Dunaújvárosi Acélbikák–FEHA19 1-0

   

Tóth Balázs shutouttal zárt előző csapata ellen, a DAB-nak így egyetlen találat elegendő volt riválisával szemben a három pont otthon tartásához.

Közel 20 perces késéssel kezdődött a találkozó, az egyik palánk rakoncátlankodott, időbe telt megjavítani. Lassan kezdtek a csapatok is, először a fehérváriak melegedtek be, Farkas László átkígyózott a védők között, nem ért célt. A másik oldalon Somogyi Balázs lehetőségénél az utolsó átadásba csúszott hiba. A 8. percben Németh Zalán adott feladatot Tóth kapusnak, többet próbálkozott a FEHA. Az elmúlt hetekben mindkét csapat játszott már sokkal tempósabb, színvonalasabb mérkőzést. Mivel a fizikális játék is hiányzott, lehetett bőven hiányérzetünk. Szinte eseménytelenül lepörgött egy fehérvári emberelőny, majd a 15. percben ritmust fogott a Dunaújváros. Varga Arnold helyzetével indult az akció, a lövés pillanatában beérték a bekkek, majd Elomaa szépen visszatett korongja csúszott el veszélyesen a kapu előtt. Lorraine cselsorozata következett, Melnyicsuk a helyén volt. A hajrára egy emberelőny jutott. Somogyi vezérletével szépen forgattak a hazaiak, a végén mégis a kilépő Blasko szerezhetett volna gólt. Kiegyenlített csatát vívtak a csapatok: bár a vendégek jóval többet lőttek kapura (8-14), nem született gól a nyitó felvonásban.

A középső játékrészre is maradt az Acélbikák emberelőnyéből, a legnagyobb helyzet mégis a vendégek előtt adódott: jó letámadás után Ambrus Csongor elé került a korong, aki kapura tört, fonákja az oldalsó vasat is csípte. A 23. percben Nemesék megugrottak 2 az 1 ellen, a gyorsan visszazáró bekkek elfojtották az akciót. Kezdeményezőbb volt a Bogdanov-csapat, de olyan hatalmas veszélyben nem forgott az újvárosi kapu. A 27. percben Szalma Zsolt a vakoldalról leütközte Csollák Márkót, aki lent is maradt, nem volt szép jelenet. A hazaiak 9-ese azonnal ment elnézést kérni, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. A mérkőzés felénél DAB-emberfór következett. Somogyi és Lorraine vezérletével remekül tette-vette a pakkot a házigazda, de a parádézó Melnyicsuk eszén nem tudtak túljárni. Bogesic is kiszállt két percre, ebből sem lett gól. Jóval élvezhetőbb volt ez a harmad. Kimaradt FEHA-fór után a 38. percben megtört a jég. Elomaa az alapvonalon kifelé indult, majd váratlanul irányt váltott, ezzel becsapta az őrzőjét, visszatett korongját Koskinen felvarrta a rövid felsőbe (1-0).

Fehérvári emberelőnnyel indult a záró játékrész, az első vendéggól továbbra is váratott magára. A 45. percben, immár egyenlő létszámban Dézsi Bencéék ugrottak meg 2 az 1 ellen, ez is kimaradt, majd takarítottak a védők. Jobban pörögtek Blaskóék, a több terület több újvárosi kontrát jelentett, élvezhetőbbé vált a meccs. Már csak tíz perc volt hátra, amikor Csollák vállal ütközött, Varga azonnal elégtételt vett egy kisbüntetésért cserébe. Alaposan körbelőtték a kaput Dobosék, egymást követték a ziccerek, Tóth Balázs vezérletével kitartott a hazai védelem. Az 54. percben Svars eldönthette volna a meccset, de nagy helyzetben Melnyicsukba püfölte a korongot. Beszorította ellenfelét a FEHA, ez újabb emberelőnyt kamatozott, immár a harmadikat ebben a játékrészben, de ebből sem lett gól. A végjátékban taktikusan tartották a pakkot a dunaújvárosiak, Melnyicsuk csak a legvégén tudott lekorcsolyázni. Az eredmény már nem változott: egyetlen gólos, kiélezett meccsen a shutouttal záró Tóth Balázs vezérletével és Koskinen góljával a Dunaújvárosi Acélbikák a szezonban másodszor is legyőzték a FEHA19 együttesét.

dab feha kaszinszkij

fotó: Anda Fábián/DAB

Az első 40 méteren keményen dolgoztunk, az utolsó 20-on hiányzott az erő

   

Vezetőedzői nyilatkozatok az idei második DAB-győzelemmel véget ért Fejér megyei derbi után.

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: “Energikusan kezdtünk, s bár furcsa volt, hogy közel húsz percet kellett várnunk a kezdésre, nagyon fókuszáltunk arra, hogy erősen kezdjünk hazai pályán, amiből aztán tovább tudunk menni a hátralévő időben. Nagyon sok lehetőségünk volt, különösen a második harmadban, amikor négy percig emberelőnyben játszhattunk, de utána szerencsére sikerült megszereznünk azt a gólt, ami végül eldöntötte a mérkőzést. Jól teljesített mind a négy sorunk és a kapusunk is, szóval örültem annak, amit láttam, Sok lövést blokkoltunk, jó szellemben játszottunk, nagyon meg akartuk szerezni az első győzelmünket hazai pályán. Jól működött az emberhátrányos védekezésünk, csak a harmadik harmadban háromszor támadhatott öt a négyben ellenfelünk, de nem is igazán emlékszem egynél több nagy lehetőségükre. Bazsi meg elvégezte a munka többi részét.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “Az eredmény mutatja, mi hiányzott az oldalunkról: ha nem lősz gólt, nem tudsz meccset nyerni, pedig megvoltak a lehetőségeink, megvoltak az emberelőnyeink is a gólszerzésre. Egálos meccs volt, alakulhatott volna máshogy is, de tisztelnünk kell az eredményt, nagyon kemény, szoros a liga az idei szezonban, mindegyik meccs megmutatja, hogy nehéz megjósolni a győzteseket. A teljes képet nézve csalódottak vagyunk, ami a teljesítményünket illeti, az erőfeszítés megvolt, majdnem tökéletesen végrehajtottuk azt, amit elterveztünk, de a kapu előtt kicsit szenvedtünk, talán itt jött ki a különbség a rutin és a fiatalság között. Az első negyven méteren keményen dolgoztunk, hogy kialakítsuk a helyzeteket, de az utolsó húszon, amikor tényleg ott kell lenni a kapu előtt, s meglőni azokat a bizonyos piszkos gólokat, amit az ellenfél végül meglőtt, ott egy kicsit hiányzott belőlünk az erő. A záró öt-tíz percben már elkezdtünk bemenni azokba a zónákba is, de végül egy góllal kikaptunk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2023. okt. 13., péntek.
Kovács (Tóth: 100%)
K
Melnyicsuk: 96,7% (Márkus)
Varga, Maarnela, Elomaa, Lorraine, Somogyi
1
Racsinszkij, Csollák, Ambrus, Dobos, Blasko
Sziszak, Svars, Sillanpää, Koskinen, Dézsi Bence
2
Salamon, Falus, Zezelj, Nádor, Balasits
Moore, Léránt, Szalma, Nemes, Ödman Hadzinikolic
3
Koszinszkij, Bogesic, Németh, Fekete, Dézsi Barnabás
Pinczés, Strenk, Marosi
4
Bajkó, Farkas I. T., Antonijevic, Farkas L.
E
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 37:47 DAB Koskinen Elomaa Strenk
30 Kapura lövések száma 39
10 Kiállításpercek 6

Finn koprodukció okozta a FEHA vesztét

 

No meg persze korábbi kapusa, Tóth Balázs, akinek bevehetetlen maradt a ketrece pénteken. A derbi legfontosabb jelenetei videón.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum