DEAC–BJAHC 3-2

   

A debreceniek háromszor szereztek vezetést, Mihalik 55. percben ütött góljára már nem tudtak válaszolni a vendégek.

A hazaiaknál továbbra is hiányzott Brice, de a negyedik sor bal szélén játékra jelentkezett az új szerzemény Koblar. A BJAHC nem számíthatott az ötgólos Schlekmann Márkra – a helyére Ravasz Csanád került be a keretbe, valamint Vorobjovra, a vasak között Hetényi és Farkas kezdett.

Jól állt bele a meccsbe a DEAC, agilis letámadásuk zavart okozott a vendég védelemben, egy ízben kapuvasig is jutottak, majd egy 2 az 1 elleni megugrást Novotny puffantott felé. A Rozsomákok is veszélyeztettek alkalomadtán, Mozer élt a leginkább. A 14. percben Mihalik Gergő lépett ki egy kontrával, leadta a korongot Koblarnak, akit csak szabálytalanul tudtak megakasztani a vendégek. Az emberelőnyt kegyetlenül kihasználták a hajdúságiak: Mingazov a kékről bombázott a rövid felsőbe. A folytatásban az orosz bekk duplázhatott volna, majd hat másodperccel a vége előtt tilosra szabadított fel a DEAC. A buli visszakerült a debreceni harmadba, a vendégek elhozták, Pozsgai távolról kiegyenlített, 1-1.

A 23. percben remek cserét produkált a debreceni negyedik sor, beszorította a BJAHC-t, a nyomást végül a társak aratták le: Bukor a kékről okosan a kapu mellé lőtte a korongot, a palánkról a másik oldalra visszapattanót Szmirnov értékesítette, 2-1. A folytatásban kimaradt egy DEAC előny, majd Dóczi és Tyeszlenko tesztelte Hetényit. A 34. percben Mihalik Gergő adta el a korongot, de szerencséjére Karppinen felédurrantott. Három minutummal később Mozer korcsolyázta körbe a komplett hazai negyedik sort, majd középre tört és kötényben eltette a korongot, 2-2.

A 46. percben Bucskin lőtt hatalmas felsővasat, majd Molnár Dávid is gólt szerezhetett volna. Hat perccel a vége előtt harmadik emberelőnyéből ismét visszaszerezte a vezetést a DEAC, már a vendégek birtokolták a korongot, ám nem sikerült a felszabadítás, Mihalik András a lecsorgóból csilingelős gólt ütött, 3-2. A hajrában Farkas kapus lekorcsolyázott, majd Vasziljev is kiszállt a büntetőpadra, ám újabb gól már nem született a 6 a 4 alatt. A DEAC 3-2-re legyűrte a BJAHC-t, ez volt Vaszjunyin mesterék első rendes játékidős sikere az idei kiírásban.

DEAC BJAHC

Fotó: DEAC

Nem mondom, hogy rossz volt, inkább olyan semmilyen

   

A DEAC–BJAHC vezetőedzői interjúi.

Vaszjunyin Artyom, vezetőedző, DEAC: “Szerintem egész jól kezdtünk, ahogy beszéltük, keményen beleálltunk a meccsbe. Az első harmad rendben volt, a második eleje se volt annyira rossz. Viszont egy emberelőnynél dupla fórban kellett volna játszanunk. Visszavonták a büntetést, a csapatot ez kicsit megzavarta, ebből is tanulnunk kell, nem lehet ilyen rosszul reagálni. A második harmad másik felében szétestünk, nem játszottunk jól, nem a taktika szerint hokiztunk. Rengeteget hibáztunk, Hetényi Zoltán tartott minket meccsben. A harmadikban visszatértünk a megbeszéltekhez, próbáltuk a saját játékunkat játszani. Szerencsére sikerült gólt szereznünk. Lehozták a kapust, jól jöttünk ki belőle. Szerintem megdolgoztunk – az utóbbi meccseken főleg – a győzelemért.”

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Az eleje nem volt igazán jó: nem mondom, hogy rossz volt, inkább olyan semmilyen. Ide-oda hoki volt, azt annyira én nem szeretem. Mindig élek a kritika lehetőségével, volt olyan 20-25 perc, amikor felborult a pálya, annyira jól játszottunk. Amit kértem, megvalósítottuk. A Debrecennek volt két-három helyzete, amit a mi gyermeteg hibáinkból alakítottak ki. Ezenfelül Hetényi teljesítménye még, ami a Debrecen felé billentette a mérleget.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. okt. 15., vasárnap.
Hetényi: 95,7% (Gönczi)
K
Farkas: 91,2% (Straubinger)
Mingazov, Krollis, Rivera, Novotny, Hári
1
Szabó, Pozsgai, Keresztes, Viikilä, Ravasz
Usnyev, Bukor, Bucskin, Szmirnov, Vasziljev
2
Tóth G., Dóczi, Karppinen, Mozer, Galoha
Jakabfy S., Barkovszkij, Mihalik A., Rétfalvi, Molnár D.
3
Varga, Tyeszlenko, Molnár B., Tóth R., Ritter
Sándor, Jakabfy Cs., Koblar, Révész, Mihalik G.
4
Nagy, Sági, Culigin
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:03 DEB PP Mingazov Rivera Mihalik A.
1-1 19:59 BJA Pozsgai Culigin Ritter
2-1 22:56 DEB Szmirnov Bukor Usnyev
2-2 36:26 BJA Mozer Tyeszlenko
3-2 55:00 DEB PP Mihalik A. Novotny Rivera
34 Kapura lövések száma 47
- Kiállításpercek -

Mihalik a hajrában nyerte meg a DEAC-nak

 

A debreceniek idei első rendes játékidős sikere videósszefoglaló formájában.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum