Gyergyói HK–BJAHC 3-2

   

A budapestiek az újonc Straubinger Zoltánnal a kapujukban kétgólos hátrányból felállva szereztek pontot a címvédő otthonában.

A csütörtöki, Corona Brasov elleni vereség után a GYHK ellen szerette volna megszerezni erdélyi túrájának első pontjait a BJAHC, ennek ellenére a hazaiak kezdték energikusabban mérkőzést: már az első percben próbára tették Straubinger kapust a hazai támadók. A folytatásban próbálta egyre többet a támadóharmadban tartani a korongot a BJAHC, igazán veszélyes akciót viszont nem tudtak kialakítani. A játékrész közepén Bodó találta magát szembe a kapuval, lövése viszont elzúgott az alsó sarok mellett. Nem sokkal később Galoha előtt adódott nagy lehetőség, azonban Molnár középre tett passzát nem tudta a kapuba továbbítani. A harmad végére felgyorsult a játék, és mindkét csapat alakított ki helyzeteket. A 13. percben Mozer szabálytalansága után emberhátrányba kerültek a vendégek, a mérkőzés első emberelőnyét pedig rögtön ki is használta a címvédő: az elhozott buli után Mesikammen passzát Fejes váltotta gólra. Alig egy perccel később Bodó találatával már kettővel vezetett a Gyergyó: a hazai támadó szinte senkitől sem zavartatva korcsolyázott be a bal oldalról a kapu elé, majd húzta be a hosszú alsóba a korongot. A 19. percben Bíró és Varga bunyózott össze, a rövid kényszerszünet pedig a BJAHC-nak tett jót, és még a harmad vége előtt szépítettek: Jalonen és Haaranen nem értette meg egymást a védekezőharmadban, Mozer lecsapott a korongra, és Galoha elé tálalt, aki nem hibázta el az újabb helyzetét.

A középső felvonás nagy vendég lehetőséggel indult: Keresztes ment el a bal oldalon, majd tette be középre a korongot, Viikila viszont a kapu mellé lőtt. A folytatásban is maradt támadásban a BJAHC, Rinne hárított több alkalommal is. A folytatásban kijött a szorításból a Gyergyó: Silló és Sárpátki lövését védte Straubinger, Bodó próbálkozása az oldalhálót találta el. A játékrész közepén megkapta első emberfórját a budapesti együttes is, de csak kapuvasig jutottak a vendégek, sőt Ritter is a kiállítás sorsára jutott, így alig egy perc után elolvadt az emberelőny. Öt perccel a harmad vége előtt már döntetlen volt az állás: Tóth Gergelyhez jutott el a korong, aki a kapuval szemben állva nem hibázott. A harmad végén több helyzet adódott a BJA előtt, de gól nem született belőlük, így 2-2-vel várták a felek a záró felvonást.

Az utolsó húsz perc Gyergyó-helyzetekkel indult: Tranca előtt adódott lehetőség kétszer is. Erre válaszul Dóczi, majd Nagy Krisztián is próbálkozott a másik oldalon. Próbálta felgyorsítani a játékot a GYHK, de csak helyzetekig jutottak. A folytatásban is fokozta a nyomást a házigazda, de Straubinger állta a sarat. Egy perccel a vége előtt aztán Rinne is többször hárított, de több gól nem született a rendes játékidőben, így jöhetett a hosszabbítás.

Egy perce sem ment a túlóra, amikor Bodó gyorsított fel a bal oldalon, majd kipókhálózta a bal felsőt, így a címvédőé lett a plusz pont. Vasárnap a GYHK a DVTK Jegesmedvéket fogadja, míg a BJAHC a Sportklub Csíkszereda otthonában vendégszerepel majd.

gyebja_vargakaden_birogergo

fotó: Szász Adorján/GYHK

Az elmúlt három év legrosszabb második harmada volt

   

Így látták a vezetőedzők a GYHK–BJAHC mérkőzést.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: “Volt nekünk ilyen második harmad-szindrómánk korábban, hogy borzasztó vékonyan játszottunk, most pedig azt beszéltük a kollégáimmal, hogy ez az elmúlt három év legrosszabb második harmada volt. Legfőképpen magunknak okoztuk a bajt, az ellenfélnek van egy stílusa, rengeteg korongot tesz félpálya környékéről mögénk, vissza kell érte sprintelni. Viszont amikor eladod a korongot, és azért kell visszakorcsolyáznod a saját kapudhoz, mert kergeted az ellenfelet, az még nagyobb energiaveszteség. Önmagunkhoz képest nagyon átlagos teljesítményt nyújtottunk, ami viszont jó dolog, hogy a jó csapatok ilyenkor is megtalálják az utat a győzelemhez, de rengeteg tanulnivalónk van ebből a mérkőzésből.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Az elmúlt három mérkőzésen nagyon jól játszottunk, az pedig külön öröm, hogy egy 18 éves saját nevelésű kapust beledobtunk a mély vízbe és kiválóan helytállt. Nyilván egy kicsit csalódott vagyok, de igazából nincs miért, hosszú a szezon, de egy pici részlet még hiányzik nálunk. Nagyon fontos nekünk, hogy az ilyen kaliberű csapatok ellen, mint a Gyergyó, tudjuk a maximumot nyújtani, mivel ez a fejlődés legjobb útja. A meccs ezáltal mondhatni az elmúlt hetek vizsgamunkája volt, megérdemeltük volna a két pontot, de a hoki ilyen.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. okt. 20., péntek.
Rinne: 94,7% (Demeter)
K
Straubinger: 90,3% (Farkas)
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
1
Szabó, Pozsgai, Ravasz, Galoha, Culigin
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Tranca, Sárpátki
2
Varga, Tyeszlenko, Viikilä, Mozer, Keresztes
Horvath, Kozma, Vincze G., Silló, Szigeti
3
Dóczi, Tóth G., Molnár B., Sági, Nagy
Györfy, Csiszer, Bíró, DiDiomete
4
Ritter, Tóth R.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:33 GYE PP Fejes Mesikammen Tranca
2-0 13:47 GYE Bodó Mesikammen
2-1 19:03 BJA Galoha Mozer
2-2 34:43 BJA Tóth G. Nagy Tóth R.
3-2 60:38 GYE Bodó
31 Kapura lövések száma 38
- Kiállításpercek -

Bodó a saját harmadából indulva lőtte be a győztes gólt

 

A hosszabbításban eldőlt GYHK–BJAHC meccs két és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum