Corona Brasov–DVTK Jegesmedvék 2-5

   

A nyitó játékrészben lőtt négy miskolci találatnak köszönhetően a Corona már nem tudott visszajönni a mérkőzésbe, így a vendégek nyerték a feszültségekkel tarkított összecsapást.

Tízperces csúszással indult a találkozó, ugyanis baleset miatt dugóba keveredett a DVTK csapatbusza. Hazai oldalon letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását Kóger, s rögtön visszakerült a jól megszokott játszótársai, Sills és VanWormer mellé a második sorba. Ez egyben azt is jelentette, hogy Rokaly-Boldizsár ezúttal a harmadik egységben kapott szerepet. Steve Kasper nem eszközölt változtatást a csíkszeredai győzelmet követően. Dubeau és Voris kezdett a vasak között.

Nem zavarták meg a váratlan események a vendégeket, a Jegesmedvék már az 5. minutumban megszerezték a vezetést. Berdnyikov tette ki oldalra a pakkot Kulesovhoz, a lendületes akció végén a miskolciak 13-asa gyönyörűen kipókhálózta a hosszút (0-1). Az első nagyobb hazai helyzet a harmad derekán Valchar előtt adódott, Voris azonban állta a sarat. Amikor már úgy tűnt, a Brassó szépen lassan átveszi a kezdeményezést, akkor a miskolciak 29 másodperc alatt kétszer is lecsaptak: először Berdnyikov viharzott be a támadózónába, s gyönyörűen helyzetbe cselezte magát; a pakk a brassói portásról Vervedához pattant, a kanadai bekk pedig bevágta a reboundot (0-2). Az újraindítás után néhány pillanattal Berdnyikov lódult meg egyedül, majd a kapu megkerülését követően visszakészített Esteveshez, az új szerzemény pedig a korongátvétel után szintén a hosszúba helyezte a játékszert (0-3). Teljesen megzavarodtak MacQueen tanítványai, 31 másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt egy lendületes kontratámadás végén Lövei lapos lövése utat talált a ketrec bal sarkába (0-4).

A középső etapnak már Tőke Zoltánnal a kapuban vágtak neki a vendéglátók. A frissen beállt hálóőrnek rögtön az elején be kellett mutatnia két nagy védést, aminek a 22. percben meg is lett a hatása: Boriszenko tartotta meg kiválóan a korongot a támadó kéknél, majd Valcharhoz tálalt, a cseh zseni pedig a jobb oldali bedobókörből fordulásból, egy brutálisan nagy gólt ragasztott a rövid ficakba (1-4). Újra felpörögtek az események, egy ellentámadás végén Berdnyikov csilingeltette meg a vasat, néhány momentummal később Blackwater kísérlete vágódott fel a blokkról. A 25. percben Szabó kapott kiállítást akasztásért, a látogatók pedig ki is használták második emberelőnyüket – Szathmáry távoli bombájába Páterka bele tudott még piszkálni, Tőkének esélye sem lehetett hárítani (1-5). A folytatásban próbálkoztak a brassóiak becsülettel, viszont semmi sem akart összejönni, ezért a hazaiak egyre frusztráltabbak lettek, így a játékrész végén extrém módon elszabadultak az indulatok: Szabó akadt össze Vorisszal a ketrec mögött, a DVTK bekkjei hálóőrük segítségére siettek, a végeredmény pedig egy hármas bunyó lett – Sills Kulesovot intézte el, Piché egy birkózó mozdulattal Szathmáryt terítette le, a legintenzívebb ökölcsata mégis Szabó és Razumnyak között alakult ki, ami egyértelműen a magyar támadó sikerével zárult. A tömegjelenet után az összes balhézó felet végleges kiállítással jutalmazták a játékvezetők.

Az 50. minutumban egy iskolajáték bemutatásával újra szépíteni tudtak a sárga-kékek: egy gyors háromszögelés után Valcharhoz került a pakk, aki közelről, rendkívül magabiztos mozdulattal a levegőbe repítette Voris kulacsát (2-5). Hiába nyomott a Brassó, újabb találat már nem született, így a miskolciak zsebelhették be a három pontot. Vasárnap a Corona az eddig hibátlan újpestiekkel találkozik, szintén ezen a napon a Jegesmedvék a GYHK otthonában zárják erdélyi túrájukat.

bramis_gajdobalazs

fotó: Corona Brasov

Egy jó csapat ellen, hazai pályán nem lehet így kezdeni

   

Értékelések a DVTK brassói vendégsikerét követően.

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brasov: “Nem voltunk készen a kezdésre. Egy jó csapat ellen, hazai pályán nem lehet így kezdeni. Levideóztuk az ellenfelet, egy gyors csapat. Négy gólhelyzetet adtunk neki, amikkel élt is, majd a kapusuk nagyokat védett, mi pedig nem abban a rendszerben játszottunk, amiben kellett volna. Egy tanulási folyamatban vagyunk, több ilyen meccsünk is lesz, az a fontos, hogy legközelebb erre jól reagáljunk. A harmadik harmadban az ellenfélnek már könnyű dolga volt lehozni a meccset. Mi nem érdemeltük meg a győzelmet, és a jobb csapat nyert.”

Galanisz Nikandrosz: “Először is szeretnénk megköszönni a szurkolóinknak, hogy egy ilyen hosszú túrán is velünk tartanak, támogatnak minket, és szinte hazai atmoszférát teremtenek nekünk. A játékosoknak is köszönöm, hogy meghallgatták az előző napi interjúmat, amikor azt mondtam, hogy igenis készen fogunk állni a következő meccsre. Ez megvalósult. Az első harmad után az előnyünk tudatában biztosak voltunk benne, hogy nagy nyomást fognak ránk helyezni. Ám a kapott gól után sem törtünk meg, és a rá következő találatunk megpecsételte a sorsukat. Jól játszottunk, de vannak a játéknak olyan elemei, amiket még gyakorolni kell. Ez a győzelem igazi csapatmunka volt, ezért gratulálok mindenkinek.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. okt. 20., péntek.
Dubeau: 66,7% (Tőke: 95,7%)
K
Voris: 94,9% (Gratzl)
Piché, Bors, Valchar, Blackwater, Zagidullin
1
Verveda, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Kulesov
Williams, Clarke, Kóger, Sills, VanWormer
2
Szirányi, Hill, Razumnyak V., Lövei, Esteves
Boriszenko, Farkas T., Rokaly-Boldizsár, Gajdó B., Szabó
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Makai, Mattyasovszky
Gajdó T., Kovács E., Vasile N. R., Kovács M., Vasile A.
4
Szalay, Fazakas, Pecsét, Csiki, Farkas M.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Steve Kasper, Janis Voris
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:35 MIS Kulesov Berdnyikov Hill
0-2 12:04 MIS Verveda Berdnyikov Szathmáry
0-3 12:33 MIS Esteves Razumnyak V.
0-4 19:29 MIS Lövei Razumnyak V.
1-4 21:40 BRA Valchar Boriszenko Clarke
1-5 25:13 MIS PP Páterka Szathmáry
2-5 49:54 BRA Valchar Zagidullin Blackwater
39 Kapura lövések száma 35
87 Kiállításpercek 83

Berdnyikov centerezését Esteves tette be

 

A miskolciak 5-2-es sikere videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO ÉLŐ
VB 16:00 HUNJPN INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum