Corona Brasov–BJAHC 5-3

   

Hiába tudtak egyenlíteni kétszer is a fővárosiak, VanWormer és Valchar utolsó percekben szerzett találatára már nem tudott reagálni Kangyal Balázs együttese.

Mindkét együttesnél találhattunk kulcsfontosságú hiányzókat: brassói oldalon Kóger nem tudta vállalni a játékot, a vendégeknél pedig Vorobjov továbbra sem állt Kangyal Balázs rendelkezésére. Dubeau és Farkas állt a vasak között az este folyamán.

Rögtön az első minutumban akadtak helyzetek mindkét kapu előtt, a hálóőrök gyorsan bemelegedtek. A folytatásban Nagy Krisztián vezérletével kevergettek veszélyesen a fővárosiak a hazai harmadban, az első gólt mégis a barcaságiak szerezték a 7. percben: Tóth Gergely szórt el egy korongot a védőzónában, Blackwater ketrec mögüli centerezését Valchar könyörtelenül gólra váltotta (1-0). Lendületben maradtak a vendéglátók, 7 minutummal később MacQueen legénysége berámolta a másodikat is: Szabó Krisztián korizott le a kapu mögé, amikor már mindenkivel elhitette, hogy megkerüli a ketrecet, akkor álomszerűen visszakészített a rövid kapuvasnál álldogáló Gajdó Balázshoz, aki kegyetlenül bevágta közelről (2-0). A 16. percben szépített a BJA HC: egy bulielhozatalt követően Szabó Bence tette kapura a pakkot a jobb oldali bedobókör környékéről – Viikilä takarása miatt Dubeau nem sokat láthatott az eseményekből -, végül a korong valahogy utat talált a hálóba (2-1). Kettő perccel a harmadzáró dudaszó előtt Szabó Krisztiánt látták szabálytalannak a játékvezetők, a vendégek rögtön ki is használták első adandó emberelőnyüket: Szabó Bence remekül mozgott be a középső üres területre, a magyar válogatott bekk lövése oldalra csorgott Dubeau mamutjáról, Culigin viszont őrizetlenül leselkedett a hosszún, és értékesítette is a kipattanót (2-2).

A középső etap elején újra előnyhöz jutott a Brassó: Zagidullin szúrta kapura a pakkot a kék vonal közeléből – igaz, hogy a korong lassan szállt, viszont Blackwater kellemetlenkedett Farkas előtt, így a játékszer akadálytalanul a jobb felső ficakba hullott (3-2). Néhány momentummal később Valchar húzott be a jobbszélről középre, s tüzelt, a löket azonban a vason csattant, s Farkas óriási szerencséjére a játékszer nem csorgott be a hálóba, hanem megállt a gólvonal előtt – a kipattanót Gajdó próbálta betunkolni, de a vendégek hálóőre bravúrosan valahogy még rá tudott feküdni a korongra. A 26. percben Clarke ütközte le brutális módon Karppinent, a finn csak segítséggel tudta elhagyni a jeget. A brassói verőlegény fejre irányuló támadásért öt perc plusz végleges kiállítást kapott; Kangyal Balázs legénysége hiába szorongatott becsülettel, Galoháék csak kapuvasig jutottak. A hátralévő időben Blackwater és Piché is a kiállítottak sorsára jutott, az eredmény viszont már nem változott a pihenő előtt.

A 49. percben egalizáltak a budapestiek: Nagy Krisztián vágtatott be egyedül a támadóharmadba, majd befelé húzott, s remek érzékkel a jobboson érkező Mozerhez tálalt. Az orosz támadó a korongátvételt követően kiválóan húzta el fonákkal Dubeau mellett a korongot, és nem hibázott üres kapura (3-3). Kevesebb, mint négy minutummal a vége előtt megszerezte negyedik találatát a Brassó: a vendégek védelme nem tudott felszabadítani, a pakk Pichéhez került, a veterán bekk távolijába VanWormer még bele tudott szúrni – Farkas ezúttal is tehetetlennek bizonyult (4-3). A végén a BJA kapusa még lekorcsolyázott, a találkozó 5-3-as végeredményét Valchar állította be egy üres kapus találattal. Mindkét alakulat rögtön pénteken folytathatja bajnoki menetelését: a Corona a DVTK Jegesmedvéket fogadja majd, Kangyal Balázsék pedig Gyergyószentmiklóson vendégeskednek.

bra bjahc

fotó: Corona Brasov

Ilyeneknek nem szabadna megtörténniük

   

Így látták a szakvezetők a szoros Brassó–BJAHC összecsapást.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJA HC: “Jól játszottunk, szerintem most kezdtünk a legjobban a szezonban. Az első 5-6 percünk annak ellenére remek volt, hogy hosszú út állt mögöttünk, és mindenki fáradt volt, néhányan egy kicsit még betegek is. Néhányan emiatt, illetve sérülés miatt otthon is maradtak. De nagyon boldog vagyok, sokat dolgoztunk, a meccs közepénél rengeteg helyzetünk volt. Volt kilenc percnyi emberelőnyünk, az első két fórból egyaránt betaláltunk. Aztán viszont mi kihagytuk a helyzeteinket, az ő lövéseik viszont beakadtak az utolsó három percben, miközben próbáltunk üres kapus gólt szerezni. De összességében azt gondolom, jó kis mérkőzés volt, büszke vagyok a srácokra, százszázalékot nyújtottak a jégen. Jó első lépcső volt ezen a túrán: nem könnyű, de így fejlődünk, és megyünk tovább.”

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brașov: “Minden elismerést megérdemelnek a srácok, sok viszontagságon küzdötték át magukat ezen az estén. Emberhátrányban kellett kezdenünk, és aztán a második harmad nagyját is úgy lejátszanunk – így azért nem könnyű. A hátrányos egységeink viszont kimagasló munkát végeztek, ahogy a kapuban Dubeau is. Harcoltunk, keményen dolgoztunk, még akkor is, ha a harmadik kapott gólunk az utolsó harmadban a mi hibánk volt, egy semleges harmados korongeladás. Ilyeneknek nem szabadna megtörténniük, viszont nem estünk össze, a srácok így is megtalálták az utat a sikerhez – sokszor elmondtuk már, hogy ez a jó csapatok jellemzője. Ezúttal is megcselekedtük, ezért szerintem meg is érdemeltük a győzelmet.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 2023. okt. 19., csütörtök.
Dubeau: 92,5% (Tőke)
K
Farkas R.: 88,6% (Straubinger)
Piché, Bors, Valchar, Blackwater, Zagidullin
1
Szabó B., Pozsgai, Karppinen, Galoha, Culigin
Williams, Clarke, Rokaly-Boldizsár, Sills, VanWormer
2
Varga, Tyeszlenko, Viikilä, Mozer, Keresztes
Boriszenko, Gajdó T., Kovács M., Gajdó B., Szabó K.
3
Dóczi, Tóth G., Molnár B., Sági, Nagy
Kovács E., Vasile N. R., Farkas T., Vasile A.
4
Ravasz, Ritter, Tóth R.
Dave MacQueen, Strenk Hunor
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:04 BRA Valchar Blackwater
2-0 13:22 BRA Gajdó B. Szabó K.
2-1 15:58 BJA PP Szabó B. Pozsgai
2-2 19:15 BJA PP Culigin Szabó B.
3-2 21:26 BRA Zagidullin
3-3 48:46 BJA Mozer Nagy
4-3 56:18 BRA VanWormer Piché Rokaly-Boldizsár
5-3 58:41 BRA EN Valchar Zagidullin
45 Kapura lövések száma 40
0 Kiállításpercek 0

Svájci figurát villantottak a brassóiak

 

A Corona–BJAHC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum