Corona Brasov–Dunaújvárosi Acélbikák 4-2

   

Bár a Dunaújváros még egyenlíteni tudott a nyitó játékrészben, a Brassó többek között Sills remek játékának köszönhetően otthon tudta tartani a három pontot.

MacQueen mester apró, ám némileg meglepő változtatást eszközölt az összeállításban: a szakvezetés ugyanis megbontotta az eddig jól funkcionáló, Valchar-Zagidullin duót, így utóbbi hátrébb csúszott Kóger és VanWormer mellé a második egységbe, míg Zagidullin helyét Sills vette át az első ötösben. Niko Eronen nem módosított a sorokon a Ferencváros elleni bravúros győzelmet követően. Dubeau és Tóth álltak a vasak között az este folyamán.

Az első valamire való helyzetre több, mint négy percet kellett várni, Boriszenko sistergő távolija dolgoztatta meg Tóthot. A harmad derekán Ödmanék sora hosszú pillanatokon keresztül védőharmadukba préselték a hazaiakat, Dubeaunak kétszer is közbe kellett avatkoznia. A Corona szerezte meg a vezetést végül a 12. minutumban: egy remekül felépített, védőharmadból elindított lendületes akció végén Valchar szúrta kapura a korongot, a vendégek hálóőre mamuttal hárított, ám a kipattanóra Williams érkezett kiváló ütemben, s nem hibázott közelről (1-0). Kicsivel több, mint kettő percre rá az Acélbikák gyorsan reagálni tudtak a bekapott találatra. Remekül kevergettek az újvárosiak a palánk mellett, ezt követően egy középre tett korongot Varga nem tudott megszelídíteni, a bekk viszont pont úgy avatkozott közbe, hogy Lorraine-nek ütőre jött a játékszer, a vendégek 49-ese pedig középtávolról védhetetlenül a hálóba zúdított (1-1). A játékrész végén pörgős oda-vissza hoki vette kezdetét, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, az eredmény azonban nem változott.

A pihenő után másfél perccel Kóger gyors góljának köszönhetően ismét a barcaságiak jutottak előnyhöz (2-1); ezt követően sem állt le a Brassó, Tóthnak több földöntúli bravúrt is be kellett mutatnia. Nem lehetett bírni a brassóiak szorongatását, a 26. minutumban ismét zörrent a háló: Sills ellentmondást nem tűrően tört be a bekkek közé, majd fonákkal, remekül visszakészített Valcharhoz, a Corona pontgyárosa pedig könyörtelenül a rövid felsőbe bombázott (3-1). Úgy tűnt, a bekapott találatokra gyorsan reagálni tudtak Eronen-tanítványai az este folyamán. Kevesebb, mint három perccel később Lorraine duplájával újra szépíteni tudtak az Acélbikák (3-2). Felpaprikázódott a hangulat, Varga és Sills találtak egymásra, emellett Szalma és Williams is életre szóló barátságot kötöttek – a lökdösődés végén Vargát kivéve az összes résztvevőt a büntetőpadra száműzték a játékvezetők. A harmad végét irgalmatlanul megnyomta MacQueen legénysége, Szabóék sora több veszélyes lövést is eleresztett, majd Valchar is kellemetlenkedni tudott Tóth ketrece előtt – nagyon érett a negyedik hazai találat ezekben a pillanatokban, ráadásul a záró dudaszó előtti 17 másodpercben kettős emberelőnyben támadhatott a brassóiak speciális egysége.

A harmadik felvonás elején kimaradt az áthúzódó dupla brassói emberfór. A hátralévő időben becsülettel rohamoztak a látogatók – Maarnela próbálkozott távolról, nem sokkal később Sziszak betörését kellett védenie Dubeaunak. Semmi nem jött össze a piros-feketéknek, Sills az 56. percben pedig egy remek egyéni akció végén meghálálta, amiért edzője bizalmat szavazott neki az első sorban: a kanadai nehézfiú megiramodott a jobboson, s kihasználva kivételes fizikai adottságait, lerázta őrzőjét, majd kapu elé becselezést követően fonákkal elegánsan a hosszúba helyezett (4-2). A végén Tóth még lekorcsolyázott, az eredmény azonban már nem változott. Mindkét alakulat rögtön 24 órán belül bizonyíthat: a Corona holnap a DEAC-ot látja vendégül, Somogyiék pedig a Sportklub Csíkszereda otthonába utaznak.

Corona Brasov DAB

Fotó: Corona Brassó

Nem ott tartunk, ahol szerettünk volna

   

A Corona Brasov–DAB mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Nagyon küzdelmes meccs volt. Egy jól korcsolyázó ellenfélről van szó, és idén struktúrában játszanak, szóval nehéz ellenfél. Az első harmadban egy kicsit lassan kezdtünk, ahogy ment előre a meccs, egyre jobbak lettünk. A gólok, amiket lőttünk, különösen a negyedik, a legjobbkor estek. A hat az öt elleni játékunk a végén lenyűgöző volt. A három pont az három pont, boldogok vagyunk. Nem ott tartunk, ahol szerettünk volna, védekezésben még egy kicsit sebezhetőek vagyunk. Gliga és Schaber kiesett, nehéz így játszani, egy centerrel, Blackwaterrel. Jó lenne, ha lenne egy kis idő a gyakorlásra, hogy rendezzük a sorokat.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Az első 20 percben jól játszottunk, és az eredmény miatt is elégedettek lehettünk. A második harmadban viszont történt valami, és elveszítettük teljesen a fókuszt, olyan hokit kezdtünk el játszani, amit nem szeretnénk látni. A harmadik harmadban javult a helyzet, és éreztem, hogy próbálunk felfelé mászni, visszajönni a meccsbe. De húsz perc kihagyás nagyon sok, figyelnünk kell arra, hogy ez többet ne forduljon elő.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. okt. 26., csütörtök.
Dubeau: 94,6% (Tőke)
K
Tóth: 93,0% (Kovács D. M.)
Piché, Bors, Valchar, Blackwater, Sills
1
Varga, Maarnela, Ödman Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi
Williams, Clarke, Kóger, VanWormer, Zagidullin
2
Ahonen, Svars, Szalma, Koskinen, Elomaa
Boriszenko, Farkas, Rokaly-Boldizsár, Gajdó B., Szabó K.
3
Sziszak, Léránt, Sillanpää, Nemes, Dostalek
Gajdó T., Vasile N. R., Kovács M., Vasile A.
4
Blomberg, Pinczés, Strenk, Marosi
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Niko Eronen, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 11:42 BRA Williams Valchar Blackwater
1-1 13:42 DAB Lorraine Varga Ödman Hadzinikolic
2-1 21:30 BRA Kóger Zagidullin Piché
3-1 25:59 BRA Valchar Sills Williams
3-2 28:34 DAB Lorraine Ödman Hadzinikolic Somogyi
4-2 55:58 BRA Sills Valchar Boriszenko
57 Kapura lövések száma 37
4 Kiállításpercek 6

Valchar megtalálta a helyet a kapus füle mellett

 

A Corona–DAB videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum