Gyergyói HK–UTE 2-3

   

Csúcsrangadóhoz méltó összecsapáson hosszabbítás és hétkörös büntetőpárbaj után a vendég újpestieké lett a pluszpont: hiába a hazai fölény, a listavezető lilák a címvédő otthonában is megőrizték veretlenségüket!

A bajnokságot vezető UTE a tabellán második Gyergyói HK-hoz látogatott az Erste Liga csütörtöki játéknapján. Mindkét csapatnak akadtak próbálkozásai, de az első komolyabb lehetőség az 5. percben a Gyergyó előtt adódott Nádasy kiállítása nyomán. Gól nem született. Szerepkört cseréltek a csapatok, Sárpátki állt ki, vendégelőny következett, de a hazai védelem is állta a sarat. Sárpátki újra főszerepben – korongszerzése után ziccerben Rajna fogta lövését, viszont Kiss Dániel akadályozta, két perc. Császár és Tranca került tiszta helyzetbe, ám Rajna mindkétszer védett. A 13. percben Coatta csodás passzát Kovács Alex éppen mellé húzta. Másodpercekkel később már megszerezte a vezetést az UTE: Sam Coatta ugrott ki Nyqvist indításával, majd egy az egyben verte Rinnét (0-1). A 16. percben egy csúnya újpesti korongeladásból egyenlíthetett volna az erdélyi gárda, de Orban nem volt pontos. Folyamatosan kísérletezett a Gyergyó, azonban Rajnán nem lehetett kifogni.

gye gyhk ute

Hazai egyenlítéssel indult a második harmad: Császár több védőt becsapva viharzott a vendég kapu felé, keresztbetett korongjára pedig menetrendszerűen érkezett Bodó (1-1). A 24. percben közel jártak a vezetéshez is a hazaiak: Császár lökete Rajna mamutján csattant, Jalonen ismétlése elzúgott a ketrec mellett. Ezután DiDiomete sem tudott túljárni a válogatott kapus eszén. A 27. percben Kovács Sebestyén ült ki a büntetőpadra. Hatalmas tűzijáték, Bodó kapuvas, Rajna mögött pattogó korong, de kihúzta az UTE. Orban korongszerzését követően Bodó második vasát ütötte. A 35. percben a változatosság kedvéért harmadjára is megütötte a vasat Bodó, elképesztő jelenetek zajlottak. Hiába a hazai fölény, újra megszerezte a vezetést az UTE: három a kettőben vezetett ellenakciót a lila-fehér alakulat, aminek végén Metsävainio átadását Taavi Tiala váltotta gólra a 39. percben (1-2). DiDiomete jégre nem illő megmozdulása miatt gól- és emberhátrányban zárta a harmadot a Gyergyó.

A 47. percben Coatta piszkált oda ellenfelének, GYHK-előny. Nem sikerült komoly veszélyt okoznia Szilassy Zoltán csapatának. Kiegészült az UTE, sőt Kovács Alex révén növelhették volna az előnyt, de ő is vasat lőtt. Az 52. percben Bodó éles szögből duplázni tudott, egyenlített a Gyergyó, minden kezdődött elölről (2-2). Megint beszorult kapuja elé az Újpest, Rajna mentett Jalonen bombájánál. Az utolsó percekben próbálkoztak a csapatok becsülettel, 13 másodperccel a vége előtt még Rinne fogta Benk lövését, maradt a döntetlen, jött a hosszabbítás. Nem született döntés, jöhetett a büntetőpárbaj. Az első öt próba során hazai részről Szigeti és Császár, vendég részről Kovács Alex és Kiss Patrik talált be. Végül Kiss Patrik lett a nyerőember, aki másodszor is túljárt Rinne eszén, eldöntve a meccset.

Az UTE maradt veretlenül a tabella élén, pénteken a nyeretlen sereghajtó Csíkszereda otthonába látogat, a címvédő Gyergyói HK pedig egy nap múlva a BJA HC-t fogadja.

gye gyhk ute

fotók: Szász Adorján/Gyergyói HK

Ezért a meccsért nem érdemelt két pontot az UTE

   

A két vezetőedző véleménye a címvédő és a listavezető szétlövésbe torkolló csúcsrangadója után.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen örülök a két pontnak. Tudtuk, hogy kemény kihívás lesz ez a mérkőzés, tisztában voltunk vele, hogy az ellenfél jó játékerőt képvisel, és a megfelelő rutinja is megvan. Jól kezdtük a mérkőzést, talán az első harmadunk volt a legjobb, aztán a másodikban védekezésre kényszerültünk, túléltünk, de a harmad végén egy elképesztően fontos gólt sikerült szereznünk. Rengeteg dolog van, amit másképp kell tennünk, de nagy küzdelem volt, és végül nyerni tudtunk, úgyhogy a két pontnak is örülünk.”

Szilassy Zoltán, vezetőedő, GYHK: “Jól jégkorongoztunk, ezt pedig a fiúknak is elmondtam a végén. Olyan szinten domináltunk, amiből illett volna több gólt lőni, mint kettő, de összességében kiválóan játszottunk. Ha valamit számon tudunk kérni a játékosoktól, az a kapus előtti panoráma elvétele, valamint a forgalomgenerálás. A második harmadban lehetett volna nagyobb különbséget kialakítani, de van ez így a sportban, hogy nem sikerül. Az a legbosszantóbb, hogy nem kaptunk ezért a meccsért legalább még egy vagy két pontot, mert azt gondolom, az ellenfél nem érdemelt ezért a meccsért kettőt.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. okt. 19., csütörtök.
Rinne: 90,9% (Demeter)
K
Rajna: 95,7% (Sági)
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
1
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Laskawy
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Pokornyi, Szabó, Benk, Nádasy, Coatta
Horvath, Kozma, DiDiomete, Tranca, Szigeti
3
Tornyai, Kiss D., Kiss P., Kovács A., Kovács S.
Györfy, Csiszer, Vincze G.
4
Balázsi, Simon P., Szabó Rácz, Cseh, Simon L.
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:58 UTE Coatta Nyquist
1-1 21:15 GYE Bodó Császár Jalonen
1-2 38:21 UTE Tiala Metsavainio
2-2 51:10 GYE Bodó Császár Orban
2-3 65:00 UTE GWS Kiss P.
46 Kapura lövések száma 33
4 Kiállításpercek 10

Így győzött büntetőkkel az UTE a GYHK otthonában

 

A csütörtöki rangadó összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum