Gyergyói HK–DVTK Jegesmedvék 6-0

   

Lehengerlő középső játékrészének köszönhetően a GYHK 6-0-ra kiütötte a DVTK Jegesmedvéket a tabellaszomszédok rangadóján.

Egyik szakvezető sem változtatott a sorösszetételeken a legutóbbi mérkőzéshez képest. Gyergyószentmiklósi oldalon továbbra is hiányzott Sylvestre, illetve Bíró Gergő sem öltözött be a találkozóra, így a szentmiklósiak negyedik egységét ezúttal csak a DiDiomete, Csiszer, Győrfy trió alkotta. Rinne és Voris kezdtek a vasak között.

Egy óriási gyergyói kapuvassal indult a találkozó, Sárpátkiék veszélyeztettek rögtön a legelején– a nézősereg challange kikérésére biztatta Szilassy Zoltánékat, ám a szakvezetés nem kezdeményezett videózást. Lendületben maradtak a vendéglátók, Bodó középre tett korongja után Császár kétszer is riogatott, Voris alaposan bemelegedett már a harmad dereka előtt. A 6. minutumban Szigeti léphetett ki tempóelőnyben, a fiatal támadó lövése alig tévesztett néhány centit. A 10. percben következhetett a mérkőzés első DVTK-emberfórja, a miskolciak azonban nem éltek az előny adta lehetőséggel. Nem sokkal később Farkast küldték ki a játékvezetők 2+2 percre magas bottal való játékért, a hatalmas sanszot ki is használta a GYHK: Bodó keresztpasszát Orban igazgatás nélkül a ketrecbe zúdította (1-0). A harmad végén a Jegesmedvék egy kis időre védőharmadukba szegezték Szilassy Zoltán legénységét, az eredmény azonban már nem változott.

Elképesztő középső etapot produkáltak a székelyek, ugyanis öt gólt ütve gyakorlatilag húsz perc alatt eldöntötték a lényegi kérdéseket. Egy emberfórral indult a történet, a látogatók már kiegészültek, azonban Skrabov még nem ért vissza a büntetőpadról – a pakk hirtelen Tranca elé került, aki közelről bevágta csapata második találatát (2-0). Kicsivel több, mint 4 percet kellett várni Tranca-duplájára: Hill szeretett volna saját harmadából elindítani egy támadást, a bekk viszont elszórta a pakkot; az ajándékba kapott koronggal Fejes ugratta ki Trancát, aki egy remek mozdulattal kipókhálózta a hosszú felsőt (3-0). A folytatásban kizárólag Vorison múlott, hogy ekkor még nem lőtték meg negyedik góljukat a házigazdák – Tranca elszántan küzdött a mesterhármasért, emellett Sárpátki közeli ziccerét is gyönyörűen hárította a vendégek portása. Ami Sárpátkiéknak nem jött össze, az Szigetinek rövid időn belül két ízben is sikerült: nem lehetett már bírni a fojtogató GYHK-nyomást, a 24 éves támadó pedig szokatlan helyről, középtávolról fonákkal kapura emelt, a merész kísérlet pedig teljesen megérdemelten utat talált a hálóba, ugyanis a társak kiválóan takarták a kilátást Voris előtt (4-0). A 34. minutumban újra Szigeti iramodhatott meg szólóban, a rávezetését pedig magabiztosan értékesítette a GYHK 15-öse (5-0). Az ötödik találatot követően Vorist Gratz Gellért váltotta a kapuban. Feszültté vált a találkozó, Szilassy Zoltán nehezményezett egy játékvezetői ítéletet, majd a korongbedobás után elszabadultak az indulatok: Horvathot keményen leütközte Skrabov a palánk mellett, Mesikämmen azonnal csapattársa védelmére sietett – végül mindkét verekedő felet végleges kiállítással szankcionálták a bírók. A felfokozott hangulat szintén az erdélyieknek kedvezett, ugyanis Haaranen passzából Fejes tüzelhetett, Gratz még hárítani tudott, a kipattanót azonban már valahogy a gólvonalon túlra kotorta a magyar válogatott védő (6-0).

A záró játékrész elején a Miskolc durrantott egy kapuvasat, a hátralévő időben akadtak lehetőségek mindkét ketrec előtt, újabb találat azonban már nem született, így kiütéses gyergyószentmiklósi siker született a vasárnap esti rangadón. Szilassy Zoltánék csütörtökön a DEAC-ot fogadják majd, egy nappal később a DVTK pedig a FEHA19 ellen javíthat hazai közönség előtt.

gyemis_2023

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Nehéz túrán vagyunk túl, amelyből igyekszünk levonni a pozitívumokat

   

A GYHK–DVTK Jegesmedvék tréneri interjúi.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Tulajdonképpen ugyanaz volt, mint Miskolcon, ugyanilyen jól hokiztunk ott is, csak nem jöttek a gólok. Hasonlóképpen kiváló második harmadunk volt ezúttal is, 6-0-nál pedig igazából már a védekezés a legfontosabb, nem fontos hetediket lőni, viszont annál fontosabb mindenféle ajándékozás nélkül játszani a hátralévő időszakban. Szerettük volna megtartani ezt az eredményt, hogy nyoma maradjon, és ez sikerült is.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK: “A mérkőzés elején nem koncentráltunk eléggé, a hazai csapat pedig ki is használt egy emberelőnyt. Úgy érzem, egy kicsit elfogyott az energiánk erre a mérkőzésre, nehéz túrán vagyunk túl, amelyből igyekszünk levonni a pozitívumokat. Nem szeretek kifogásokat keresni, összességében egy jó kis tanulnivalót ad számunkra ez a mérkőzés, megmutatván, hogy legközelebb mire kell jobban figyelnünk.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. okt. 22., vasárnap.
Rinne: 100% (Demeter)
K
Voris: 75,0% (Gratzl: 90,9%)
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
1
Verveda, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Kulesov
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Tranca, Sárpátki
2
Szirányi, Hill, Razumnyak V., Lövei, Esteves
Horvath, Kozma, Vincze G., Silló, Szigeti
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Makai, Mattyasovszky
Györfy, Csiszer, DiDiomete
4
Szalay, Fazakas, Pecsét, Csiki, Farkas
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Steve Kasper, Janis Voris
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:11 GYE PP Orban Bodó Haaranen
2-0 23:15 GYE Tranca Sárpátki Fejes
3-0 27:53 GYE Tranca Fejes Mesikammen
4-0 31:47 GYE Vincze P. DiDiomete Szigeti
5-0 33:26 GYE Szigeti
6-0 36:05 GYE Fejes Haaranen Orban
31 Kapura lövések száma 29
- Kiállításpercek -

Szigeti fonákkal lepte meg Vorist

 

A GYHK–DVTK Jegesmedvék találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum