FEHA19–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

A székesfehérváriak a kapuban remekül teljesítő Márkus és az első Erste Liga-meccsén góllal debütáló Hazeldine vezérletével begyűjtötték a három pontot.

Miskolczi Márké volt az első veszélyes lövés a találkozón. Magas letámadással nyitott a DVTK, az ebből szerzett korongokkal azonnal fordultak is kapura. Szirányi Bence belőtt pakkja veszélyesen kipattant Márkus Leventéről, majd Razumnyak tornáztatta meg a hazai hálóőrt. Jobban kezdtek a vendégek, az 5. percben Páterka Bence tört előre, a lövés pillanatában elmozdult a kapu, így a játékvezetők megállították az akciót. Megérkeztek a meccsbe a hazaiak is, Salamon Zoltán egyéni játékból, míg Falus Ádám távolról veszélyeztetett. Bogesicé volt az első kiállítás, de az első gól váratott magára. A 13. percben Blasko járt hozzá a legközelebb, de nagy helyzetben Voris és a kapu mellett is elhúzta a korongot. Hazai emberelőny következett, a kiállítás leteltekor Alapi Márton közelije kevéssel kerülte el a kaput. Lendületbe jöttek a fehérváriak, Balasits remekül fordult kapura, de ő sem ért célt. A harmadot egy miskolci szabálytalanság zárta.

Kulesov előző harmadvégi kiállítása áthúzódott a középső felvonásra, de nem tudták kihasználni a fórt Csollákék. Fordult a kocka, Farkas László ült ki, a Jegesmedvék is gyakorolhatták a fórjátékot, ők sem jártak sikerrel. Aktívabbak voltak a vendégek, jobban buliztak, több párharcot nyertek, de a mérkőzés feléhez érve továbbra sem született gól. Zezelj szép cselekkel színezte a játékot, majd a rövidnél veszélyeztetett. A 33. percben a sérülés után visszatérő, első Erste Liga-meccsét játszó Hazeldine átkígyózott a teljes miskolci védelmen, majd felvarázsolta a pakkot a rövid felsőbe (1-0). Lendületbe jött a FEHA, Dobos korcsolyával vette át a korongot, lövését Voris hárította. A 35. percben villantak a látogatók, Szathmáry Simon érkezett lendületesen, lövése mellé szállt. Átvette az irányítást a vendégcsapat, Berdnyikov helyzeténél Márkus Leventének volt dolga. Emberelőnyt harcolt ki a DVTK, Szirányi Bence szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot, majd a Bogdanov-fiúk támadhattak öt a négyben. Három másodperccel a dudaszó előtt Racsinszkij bombájával megduplázta a hazai előnyt (2-0).

A kapu előtt határozottabb fehérváriak megérdemelten vezettek két góllal 40 perc után. Dobos növelhette volna az előnyt, de kimaradt a helyzet. Gyorsabb tempóra váltottak a miskolciak, egy alapvonal mögül visszatett megpattanó korong kis híján a fehérvári kapuba csúszott. A 45. percben Csiki kapott remek keresztpasszt, közelijére Márkus mamuttal átért. Hatalmas védés volt. Nagyon nyomott a DVTK, önfeláldozóan védekezett a házigazda, érett a szépítő gól. Szirányi leütközte Bogesicet, aki lent maradt, végül a társak segítségével, saját lábán hagyta el a jeget. Az 50. percig bírták a hazaiak az egyre intenzívebb vendég attakokat, ekkor Lövei Dávid ért oda leggyorsabban egy kipattanóra (2-1). Az 56. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, záporoztak a lövések, Márkus Levente emberfeletti teljesítményt nyújtva őrizte csapata előnyét. Két perccel a vége előtt Steve Kasper időt kért, kapusát is lehívta. Össztűz zúdult a fehérvári kapura, Zezelj kétszer is bedobta magát a lövés útjába. Az önfeláldozó védekezés célt ért. Megszólalt a mérkőzés végét jelző dudaszó, a FEHA19 védelme kitartott, ez három pontot ért a hazaiaknak. A DVTK a harmadik harmadban mindent megtett a fordításért, de ez csak a szépítésre volt elég.

SAE_FHAMIS_alapi

fotó: Soós Attila/FEHA19

Minden játékos elszántan küzdött a klubért

   

Így látták a trénerek a FEHA19–DVTK Jegesmedvék meccset.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Hatvan percen át elszántan jégkorongoztunk, minden játékos elkötelezetten küzdött a klubért. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Sikerült visszakapaszkodnunk a dunaújvárosi lélekromboló vereséget követően. Ez a meccs jellemző volt ránk, valószínűleg sosem nyerünk senki ellen nagy gólkülönbséggel, minden egyes találatért keményen meg kell küzdenünk. És még több munkát kell beletennünk, hogy ne kapjunk gólt. Ezúttal az utolsó két percben óriásit küzdöttünk, rengeteget blokkoltunk, négy-öt játékos vetette bele magát önzetlenül a korong útjába. Ismét nagyszerűen játszottunk, nem is lehetnék büszkébb a játékosaimra. Talán olykor a mérkőzés egyes szakaszaiban a szerencse is mellénk állt, de ezért meg kell dolgozni. Megfizettük az árát, ütköztünk, blokkoltunk – nézői szemmel nem mindig volt szép a játék, de a győzelemhez olykor a türelem, a védőmunka vezet, és a megfelelő pillanatban vezetett akciók.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Csalódást keltő mérkőzés volt. Sok dolgot jól csináltunk, de elkövettünk jó néhány hibát is, amelyekért nagy árat fizettünk. A helyzeteinkkel nem tudtunk élni, az ellenfelet elismerés illeti. Keményen dolgoztak, betartották a játéktervüket, gratulálok nekik.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. okt. 15., vasárnap.
Melnyicsuk (Márkus: 97,1%)
K
Voris: 89,5% (Gratzl)
Racsinszkij, Csollák, Keceli-Mészáros, Dobos, Blasko
1
Verveda, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Esteves
Salamon, Falus, Zezelj, Fekete, Ambrus
2
Szirányi, Hill, Razumnyak V., Lövei, Kulesov
Koszinszkij, Bogesic, Farkas L., Nádor, Dézsi
3
Skrabov, Vojtkó, Miskolczi, Csiki, Mattyasovszky
Bajkó, Hazeldine, Németh, Alapi, Balasits
4
Szalay, Fazakas, Pecsét, Makai, Farkas M.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
E
Steve Kasper, Janis Voris
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 32:48 FHA Hazeldine Nádor
2-0 39:57 FHA PP Racsinszkij Farkas L. Blasko
2-1 49:34 MIS Lövei Kulesov Razumnyak V.
19 Kapura lövések száma 34
- Kiállításpercek -

Hazeldine klasszisgóllal tért vissza

 

A FEHA19 DVTK felett aratott nagy diadala videón, benne a nyári légiósfogás parádés egyéni alakításával.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum