FTC-Telekom–FEHA19 7-3

   

A ferencvárosiak a négy gólt szerző Erik Nemec vezérletével győztek a székesfehérváriakkal szemben.

Tempósan indult az összecsapás. Nemec cselei után Kestilä elé került a korong, aki lövés helyett megkerülte a kaput, így odalett a helyzet. A másik oldalon egy távoli bomba utáni kipattanót Dobos püfölt az oldalhálóba. Az 5. percben villant a Fradi, pár másodperc alatt két gólt is szereztek. Előbb egy sarokban kiküzdött korongot Nagy Gergő tett középre, Kulmala tökéletesen szúrt bele (1-0), majd Brady az alapvonalról középre húzott, lövése Németh Attila korcsolyájáról került a gólvonal mögé (2-0). A gyors egymásutánban bekapott gólok nem szegték kedvét a FEHA19-nek. Hazeldine kerülgette a bekkeket, keresztpasszára Arany kapus ért oda leghamarabb. A 7. percben Németh Zalán megharcolt a korongért, visszapasszolt, a kapu előtt egyedül maradt Blasko szépített (2-1). A harmad derekán közel volt az egyenlítés, Csollák Márkó távolija csilingelt a kapuvason. Emberelőnyben, majd öt az ötben is jobban mentek a Bogdanov-fiúk, lendületüket Fekete Alex szabálytalanság törte meg, akinek ütője eltalálta Crespi arcát. Az amerikai hátvédet úgy kellett letámogatni a jégről, szerencsére később tudta folytatni. Blasko ütőjében volt az egyenlítés, benne is maradt, kellett ehhez Arany újabb nagy védése. A végére FEHA-emberelőny jutott, a házigazda fontos blokkokkal és némi szerencsével megőrizte előnyét.

LaPorte kiállítása áthúzódott a középső játékrészre is, a fehérváriak jól játszották a fórt, de egyenlíteni nem tudtak. A kiegészülés után Németh Attila szépen húzogatott, Márkus Levente a helyén volt. Csökkent a meccstempó, jobbára megszakításokkal teli mezőnyjáték folyt a jégen. A 25. percben a semmiből növelte előnyét a Ferencváros: Seregély Máté beszáguldott a harmadba, a mellette érkező Nemechez passzolt, aki a rövid felsőbe zúdította a pakkot (3-1). Továbbra is sok volt a hiba, rossz átadások, tilosra ütött korongok jellemezték ezeket a perceket. Komolyabb helyzetek csak a hazaiak előtt adódtak. Az első harmadban megsérülő Crespi újra játékra jelentkezett, veszélyesen tört előre, csak szabálytalanul tudták megállítani. Ez a fór is kimaradt, közben a FEHA elvesztette Koszinszkijt, aki fájdalmas arccal bicegett az öltözőbe. A 34. percben szépen járt a korong a ferencvárosi ütőkön, Tóth Adrián közelijét Márkus bravúrral védte. A vendégek szinte semmi veszélyt nem jelentettek Arany kapujára, jól szűrt a házigazda, hiányzott az átütőerő Blaskóék játékából. A 37. percben újabb szép korongjáratás után Nemec fonákkal emelt a kapuba (4-1). Megérdemelt háromgólos FTC-előnnyel ért véget ez a harmad.

A záró felvonás elején sem tudtak közelebb jönni a látogatók, magabiztosan őrizte előnyét a Fradi. A 45. percben Hazeldine ült ki, az emberelőnyt kihasználták a hazaiak. Gyönyörű csiki-csuki végén a remeklő Nemec fejezte be az akciót, klasszikus mesterhármas (5-1). Érezhetően végleg eldőlt az összecsapás, uralta a játékot Fodor Szabolcs csapata. A 49. percben jött az újabb gól: Kestilä kapura tört, lövése ugyan mellé ment, de a hátsó palánkról visszajövő korongot – ki más – Nemec csúsztatta a kapuba (6-1). Az 55. percben egy buli után Tóth Gergő ment neki Blaskónak, a rövid ütésváltást követően a ferencvárosinak véget ért a mérkőzés, a vendégek emberelőnybe kerültek. Sikerült is a szépítés, Dobos keresztpasszát az ICEHL-keretbe tartozó, de hosszú sérülése után az idei szezonban első meccsét a FEHÁ-nál játszó Kiss Roland vágta a hálóba (6-2). Még tartott a fehérvári emberfór, amikor Farkas és Seregély meglógtak, utóbbi szép lövéssel visszaállította az ötgólos differenciát (7-2). A meccset Falus kékvonalas gólja zárta (7-3). Az FTC-Telekom sok gólt szerezve, magabiztos győzelemmel tért vissza nemzetközi kalandja után az Erste Ligába, míg a FEHA19-ben egy jó harmad volt, ami nem volt elég a pontszerzéshez.

ftcfha_2023

fotó: FTC-Telekom

Talán a legjobb ellenfél volt, akivel idén találkoztunk

   

Így látta Fodor és Bogdanov az FTC-Telekom–FEHA19 találkozót.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “A Kontinentális Kupa három meccsét és a továbbjutást felajánlottuk Csuhi emlékének, de azt is megbeszéltük a srácokkal, hogy mindez mit sem ér, ha a hazai porondon nem folytatjuk tovább ezt a szereplést. A saját közönségünk előtt is ugyanilyen jól akartunk szerepelni, annál is inkább, mert a szurkolók is megható megemlékezést mutattak be, és ehhez mi is méltó módon akartunk csatlakozni, de ebben a srácok abszolút partnerek voltak. Egy nagyon jó, fiatalos, lendületes, sokat dolgozó csapat ellen játszottunk, ami nem volt könnyű. Az elején látszódott, hogy a hétvégi három meccs és az utazás még benne volt a lábainkban, de ahogy a lábak kezdtek visszajönni a második harmadtól, már sokkal jobban mutatott a játékunk, és úgy gondolom, onnantól már nem volt kérdés, hogy ki nyeri ezt a mérkőzést.”

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Először is, gratulálok a Ferencvárosnak, egyértelműen a jobb csapat nyert. Az első játékrészben kiegyenlített volt a játék, és talán az sem lett volna nem megérdemelt, ha vezettünk volna, hiszen a két gólt két gyermeteg hibából kaptuk. De tudtunk egy góllal válaszolni és visszajönni a meccsbe. Jó kérdés, hogy utána mi történt, mert a második harmadra a mi részünkről egy teljesen másik csapat korcsolyázott ki a jégre, csak üldöztük az ellenfelet. A Fradi előtt viszont le a kalappal, képesek voltak sebességet váltani és fizikálisan is nagyobb erőbedobással játszani, mi pedig beragadtunk a saját harmadunkba, nem tudtuk kivinni, megjátszani a korongot, és nem tudtunk ellenállni a nyomásnak, aminek két újabb kapott gól lett az eredménye. Valljuk be, a harmadik harmadban már csak kozmetikázni tudtunk az eredményen, de a Fradi egyértelműen megérdemelte a győzelmet. Viszont egy ilyen meccsen nagyon sok információt tudunk gyűjteni a saját játékosainkról is, sok dolog kiderül, amiken dolgoznunk kell a hétköznapokban. Remek ellenféllel volt dolgunk, talán a legjobb ellenfél volt, akivel idén találkoztunk, szóval még egyszer gratulálok a Fradinak!”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. okt. 20., péntek.
Arany: 88,9% (Nagy K.)
K
Márkus: 81,6% (Melnyicsuk)
Seregély, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala
1
Racsinszkij, Csollák, Keceli-Mészáros, Dobos, Blasko
Boros, Crespi, Németh A., Brady, LaPorte
2
Hazeldine, Falus, Antonijevic, Fekete, Nádor
Bán, Karmeniemi, Nemec, Kestilä, Galajda
3
Koszinszkij, Bogesic, Farkas L., Balasits, Dézsi
Banga, Haranghy, Tóth A., Farkas L. S., Tóth G.
4
Németh Z., Alapi, Kiss
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:55 FTC Kulmala Nagy G. Turbucz
2-0 05:08 FTC Németh A. Brady LaPorte
2-1 06:57 FHA Blasko Németh Z. Csollák
3-1 24:31 FTC Nemec Seregély
4-1 36:31 FTC Nemec Kestilä Crespi
5-1 46:02 FTC PP Nemec LaPorte Brady
6-1 48:57 FTC Nemec Kestilä Seregély
6-2 54:54 FHA PP Kiss Blasko Dobos
7-2 57:16 FTC SH Seregély Farkas L. S. Kulmala
7-3 59:39 FHA PP Falus Bogesic Antonijevic
38 Kapura lövések száma 27
31 Kiállításpercek 6

Így lőtt egymás után négy gólt Nemec

 

Az FTC-Telekom–FEHA19 mérkőzés négy és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum