DEAC–UTE 1-3

   

Debrecenben folytatta győzelmi szériáját az Újpest, a lila-fehérek négyből negyedik sikerüket aratták, ami egyben azt is jelenti, hogy immár a fővárosiak vezetik a bajnokságot.

Debreceni oldalon Mingazov és Krollis újra az első sorban bekkelhetett, Usnyev ezúttal a másodikban, most azonban Bukor védőpárjaként. Jakabfy Sámuel egy egységgel előrébb csúszott, testvére, Csongor most is a negyedik szekcióban kapott szerepet. A túloldalt Juurikkala mester betegség miatt nem számíthatott Saarelainen játékára, ezért az alapból színtiszta légiós-ötösfogat jobb oldalán Kiss Patrik bizonyíthatott. Kovács Alex és Sebestyén az új kiírásban először rohamozhattak sortársakként, a védelemben Franyó helyett Balázsinak szavazott bizalmat a szakvezetés. Igazi kapuscsemege: Hetényi és Rajna álltak a vasak között.

Ismerkedéssel kezdtek a csapatok, apróbb védéseket mindkét válogatott hálóőrnek be kellett mutatnia, a kapuk azonban nem forogtak igazán veszélyben. A hosszas gólcsendet végül az UTE törte meg a 15. percben: Kiss Patrik akasztott meg egy hajdúsági támadást a semleges zónában, majd Benk a bal palánk mellett helyezkedő Coattához továbbított, az amerikai fordult egyet, s visszakészített Pokornyihoz, akinek lapos távolija elsuhant a védők korcsolyái mellett, utat találva a ketrec bal sarkába – Hetényi nem láthatott sokat a korong útjából (0-1).

A második etap elején egy gyönyörű egyéni akció végén Vasziljev csilingeltette meg a vasat fonákkal – ekkor járt először közel a gólhoz a DEAC a mérkőzés folyamán. 24 minutumot kellett várni az első emberfórra, Kiss Patrikék támadhattak előnyben, a fővárosiaknak sikerült komolyabb nyomás alá helyezni Hetényi kapuját, a gól azonban elmaradt. Lendületben maradtak a lila-fehérek, először Coatta, majd Benk adott le veszélyes lövéseket. Túl a harmad felén Kovácsék mutattak be egy gyönyörű egyérintős támadást, a hazaiak védelme nagyot mentett az utolsó pillanatokban. Alig több, mint 7 perccel a vége előtt Novotny lopta el a korongot, s iramodhatott meg szólóban, az akció végén a próbálkozás megint csak a kapuvason csattant, immár másodjára ebben a játékrészben. Éledeztek a cívisvárosiak, kevesebb, mint 60 másodperccel később Bucskin hagyott ki egy újabb ziccert. Végül a 35. perc végén góllá érett a debreceni feltámadás: Mihalik András tett rá a kékről egy ártatlannak tűnő korongot a vendégek kapujára, ami teljesen megtréfálta Rajnát – a hálóőr rossz mozdulata után Molnár elé pattant a játékszer, aki nem hibázott közelről üres kapura (1-1).

Kettő DEAC-fórral indult az utolsó felvonás, viszont egyik lehetőségét sem tudta gólra váltani Vaszjunyin Artyom legénysége. A kihasználatlan emberelőnyöket megbosszulták az Újpestiek – úgy tűnt, ezen napon Pokornyi bombái jelentették a különbséget: a kőkemény bekk az 53. percben ezúttal a bal oldali bedobókörhöz korizott le, majd éles szögből eleresztett egy irgalmatlanul nagy bombát. A hatalmas löketbe Kovács Sebestyén még valahogy bele tudott piszkálni a kapu előtt, Hetényinek esélye sem lehetett hárítani (1-2). Kevesebb, mint 4 minutummal a vége előtt dupla fórban veszélyeztethetett az Újpest, a vendégek le is zárták a lényegi kérdéseket. Nyquist lövése pattant fel a levegőben a hazaiak portásáról, Hetényi már a földön feküdt, a levegőben lévő pakkot végül Silfver pofozta a kapuba (1-3). A Debrecen október 15-én a Budapest Jégkorong Akadémia HC-t fogadja majd, ugyanezen a napon Benkék a Dunaújváros ellen csatázhatnak a Megyeri úton.

deac ute rajna

fotó: DEAC

Ha nem lövöd be a helyzeteidet, a másik oldalon be fog menni

   

Berta Ákos és Markus Juurikkala értékelése az újabb újpesti sikerrel véget ért DEAC–UTE összecsapást követően.

Berta Ákos, másodedző, DEAC: “Ha a helyzeteinket kicsivel jobb százalékkal kihasználjuk, akkor más lett volna ez a meccs, a küzdés megvolt. Néha volt kombinatív játék, de sajnos az a baj, hogy átestünk a ló túloldalára. Ugyanúgy, mint a legutóbb, ha nem lövöd be a helyzeteidet, a másik oldalon be fog menni – főleg ha hibázol, és te teremted meg nekik a lehetőséget.”

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Természetesen örülök az eredménynek. Megszereztük a három pontot és elvégeztük a munkát. Voltak olyan időszakok, amikor szenvedtünk. Meg kell dicsérni az ellenfelünket, hogy ilyen nehéz helyzetbe hozott minket. Nehéz volt számunkra, de jó csapatmunka volt. Nem könnyű innen pontokkal távozni. Büszke vagyok a srácokra, ez a negyedik győzelmünk zsinórban. Ennél jobb nem is lehetne, dolgozunk tovább keményen.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. okt. 13., péntek.
Hetényi: 93,3% (Gönczi)
K
Rajna: 97,4% (Sági)
Mingazov, Krollis, Rivera, Novotny, Hári
1
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Kiss P.
Usnyev, Bukor, Bucskin, Szmirnov, Vasziljev
2
Pokornyi, Szabó, Benk, Just, Coatta
Jakabfy S., Barkovszkij, Mihalik A., Rétfalvi, Molnár
3
Tornyai, Kiss D., Kovács S., Kovács A., Laskawy
Jakabfy Cs., Sándor, Révész, Mihalik G.
4
Balázsi, Kovács S., Nádasy, Simon L.
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:19 UTE Pokornyi Coatta Benk
1-1 34:57 DEB Molnár Mihalik A. Mingazov
1-2 52:00 UTE Pokornyi Szabó
1-3 56:41 UTE PP2 Silfver Nyquist Coatta
38 Kapura lövések száma 45
6 Kiállításpercek 4

Mihalik távolija megtréfálta Rajnát

 

Az újpestieknek azonban ez is belefért, négyből negyedik sikerüket is megszerezték Debrecenben. Összefoglaló.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN ÉLŐ
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA INFO
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum