Gyergyói HK–DEAC 5-2

   

Hiába vezetett kétszer is a vendég debreceni együttes, a címvédő erős harmadik harmadával könnyedén megfordította a mérkőzést.

A hazaiaknál az eltiltott Mesikammen helyére a friss szerzemény Dalhuisen került, Sylvestre két mérkőzést követően újra elfoglalta szokásos helyét a második sorban, így Tranca visszakerült a harmadik egységbe. A DEAC nem nevezte a mérkőzésre elsőszámú kapusát, Hetényi Zoltánt, így Szeles Martin 2022 februára óta először védhetett Erste Liga mérkőzésen. Vaszjunyin Artyom vezetőedző rögtön az első sorba dobta a hét közepén igazolt fehérorosz Jeliszejenkot, az átrendeződés következtében Mihalik Andris szorult le a negyedik támadótrióba.

Gyergyói támadásokkal kezdődött a mérkőzés, a DEAC jobbára stabil védekezésére és ellenakcióira támaszkodott. Tranca helyzetét megúszták a debreceniek, a korong elcsúszott a gólvonal előtt. A kihagyott GYHK helyzetek megbosszulták magukat, előbb még csak kapuvasat lőttek a vendégek, majd a 15. percben Dobmayer szerzett korongot a saját harmadban, Novotny végigkorcsolyázott a pályán és elemi erővel kilőtte a rövid oldalt Rinne kapus mellett, 0-1. A folytatásban Bucskin másolta volna le cseh csapattársának akcióját, de a hazai hálóőr védett. Vasziljev ütközte le talán szabályos körülmények közepette Vincze Pétert, Jason Horvath elégtételt vett, mindketten pihenhettek két percig a büntetőpadon.

A második harmad áthúzódó debreceni emberelőnnyel indult, de nem élt vele a DEAC. A 25. percben egyenlített a címvédő: Horvath tette rá a kékvonalról, és bár volt némi forgalom a kapu előtt, úgy tűnt Szeles mellényúlt, 1-1. Az egalizálást követően maradt a hazai offenzíva, ám ezúttal is a DEAC lőtte a következő gólt: Bucskin szerzett szinte ugyanott korongot, mint Dobmayer az első gólnál, ám a térfélcsere következtében csak pár métert kellett koriznia a fehérorosz támadónak, hosszúba tartó lövését nem tudta védeni Rinne, 1-2. A mérkőzés derekán Ilvessuo ült ki két percre, Haaranen lövése a vasat érte. A kiegészülést követően is maradt a nagy gyergyói nyomás, Szeles vezetésével egy ideig bírta a vendég védelem ám, a 37. percben újfent egyenlített a házigazda. Bodó vitte be a korongot a kapu elé, lövése levágódott Szelesről, az ismétlést Orbán tette be, 2-2.

A harmadik harmad elején villámgyorsan végigvitt egy támadást a saját kapuja mögül a GYHK: Szigeti lódult meg a jobb oldalt, Tranca elé tálalt, aki kilőtte a hosszú felsőt. Még fel sem ócsudhattak a debreceneiek, rögtön ott volt a kapujukban a negyedik gól: egy késletetett kiállítás alatt Sárpátki lőtt, Császár közelről bekotorta a korongot. A DEAC egy perc alatt két gólt kapott, így 4-2-es hazai vezetésnél Vaszjunyin mester időt kért. A folyatásban egy debreceni játékos véletlenül leütközte Fehér Imre játékvezetőt, a bírósporttárs szerencsétlenül esett, hordágyon kellett lehúzni a pályáról, a mérkőzés három játékvezetővel folytatódott. Az 52. percben kihasználta második emberelőnyét a Gyergyó, amivel el is döntötte a mérkőzés kimenetelét: Sylvestre lopta magát közelebb, majd a bedobókörből hatalmas gólt ragasztott a felsőbe. A hajrában már csak két kiállítást jegyezhettek fel a jegyzőkönyvbe, több gól nem esett, a Gyergyói HK 5-2-re legyőzte a fél órát követően még vezető DEAC-ot. A címvédő GYHK pénteken az FTC-t fogadja, míg a DEAC ugyanaznap a Brassó vendége lesz.

GYHK DEAC

Fotó: Szász Adorján / GYHK

Jól túllendültünk az időszakos nehézségeken

   

Így látták a trénerek a GYHK–DEAC találkozót.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Összességében domináltuk a meccs nagy részét, rengeteg helyzetünk volt főleg a második harmadban, de nem találtuk meg a hálót, az viszont jó dolog, hogy türelmesek maradtunk. Első harmadban talán kicsit nagyobb élesség kellett volna, de a srácok mindig nyerni akarnak, ami nagyon tetszett, hogy sokkal türelmesebbek voltunk a koronggal. Jól túllendültünk az időszakos nehézségeken, összességében pedig egy magabiztos győzelmet arattunk.”

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Nehéz visszajönni a meccsbe egy ilyen jó csapat ellen, amikor egy perc alatt kettőt lőnek, próbálkoztunk becsülettel, azt viszont éreztük, hogy háromgólos hátrányból még nehezebb lesz. Jól dolgoztak a srácok, egész jó meccs volt, kihasználták a hibáinkat, de elégedettek vagyunk a teljesítménnyel. Ha úgy tudjuk majd folytatni, ahogy az utolsó tíz percben játszottunk, akkor még elégedettebbek leszünk.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. okt. 26., csütörtök.
Rinne: 92,9% (Demeter)
K
Szeles: 90,9% (Gönczi)
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
1
Usnyev, Dobmayer, Jeliszejenko, Hári, Vasziljev
Dalhuisen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Mingazov, Krollis, Szmirnov, Novotny, Molnár
Horvath, Kozma Zs., Tranca, Silló, Szigeti
3
Ilvessuo, Bukor, Bucskin, Rétfalvi, Koblar
DiDiomete, Csiszer, Vincze G.
4
Sándor, Jakabfy S., Mazzag, Mihalik A., Mihalik G.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:39 DEB Novotny Dobmayer
1-1 24:42 GYE Horvath Vincze G. Tranca
1-2 28:09 DEB Bucskin Usnyev
2-2 36:46 GYE Orban Bodó Császár
3-2 43:55 GYE Tranca Szigeti Haaranen
4-2 44:41 GYE Császár Sárpátki Sylvestre
5-2 51:27 GYE PP Sylvestre Bodó Haaranen
55 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 8

Jason Horvath nagy gólt vert a kék vonalról

   

A GYHK–DEAC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum