UTE–Dunaújvárosi Acélbikák 4-0

   

Az újpestiek a hibátlanul védő Sági Máté vezérletével megőrizték veretlenségüket.

Az eddig összes mérkőzését győztesen megvívó UTE a tavalyinál biztatóbban rajtoló Dunaújvárosi Acélbikákat fogadta. A hazaiaknál ebben az idényben először Sági Máté kapott lehetőséget a kapuban, vendég oldalon az előző találkozót kapott gól nélkül teljesítő Tóth Károly állt ketrec elé. Jó iramban, de taktikusan kezdték a csapatok a találkozót. A kapusok állták a sarat. Az első komolyabb pengeváltás a 17. percben jött el, ekkor Silfver lövése veszélyesen pattant, de mellécsúszott, az ellenakcióból pedig Elomaa találta magát ziccerben, ám ezt Sági fogta. Nem sokkal később tetszetős UTE-akció végén Kiss Patrik találta meg keresztbe tett korongjával Kiss Dánielt, viszont Tóth Károly átért és védett. A harmad utolsó percében két páros kiállítást is kiosztottak Babic Vladimirék. Kiss Patrik és Dézsi akadtak össze először, majd Coatta és Szalma jutottak a kiállítás sorsára. Gól nélkül zárult az első játékrész.

A 32. percben megszerezte az újpesti gárda a vezetést: Laskawy szerzett szemfülesen korongot, majd indításával üresen találta Metsavainiót, aki higgadtan kapuba lőtt Tóth mellett (1-0). Hat percre rá megduplázta előnyét az UTE: Kovács Alex Tornyai átadásából szezonbéli második gólját jegyezte (2-0). Többször is egyenlíthetett volna a DAB. Varga üresen, szemben Ságival tüzelt, de középre tartott a korong. Később Hadzinikolic és Szalma próbálta meg közelről áttuszkolni a hazai kapuson a pakkot, nem jártak sikerrel. A 39. percben Lorraine korcsolyázott el az újpesti ketrec mögött, vissza passzát Szalma húzta kapura, de ezen a mérkőzésen Ságin nem lehetett kifogni. A harmad utolsó percében Koskinen akasztott bottal, az első UTE-előny következett, aminek nagy része átnyúlt az utolsó játékrészre.

Az áthozott előnynek meglett az eredménye: Coatta csapott le egy kósza korongra, majd csodálatos egyéni akció végén a kapu felső részébe bombázott (3-0). Nyugodtabb mederben csordogáltak a percek, az Acélbikákban nem volt elég a zárkózáshoz, az UTE pedig ügyesen tartotta a kényelmes vezetést. Az utolsó tíz percbe lépve Silfver gondolt egyet, és pokoli erővel, pontosan lőtte ki messziről a hosszú felsőt (4-0). Az 54. percben Kovács Alex, Kiss Patrik összjáték okozott komoly zavart a vendég kapu előtt. Két perccel később Silfver hibázott nagyot, de Somogyi ziccerét is hárította Sági. Kapott gól nélkül hozta le a találkozót a fiatal hálóőr, maradt a 4-0.

Az UTE öt találkozó után százszázalékos és vezeti az Erste Ligát, a DAB pedig hét ponttal a hetedik helyen áll. A lila-fehéreknek erdélyi túra következik, Niko Eronen együttese a DEAC-hoz látogat majd.

utedab_sagi_marosi

fotó: Vörös Dávid/UTE

Örülhetünk, hogy két meccsen egy lőtt góllal három pontot szereztünk

   

Az UTE–DAB vezetőedzői nyilatkozatai.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen nagyon boldogok vagyunk az újabb győzelem miatt, remek meccset játszottunk. Az első harmadban sehogy sem tudtunk betalálni, de a csapat kitartása mégis meghozta a sikert. Sági Máté először védett tétmeccsen a szezonban, és azonnal shutout, le a kalappal. Öt meccsünket nyertük zsinórban, folytatjuk tovább a munkát.”

Niko Eronen, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: “Tudtuk, hogy egy nagyon jól védekező, fantasztikus formában lévő Újpesthez látogatunk. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, főleg az első harmadban. Ennek ellenére egyszer sem tudtunk betalálni, sőt, örülhetünk, hogy két meccs alatt egyetlen lőtt góllal három pontot szereztünk, szóval ebben mindenképpen fejlődnünk kell. A második harmadot nagyon sajnáltam, azonnal megbüntették az összes hibánkat. A harmadikban is próbálkoztunk, mentünk előre, de egyszerűen semmi nem jött össze.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. okt. 15., vasárnap.
Sági: 100% (Rajna)
K
Tóth: 87,1% (Kovács D. M.)
Tornyai, Kiss D., Kovács A., Kovács S., Kiss P.
1
Varga, Maarnela, Elomaa, Lorraine, Somogyi
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Laskawy
2
Sziszak, Svars, Sillanpää, Koskinen, Dézsi
Pokornyi, Szabó D., Benk, Nádasy, Coatta
3
Moore, Léránt, Szalma, Nemes, Ödman Hadzinikolic
Balázsi, Szabó Rácz, Simon L.
4
Pinczés, Strenk, Marosi
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 22:02 UTE Metsavainio Laskawy
2-0 28:24 UTE Kovács A. Tornyai Kovács S.
3-0 40:34 UTE PP Coatta
4-0 50:12 UTE Silfver Coatta
31 Kapura lövések száma 32
- Kiállításpercek -

Íme Sági Máté első shutoutja

 

Rögtön szezonbeli első bajnokiján. A magabiztos újpesti DAB-verés összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum