FEHA19–DEAC 1-2

   

Egy kapusparádét hozó mérkőzésen büntetőpárbaj döntött a debreceniek javára.

Jobban kezdtek a fehérváriak, szép korongjáratás után Falus távolijába Hetényi kapott bele, kesztyűjéről mellé csorgott a korong. Jó támadó harmadbeli bulit követően Zezelj került helyzetbe, ő sem ért célt. Bő öt percet kellett várni az első debreceni kapura lövésre. Magasan letámadott a FEHA, nem tudták átjátszani a semleges harmadot a hajdúságiak. A 7. percben Mihalik András kapura húzott, Melnyicsuk védett, az ismétlés pedig mellé szállt. A DEAC-é volt az első emberelőny. Jól mutatja a meccs képét, hogy így is a hazaiak voltak veszélyesebbek. A harmad derekán Melnyicsuk ketrece előtt óriási kavarodás támadt, végül üggyel-bajjal felszabadítottak a védők. Feljavultak a debreceniek, Mingazov riogatott távolról. A hajrát egy kőkemény, de szabályos Csollák-bodicsek indította. Az oda-vissza hokit hozó végjátékban Bogesic kerülgette a bekkeket, Hetényi a helyén volt, míg másik kapunál Mihalik András szólózott, itt Melnyicsuk biztosított. Az első felvonás nem hozott gólt.

Erélyesebb hokival jelentkezett a középső játékrész elején a DEAC, többet korcsolyázva, agilisabban letámadva játszottak Vaszjunyin Artyom tanítványai. A nagyobb helyzetek továbbra is a házigazda előtt adódtak. A 23. percben Blasko kapott remek passzt Dobostól, csak a kapussal állt szemben, mellé durrantott. Újra átvette a meccs irányítását a FEHA, Dobos nagyon élt, jobbnál jobb passzokkal szolgálta ki társait, a befejezések azonban nem voltak elég pontosak. Érett a fehérvári gól, többször is beszorultak Dobmayerék. A 34. percben egyetlen villanás elég volt a vendégeknek a vezetéshez. A támadó harmadban eladta a korongot a FEHA, Bucskin kilépett és gólig vitte a szólót (0-1). Még feljebb kapcsolt a Fehérvár, Hetényi remekelt a vasak között, bravúrjaival a 38. percig őrizte az eredményt, ekkor Blasko érkezett jókor egy kipattanóra (1-1). Az elmozduló kapu miatt a játékvezetők hosszas tanácskozás után visszanézték az esetet, majd szabályosnak ítélték a találatot. Az utolsó percekben mindkét oldalon akadtak helyzetek, az eredmény nem változott.

Megélénkült a játék a záró harmadra. Antonijevic ült ki két percre, jól védekeztek a hazaiak, többször kiütötték a korongot. A kiegészülés pillanatában egy távoli bomba a blokkról Novotny Dominik elé került, aki nem tudott túljárni Melnyicsuk eszén. A kapusok teljesítményével mindkét oldalon elégedettek lehettek az edzők. Ahogy a harcossággal is, keményen küzdöttek a csapatok a döntő gólért. Az élvezeti faktort csak a sok ki nem kényszerített hiba rontotta. Az utolsó tíz perchez érve fáradni látszott a fehérvári csapat, jobban játszottak a hajdúságiak, közelebb álltak a győzelemhez. Blasko blokkolt a legjobb ütemben, majd kettő az egy ellen jöhetett a DEAC, a ziccerben érkező Vasziljev ütője felett átpattogott a korong. A végén a hazaiak is nyerhettek volna, Zezelj átadását Fekete Alex tette kapura, az elvetődő Hetényiben elakadt a korong. Hatvan perc alatt nem jutottak dűlőre a felek, következett a hosszabbítás.

A ráadásban emberelőnybe kerültek a fehérváriak, jól játszották meg a fórt, a remeklő Hetényi eszén azonban nem tudtak túljárni. A rutinos kapus mindent védett. Az utolsó másodpercekben kimaradt még egy-egy ziccer, büntetők döntöttek a bónuszpont sorsáról.

A hazaiaktól csak Blasko talált be, míg a vendégektől Bucskin (1-2) – övé lett a győztes gól – és Vasziljev is eredményes volt, így a DEAC győzött és begyűjtötte a bónuszpontot. A FEHA19 egy egységgel gazdagodott.

fhadeb_2023

fotó: Soós Attila/FEHA19

Mindig elmondjuk, hogy nem szabad lebecsülni a fiatalokat

   

A DEAC vezetőedzője elismerően beszélt a vasárnapi ellenfélről.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Remekül visszajöttünk a meccsbe a pénteki után, a játékkal elégedett vagyok, de az eredménnyel nem. Frusztráló, de tisztelnünk kell az eredményt, egy lőtt góllal tökéletes védekezésre van szükség, és hogy ne adjunk el annyi korongot, mint mi a második harmadban. Másrészt, amikor egy gól dönthet, akkor nagyon fontos menni a végéig, okosan játszani és nem szabad könnyen eladni a korongot és csak ülni az eredményen. Türelmesnek kell lenni, de meg kell találni a támadásra is az esélyt. A hosszabbításban az emberelőny jó esélyt adott nekünk, de nem tudtunk sokat kihozni belőle, a büntetőpárbaj pedig külön világ, ahol a kapusok közötti eltérő tapasztalati szinte meghatározta a végkimenetelt. De ez jó kiindulópont, gyorsan jön a következő hét, előbb Magyar Kupa-meccs, aztán két kemény bajnoki.

Artyom Vaszjunyin, vezetőedző, DEAC: “Nehéz meccsre készültünk, hiszen ez a FEHA nem az a FEHA, aki két éve volt. Hat nagyon jó hátvédjük van, a csatárok pedig több éve Anatoli Bogdanov keze alatt dolgoznak, pontosan tudom, milyen munka folyik itt, és mennyire nehéz mindenkinek ellenük. Fiatalok, így van hullámvölgy a játékukban, de arra készültünk, hogy kemény, szoros meccs lesz, és ez be is igazolódott, nagyon nehéz feltörni a védelmüket, rengeteget mozognak, betartják a taktikát. Húsz perccel lehetünk elégedettek, a többi vagy átlag alatti vagy elmegy kategória volt. Mindig elmondjuk, hogy nem szabad lebecsülni a fiatalokat, remélem, most már eljut mindenki tudatáig.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. okt. 22., vasárnap.
Melnyicsuk: 94,1% (Márkus)
K
Hetényi: 97,7% (Szeles)
Racsinszkij, Csollák, Ambrus, Dobos, Blasko
1
Mingazov, Krollis, Koblar, Novotny, Hári
Hazeldine, Falus, Antonijevic, Keceli-Mészáros, Nádor
2
Usnyev, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Vasziljev
Kiss, Bogesic, Farkas L., Zezelj, Fekete
3
Ilvessuo, Bukor, Mihalik A., Rétfalvi, Molnár
Németh, Alapi, Balasits
4
Jakabfy Cs., Jakabfy S., Mazzag, Révész, Mihalik G.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
E
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 33:03 DEB Bucskin
1-1 37:25 FHA Blasko Ambrus Csollák
1-2 65:00 DEB GWS Vasziljev
44 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 2

Így győzte le a DEAC büntetőkkel a FEHA19-et

 

A rendes játékidő 1-1 gólja és a szétlövés mozgóképen.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum