Gyergyói HK–SC Csíkszereda 7-1

   

Hiába kezdett jól, s produkált remek első játékrészt a Csíkszereda, a GYHK még a nyitó harmadban kiegyenlített, majd rendkívül simán 7-1-re kiütötte a Sportklubot a székely derbin – ez egyben azt is jelenti, hogy Bradley Gratton alakulata továbbra is nyeretlen az idei szezonban.

Hazai oldalon Imre Patrik hiányában Kozma lépett fel Horvath bekkpárjává a harmadik egységbe. Visszatért Tranca, aki szintén a harmadik ötösben centerezhetett Szigeti és DiDiomete között. Csiszerre ezúttal a negyedik sorban számított Szilassy Zoltán. Vendég oldalon Bradley Gratton alaposan megkeverte a lapokat: Masonius eggyel visszább lépett a második szekcióba, helyét Ferencz-Csibi vette át a kezdő egységben, aki Riccivel alkothatott egy védőpárost. Az első fogat támadószekcióját ezúttal a McNally-Milan-Brown trió alkotta, Becze ma este a harmadik sorban kapott szerepet, Reisz pedig a negyedikben. Rokaly Szilárd nem öltözött be a mérkőzésre. Rinne és Adorján álltak a vasak között.

Remek tempójú, igazi oda-vissza hokival kecsegtetett a székely rangadó első húsz perce. A Gyergyó kezdett jobban, Adorjánnak néhány könnyedebb védést be kellett mutatnia rögtön az első percekben. A harmad derekán Sylvestre lövésébe Masonious vetődött bele hősiesen, néhány pillanattal később Brown ugorhatott ki szólóban, a korong már Rinnén is túljutott, de a hálóőr és a bekkek együttes erővel végül elhárították a veszélyt. Felpörögtek az események, egy gyönyörű centerezés után Orban nézhetett farkasszemet Adorjánnal, a vendégek hálóőre nagyot fogott. Az első vendégfór rögtön gólt eredményezett a 10. percben: a Sportklub rendkívül kompakt módon játszotta meg az emberelőnyt, az elképesztően nagy nyomást nem lehetett kivédekezni – végül Szkacskov vette észre a hosszú kapufánál lesipuskás módjára helyezkedő Beczét, a csíkiak 20-asa pedig közelről a gólvonalon túlra pofozta a pakkot (0-1). A 13. percben újra a szeredaiak veszélyeztethettek előnyben, viszont Sylvestre-ék léphettek ki kettő az egyben, a kanadai kiválóságnak ezúttal nem volt szíve leadni a korongot, s mellépuffantotta az ordító lehetőséget. A 17. minutumban a Gyergyószentmiklós került emberfórba, Sylvestre tanult előző hibájából, s lövés helyett ezúttal az átadást választotta. A kanadai cselgép a bal oldali bedobókörből egy zseniális no-look passzal hozta helyzetbe a túloldalon álldogáló Orbant, a gyergyóiak gólfelelőse pedig megszerezte idei 10. találatát (1-1). A hátralévő időt nagyon megnyomta Szilassy Zoltán alakulta, Adorján jól állta a sarat.

A középső etap elején kihasználatlanul maradt egy csíki emberfór, amit rögtön megbosszult a GYHK: a 25. percben Szigeti vette át a pakkot a felezővonalnál, s egyedül bevágtatott a támadóharmadba, majd távolról, egy irgalmatlanul nagy bombával kipókhálózta a felsőt – a csíki védelem talán nem gondolta, hogy onnan rázúdítja a 24 éves csatár (2-1). A harmad közepén Becze léphetett ki remek sebességgel szólóban, Rinne a lepkéssel hatástalanította a rávezetést – immár másodszorra a mérkőzésen. A 34. minutumban újra kihasználta emberelőnyét a Gyergyó: a kapu előtéréből Vincze kaparta ki valahogy a korongot, s miután újrakezdődött a figura, a magyar válogatott támadó Sylvestre lövésébe tette bele mesterien az ütőjét – Adorjánnak esélye sem lehetett hárítani (3-1). Csak úgy, mint az első húsz percben, a záró dudaszó előtti periódust újra megnyomták a hazaiak, Adorján elképesztő lélekjelenléttel tartotta meccsben csapatát.

A záró felvonás első percében Szilassy Zoltán legénysége berámolta negyedik gólját is: a védőharmadban Jalonen tolta tovább Bodóhoz kiváló ütemben a korongot, amivel a csatár meg is iramodhatott, – ezzel egyidejűleg a túloldalon Orban végig tüzelőállásban várakozott – a piros-fehérek 91-ese a kapu közelében fonákjára tette a pakkot, s gyönyörűen a hosszúba helyezte a játékszert (4-1). A remek kezdés ellenére szétesni látszott a Sportklub, a 49. minutumban Haaranen próbálkozásába Császár egy leheletfinom mozdulattal tette bele az ütőjét, s négy gólosra növelte a differenciát (5-1). Császárék sorát lehetetlen küldetés volt tartani az este folyamán, 5 perccel később Jalonen palánkról visszapattanó lövését Haaranen juttatta be a ketrecbe éles szögből (6-1). Alig több mint három perccel a vége előtt Bodó használt ki közelről egy emberelőnyt, s állította be a találkozó végeredményét (7-1).

A biztató első játékrész ellenére csúnya pofonba szaladt bele idegenben a Csíkszereda. Mindkét erdélyi alakulat október 19-én lép jégre legközelebb: Szilassy Zoltánék az eddig hibátlan újpestiekkel vívhatnak rangadót hazai pályán, a csíkszeredaiak pedig a DVTK Jegesmedvéket fogadják majd a Vákárban.

gyescc_masonius_orban_rinne

fotó: Szász Adorján/Gyergyói HK

Az a jó, hogy a nyolcból hét gól a miénk volt

   

A címvédő vezetőedzője elégedett volt a csíkszeredaiak elleni kiütést követően, utóbbiaké gyaníthatóan kevésbé, ám mivel a mérkőzés utáni interjú meghiúsult – a felek között megoszlanak a vélemények, mi okból –, ezt már sosem tudjuk meg.

Szilassy Zoltán, Gyergyói HK, vezetőedző:  “Az a jó, hogy a nyolcból hét gól a miénk volt, és tagadhatatlan, hogy az idei legjobb meccsünkön vagyunk túl. Minden játékelemben felülmúltuk az ellenfelet, és ez azért érdekes, mert amúgy jól játszott a Sportklub. Mindig azt szeretem, ha három kapott gól alatt tartjuk az éppen aktuális ellenfelet, ahhoz pedig, hogy ez a Szereda ellen sikerüljön – amelyet ráadásul egy gólon tartottunk -, bizony kell egy jó kapusteljesítmény és egy jó egyensúly a támadó- és a védekezőjátékunkban. A negyedik gól, azt hiszem, kedvét szegte az ellenfélnek, elvesztette a hitét a Csíkszereda, illetve azt láttam, hogy amikor próbáltak mögénk lépni és hosszú passzokkal elugrani, a lábaink is jobban mentek.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 2023. okt. 15., vasárnap.
Rinne: 96,4% (Demeter)
K
Adorján: 84,4% (Ambrus)
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
1
Ferencz Csibi, Ricci, McNally, Milan, Brown
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
2
Masonius, Láday, Szkacskov, Péter, Levin
Horvath, Kozma, DiDiomete, Tranca, Szigeti
3
Salló, Agafonov, Fodor, Részegh, Becze
Silló, Csiszer, Vincze G.
4
Bajkó, Reisz, Rokaly N., Casaneanu
Szilassy Zoltán, Góga Attila
E
Bradley Gratton, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 11:12 SCC PP Becze Szkacskov Levin
1-1 17:59 GYE PP Orban Bodó Sylvestre
2-1 24:39 GYE Szigeti Horvath
3-1 33:12 GYE PP Vincze P. Sylvestre Orban
4-1 40:59 GYE Bodó Jalonen
5-1 48:34 GYE Császár Haaranen
6-1 53:28 GYE Haaranen Jalonen Sárpátki
7-1 56:30 GYE PP Bodó Sylvestre Orban
45 Kapura lövések száma 28
- Kiállításpercek -

Hét újabb gombóc a csíkszeredai hálóban

 

A kiütéses hazai sikerrel végződött GYHK–Sportklub székely derbi videóösszefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum