UTE–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

A vezetést háromszor megszerző, harmadszor meg is tartó újpestiek maradtak százszázalékosak, a miskolciak szezonbeli első vereségüket könyvelhették el.

Az újpestieknél ezúttal kimaradt a Csíkszereda ellen (is) betaláló Nádasy Márton, a helyét egy másik UTE-nevelés, a 19 éves Simon Levente vette át. Pokornyi és Franyó helyet cserélt egymással, előbbi lépett fel a második bekkpárba Szabó Dániel mellé, a kapuban Rajna állt. A miskolci első sor szélén ezúttal Esteves kezdett, a harmadikén Mattyasovszky, Farkas Márton visszakerült a negyedik sorba, Farkas László helyett Fazakas volt beírva 8. védőnek.

Könnyebb Voris-védésekkel indult a rangadó, aztán viszont átvette a kezdeményezést a DVTK, egyre többet veszélyeztetett, a harmad feléhez közeledve már egyértelműen Rajnának kellett megtartania a 0-0-t. A vendégnyomás emberelőnyt kamatozott, a hátrányt kivédekezte az UTE, Kiss Patrik még egy szép egyéni akciót is vezetett a két perc végén. Ez jót tett a hazaiaknak, immár öt az ötben megszerezték a vezetést a 13. percben: egy támadó harmadbeli Just-bulielhozatalt követően megcsinálták a váltást az újpestiek, Coatta tett egy félkört, majd remek távoli lövéssel mattolta Vorist (1-0). Alig három percig élt azonban a lila-fehér előny. A 16. minutumban két miskolci két újpestivel szemben végül csak kikaparta a pakkot a palánk tövéből a hazai kapu mögül, a teljesen üresen várakozó Esteves kapásból be is vágta, Rajna tehetetlen volt, az újpestiek pedig egymásra néztek kérdőn, joggal (1-1).

Gyors újpesti góllal indult a középső periódus. Alig telt el egy perc, Saarelainen távolija csorgott le Vorisról, a miskolci védők között megint Tiala találta meg leggyorsabban a korongot, az Erste Liga-ritmust villámgyorsan felvevő finn eddigi 2+2-jéhez harmadik meccsén is hozzátett egy újabb találatot (2-1). Most sem váratott viszont magára sokáig a borsodi felelet. A 26. perc elején Razumnyak zseniális helyzetfelismerése hozta meg az újabb egalizálást: a meginduló orosz gólgép jól vette észre a nagy üres területet az újpesti harmadban, védőjét lendületből lekorcsolyázva tulajdonképpen saját magával kényszerítőzött a palánk segítségével, „öngólpasszát” aztán be is verte, egy abszolút egyéni villanással egyenlített másodszor is a DVTK egy alapvetően ártalmatlannak tűnő helyzetből (2-2). Rákapcsoltak a csapatok, Kovács Alex válaszolhatott volna egyből, erős lövését lenyelte Voris, majd a másik oldalon egy létszámfölényes kontra végén Tornyai blokkolt óriásit Razumnyakkal szemben. A harmad felénél Rajna ért át egy keresztre, ezután visszább vettek a csapatok a tempóból, az oda-vissza rohanást inkább felváltotta a rizikómentes hoki. Esemény híján azonban így sem maradt a közönség, erről többnyire Benk András gondoskodott: négy és féllel a vége előtt Just lövése után szúrt oda Vorisnak, ebből is kisebb tömegjelenet kerekedett, majd három perccel később ismét az újpesti csapatkapitány akasztotta össze a bajszát a miskolciakkal.

Jóval nagyobb elánnal jöttek ki a csapatok a harmadik harmadra, amelynek elején az UTE újabb gyors góllal harmadszor is magához ragadta a vezetést. Egy megpattanó lövést nem tudott fogni Voris, a felpattanó korongot Hill megpróbálta elbaseballozni, de végül Saarelainen elé került, akinek már csak az üres kapuba kellett emelnie (3-2). Ment tovább a DVTK, Rajna és a hazai védelem azonban stabilan állt a lábán, a harmad második felére pedig elfogyott a miskolci lendület, és Skrabov 54. perces kiállítása alatt csak tovább fáradhattak a társak. A végjátékra is maradtak érdekfeszítő jelenetek. Steve Kasper végül 1:41-gyel a lefújás előtt hívta le kapusát, a bulit viszont az újpestiek hozták el, kettő a semmire vitték üres kapura, ám egy véleményes sípszó közbeszólt – Coatta mégis ellőtte, Kulesov rárontott, páros kiállítások után üres miskolci kapuval 6 az 5-ben kezdődött meg az utolsó perc, de újabb gól már nem esett egyik oldalon sem.

Érdekes mérkőzés volt, mert a játék egy jelentős részében inkább a DVTK irányított, a kapuk előtt azonban az újpestiek bizonyultak határozottabbnak a kulcspillanatokban, hajszállal jobb helyzetkihasználással, védekezéssel és kapusteljesítménnyel, ez pedig újabb nagy győzelmet ért számukra. A lila-fehérek ezzel három mérkőzés után is százszázalékosak, egyedüliként a ligában, míg a miskolciak szezonbeli első vereségüket szenvedték el.

benk hill ute dvtk gottlibet zora

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK Jegesmedvék

Még mindig dolgozunk a sorok helyes összeállításán

   

Így látták a trénerek az UTE–DVTK Jegesmedvék mérkőzést.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Sok mindenben egyetértek a kollégámmal. Nagyon jó csapat ellen tudtunk nyerni, főleg az első harmadban játszott nagyon veszélyesen a DVTK, akkor Rajna Miki tartott minket, kapusunknak köszönhetjük, hogy versenyben maradtunk. Egyébként szinte az egész meccsre a nyílt sisakos küzdelem volt a jellemző, nehezen, de végül megtaláltuk a győzelemhez vezető utat. Keményen játszottunk, de még mindig dolgoznunk kell a hibáink kijavításán, a három ponttal természetesen elégedett vagyok.”

Steve Kasper, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: “Vesztettünk, de egy nagyon jó ellenféllel szemben. Az Újpest egy keményen dolgozó, jól strukturált csapat, már az előszezonban is látszott, hogy erős riválisaink lesznek. Az okoz csalódást, hogy nem voltunk képesek belőni a gólhelyzeteinket. Még mindig dolgozunk a sorok helyes összeállításán, sok játékosunk nagyon fiatal, ők csak ismerkednek a ligával, így előfordulnak hibák. Kikapni mindig rossz érzés, de legalább a hozzáállásunk rendben volt.”

Erste Liga, Megyeri út, 2023. okt. 10., kedd.
Rajna: 95,8% (Sági)
K
Voris: 91,2% (Gratzl)
Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
1
Verveda, Szathmáry, Berdnyikov, Páterka, Esteves
Pokornyi, Szabó, Benk, Just, Coatta
2
Szirányi, Hill, Razumnyak V., Miskolczi, Kulesov
Tornyai, Kiss D., Kiss P., Kovács A., Laskawy
3
Skrabov, Vojtkó, Makai, Lövei, Mattyasovszky
Franyó, Kovács S., Szabó Rácz, Simon L.
4
Szalay, Fazakas, Pecsét, Csiki, Farkas
Markus Juurikkala, Kovács Viktor László
E
Steve Kasper, Janis Voris
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:35 UTE Coatta Just
1-1 15:43 MIS Esteves Páterka Berdnyikov
2-1 21:18 UTE Tiala Saarelainen Kiss D.
2-2 25:03 MIS Razumnyak V.
3-2 41:08 UTE Saarelainen Tiala Metsavainio
34 Kapura lövések száma 48
0 Kiállításpercek 0

Razumnyak szép egyéni villanás után lőtt gólt

 

Az UTE–DVTK Jegesmedvék meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum