgyhogy a stábnak az utolsó pillanatban kellett kényszermódosításokat eszközölnie. Az újvárosiak érdemeiből ez mindenesetre nem sokat von le, és a váratlan hullámzásba kezdő, legutóbbi két meccsét a DVTK és az Újpest ellen hazai jégen elbukó Coronának is össze kell kapnia magát, ha nem akar kellemetlen meglepetésbe beleszaladni ellenük.

A játéknap harmadik 17:30-as meccsén a szép csendben magára találó DEAC lép fel a héten még tovább erősödő bajnok otthonában. A Gyergyóiak ugyanis egy abszolút klasszis védőt, a dán és osztrák bajnok, emellett korábban az Extraligában, a Salzburgban és a tavalyi ezüstérmes Bolzanóban is az első két sorban menő Mike Dalhuisent igazolták le az eltűnő Saari helyére. A nyári újratervezés után erősen feledhető szezonkezdést produkáló, de egyre jobban összeálló – legutóbbi 5 meccséből már 4-et megnyerő, s egy új igazolással szintén gazdagodó – DEAC és Hetényi Zoltán feladata lenne most megállítani valahogy a gyergyószentmiklósiak elképesztően termékeny támadóit: a legutóbb a DVTK-t egy hatossal hazaküldő címvédő egyedüliként a mezőnyben már 40 lőtt gól felett jár, a Bodó, Orban, Sylvestre trió pedig ismét kibérelte magának a dobogót a liga kanadai táblázatán 20, 17 és 13 egységével.

A mérkőzések tehát egységesen 17:30-kor kezdődnek, az Erste Liga Tv-n ezúttal is követhetők lesznek.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum