Hegedüs shutouttal szerezte meg első tengerentúli győzelmét

   

A junior válogatott kapusa az előzetes elképzelésekkel ellentétben a USPHL Premierben szerepel. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Egyesült Államok, NAHL

A Tóth Tamással felálló Maryland Black Bears két mérkőzés alatt egy pontot gyűjtött a Maine Nordiques ellen. Pénteken 4-1-re, szombaton hosszabbítást követően 4-3-ra kapott ki a Maryland, a magyar csatár nem szerzett pontot.

Észak-Amerika, NCDC

Egyetlen NCDC-s légiósunk, Hiezl Balázs két győzelemnek lehetett részese a hétvégén. A Pueblo Bulls előbb hosszabbításban 6-5-re verte a Rock Springs Grizzliest, majd másnap egy fokkal könnyebb meccsen 4-1-re győzött. A magyar csatár játszott, pontot nem szerzett.

Észak-Amerika, USPHL Premier

Pénteken a Carolina Jr. Hurricanes 5-1-re nyert a Columbia Infantry ellen, Kaibás Kornél gólpasszos volt. Hegedüs Levente megszerezte első győzelmét a tengerentúlon, a Vernal Oilers 11-0-ra verte a Rogue Valley Royalst, az exmiskolci hálóőr 32 védéssel ért el shutoutot. A Wisconsin Rapids Riverkings előbb 6-1-re, majd 7-1-re verte a Minnesota Mullets együttesét. Az első összecsapáson Varga Zaránd 2+2-vel, Csémi Dávid 1+3-mal zárt. Másnap Varga két gólpasszal jeleskedett, míg Csémi 1+1-et tett a közösbe.

Finnország, U20 SM-sarja 

A JYP előbb erős második harmadának köszönhetően 2-1-re nyert a Jokerit otthonában, majd 4-2-re győzött a HIFK vendégeként. Utóbbin a meccs több, mint harmadát jégen töltő Varga Balázs az első gólnál gólpasszos volt. Másnap hiába vezetett a JYP egy harmad után már három góllal, a K-Espoo hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadásból viszont a JYP jött ki jobban, a mindent eldöntő gólnál Varga ismét előkészítőként jeleskedett, 15 mérkőzést követően 25 pontos.

Horváth Bence nem játszott a Jukuritban. A SaiPára szintén három mérkőzést várt a hétvégén. A két magyar hátvédet is foglalkoztató klub előbb kikapott 3-0-ra a Pelicanstól, majd a K-Espoo vendégeként 6-4-es vereséget szenvedett, végül a HIFK 4-2-vel elvitte a pontokat a kisapuistói csarnokból. Farkas Olivér mindhárom mérkőzésen jégre lépett, 15-18 perceket kapott, Deák Mártonnak pedig a Pelicans ellen jutott 9 perc jégidő. A JYP a negyedik, a SaiPa a kilencedik, a Jukurit a 14. a húszcsapatos ligában.

Finnország, U18 SM-sarja

Szombaton a K-Vantaa Lencsés Dávid gólpasszának is köszönhetően 3-0-ra nyert a Hermes csarnokában. Vasárnap csak egy pontot szerzett a K-Vantaa, túlórát követően kapott ki 3-2-re a Sport vendégeként. Szerdán saját második számú csapatuk ellen játszottak Lencsésék, a második soros magyar bekk csapata második gólját ütötte. A TuTo bár Schwartz Gergő góljával még vezetett az első játékrész után, végül 5-1-re kikapott a SaiPa vendégeként. Másnap a KooKoo pályáján vigasztalódhattak, Schwartz 1+2-vel zárt a 8-0-ra megnyert mérkőzésen.

Norvégia, U20

A Lillehammer büntetőlövéseket követően 3-2-re nyert a Manglerud otthonában, Antal Barnabás nem szerzett pontot.

Svédország, J20 Nationell

Szombaton a Mora hazai pályán 2-0-ra verte az AIK-t, majd alig 24 órával később nem bírt a Djurgardennel és 3-1-es vereséget szenvedett. A harmadik soros Nemes Márton nem szerzett pontot.

Svédország, J18 Regional

A Lidingö előbb 4-0-ra kikapott az AIK-t fogadva, majd Molnár Botondék Vén Bendegúzzal felálló Södertälje otthonában is pont nélkül maradtak (1-2). Az északi divízióban a Boden 8-2-re kikapott a Lulea pályáján, Nagy Dominik gólpasszos volt. Vasárnap hazai környezetben 7-6-ra verték a Sundsvallt, Erdősi Csanád két gólt lőtt egy gólpassz mellett, míg Nagy ismét asszisztos volt. Szerdán a Luleától szenvedtek hazai pályán 3-2-es vereséget, Erdősi passzából Nagy szezonbeli első gólját szerezte. A Södertalje még korábban büntetőkkel 4-3-ra kikapott a Nacka vendégeként, Vén Bendegúz kihagyta a saját rávezetését.

Németország, DNL U20

Az Ingolstadt hazai pályán kapott ki kétszer az Eisbären Berlintől. A fővárosi együttes előbb 7-2-vel, majd 5-4-gyel bizonyult jobbnak Szongoth Dömééknél, utóbbi találkozón a második soros magyar center két gólpasszt tett a közösbe. A Landshut szombaton hazai környezetben lőtt gól nélkül maradt a Mannheim ellen (0-3), másnap viszont hosszabbítást követően 3-2-re visszavágott. A győztes mérkőzésen az egyenlítő gólt Kassay-Kézi Kende készítette elő. Csala Patrik nem játszott a Kölnnél.

Csehország, Extraliga U20

A Trinec Horváth Alexszel a védelemben hazai pályán 4-1-re kikapott a Kometa Brno ellen. A Jíhlava ellen egy pont jutott Horváthéknak, hosszabbítást követően szenvedtek 5-4-es vereséget.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum