FEHA19–Gyergyói HK 4-5

   

A székesfehérváriak a Brassó után a címvédő életét is megkeserítették, a bajnok gyergyóiak végül a mesterhármast elérő és a szétlövésben is betaláló Orban vezérletével távozhattak a pluszponttal.

Lendületes hokival kezdtek a csapatok, a fehérvári kapusnak, Melnyicsuknak volt több védenivalója, a legnagyobb egy 2 az 1 elleni helyzetnél. A 8. percben eredményesen bulizott a támadóharmadban a FEHA, Mesikämmen szabálytalankodott, övé volt az első kiállítás. Falus Ádám távolija Rinnéről kijött, végül megúszták a vendégek. A 11. percben egyenlő létszámban már vezetést szerzett a házigazda: Fekete Alex korongot csent, a kavarodásban úgy tűnt, felszabadítanak a bekkek, de Dézsi Barnabás csak bekotorta a pakkot (1-0). Átvette az irányítást a Gyergyó, a mindent elsöprő rohamok azonban elmaradtak. Alapi Márton kiállítása alatt a székelyek kis híján lemásolták a fehérvári gólt, azzal a különbséggel, hogy a kapu előtti kavarodás végén a korong megpihent Melnyicsuk alatt. A 20. perc elején megérdemelten egyenlítettek a piros-fehérek: Brance Orban éles szögből leadott közelije átcsorgott a kapuson (1-1). A lelkes vendégszurkolók még meg sem ünnepelték a gólt, 17 másodperccel később Csollák Márkó távolijába Ambrus Csongor ért bele tökéletesen. Újra vezettek a hazaiak (2-1). Bár kétszer annyit lőtt kapura a címvédő (7-14), húsz perc után fehérvári előny virított az eredményjelzőn.

A szünet után teljesen más Gyergyó korcsolyázott jégre. Mindössze 25 másodperccel a középkezdés után Melnyicsuk elsőre még nagyot védett, Sárpátki Tamás ismétlése ellen már tehetetlen volt (2-2). Lendületben maradtak a piros-fehérek, öt az ötben is felálltak, de a vezető gólt nem tudták megszerezni. Gyorsabban játszották át a semleges harmadot a csapatok, mint az első felvonásban. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, nem lehetett panasz a tempóra. Sylvestre riogatott az egyik oldalon, a másikon Bogesic távolija okozott riadalmat. A közönségszórakoztató harmad első fele villámgyorsan elrepült. A 33. percben egy kékről leadott FEHA-bomba kipattant Rinnéről, sokadszorra esett meg ezen az estén a remek finn kapussal, végül ezt is megúszták az erdélyiek. A házigazda lendületét Ambrus Csongor kisbüntetése törte meg. Remekül játszotta a fórt a székely csapat, szép korongjáratás után Brance Orban maradt teljesen üresen és fordított (2-3). Érett a negyedik vendéggól is, a vége előtt mégis majdnem a FEHA egyenlített, de a kipattanóra érkező Németh Zalánt három hátvéd elnyomta.

Egy középső játékrész végi kiállítás miatt emberelőnyben kezdhette a záró felvonást a „kisvolán”.  Anatoli Bogdanov alaposan feltüzelte övéit, és ezúttal ők szereztek gyors gólt a harmad elején. Jól járt a korong, végül Dobos a bal oldali bedobókörből bombázott a hálóba (3-3). Csiszer Ádám is kiállt két percre, ebből is betalált a Fehérvár: az ICEHL-csapatból lejátszó Vokla Roland vette vissza a vezetést övéinek (4-3). Azonnal feljebb kapcsolt a bajnok, Melnyicsuk bravúrjaival őrizte a hazai előnyt. Feljebb tolta letámadását a GYHK, még agresszívebb és gyorsabb hokira váltottak Bodóék. Önfeláldozóan védekezett a FEHA, de egyre ritkább vendég volt a pakk a hazai ütőkön. Domináltak a székelyek, teljesen benyomták a kapujukhoz Falusékat, csak idő kérdése volt az egyenlítés. Az 58. percben Orban kapott remek keresztpasszt, és saját maga harmadik találatát szerezve kiegyenlített (4-4). Magas színvonalú, izgalmas hatvan perc után jöhetett a hosszabbítás.

Emberelőnyben kezdhettek a hazaiak, nem éltek az eséllyel. Büntetők döntöttek a bónuszpont sorsáról. A FEHA mind a négy kísérletét elhibázta, míg gyergyói oldaláról Bodó és Orban is betalált – előbbié lett a győztes gól –, remek meccsen megszerezve ezzel a győzelmet csapatának (4-5).

feha gyergyo gyhk

fotók: Soós Attila/FEHA19

Inkább szereztünk egy pontot, mintsem veszítettünk kettőt

   

A FEHA19 vezetőedzője számára félig teli a pohár a címvédő elleni találkozót követően.

Anatolij Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: “A szezon ezen részében inkább szereztünk egy pontot, mintsem veszítettünk kettőt. Később, akár a rájátszásban a vereség persze csak vereség, akkor nem jár majd elismerés a szép játékért vagy az elszánt próbálkozásért. Akkor majd már csak az eredmény számít. De jelenleg egy tanulási folyamatban vagyunk, a fiatal játékosaink, akik 2004-ben vagy 2005-ben születtek, fokozatosan lépnek előre, értékes játékperceket kapnak felnőtt szinten. Természetesen olykor ennek ára van. De úgy kell erre tekinteni, mint egy befektetésre: a hozama később jelentkezik majd. A srácok remélhetőleg tanulnak a hibáikból. Összességében keményen küzdöttünk a Gyergyó ellen, ők talán fáradtabbak is voltak, hiszen ez volt a túrájuk utolsó meccse. Ezt számításba is vettük a játéktervünk kidolgozásakor. Nem voltunk messze attól, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket. Persze ilyenkor ott motoszkál az emberben a kérdés, „mi lett volna ha?”, sok dolog történhetett volna másképp. De mindent egybevetve elégedett vagyok az energiaszintünkkel, az elszántságunkkal, képesek voltunk meccs közben is javulni – jól kezdtünk, és még tudtunk javulni is. Persze a harmadik harmadban az erős ellenfél ellen nem volt könnyű dolgunk, technikás, jó játékosaik vannak. A büntetőpárbaj pedig azt is megmutatta, hogy hidegvérűek tudnak maradni kulcspillanatokban. Gratulálok az ellenfélnek.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Gyergyói HK: Hullámzó volt a mérkőzés, de a játékunk nem annyira. Két rendkívül ostoba kiállítással visszahoztuk az ellenfelet és utána nekünk kellett kapaszkodni. Öt az öt ellen abszolút domináltuk a mérkőzést, a helyzetek alapján is, tehát nagy volt a fölényünk, a négy az sok kapott gól. Emellett nagyon sok a kiállításunk, ennek a túrának ez a tanulsága – át kell néznem az összes kiállítást még egyszer. Pláne ez a kettő: elcseréljük magunkat, rohanunk a cserére, még a kolléga nem ért le a padra, mi meg már megyünk be és beleérünk a korongba. Ennél okosabbnak kell lennünk. A másik pedig a támadóharmadban volt, hatvan méterre a mi kapunktól, csinálunk egy kampót. Az ellenfélben pedig meg van a képesség: az idei FEHA erősebb csapat, mint a tavalyi, és vannak játékügyes srácok, akik ezt megoldják és ezzel nehéz helyzetbe hoztuk magunkat. Ami pozitív, hogy felálltunk, karakterünk volt, és hoztuk a két pontot. Azt hiszem, értékes, nyolcpontos túrán vagyunk túl, ez lesz az egész szezonban, ide-oda püföl mindenki mindenkit. Minden pontot meg kell becsülni.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. okt. 10., kedd.
Melnyicsuk: 88,9% (Márkus)
K
Rinne: 88,9% (Demeter)
Racsinszkij, Koszinszkij, Lászlóffy, Dobos, Blasko
1
Haaranen, Jalonen, Orban, Császár, Bodó
Vokla, Falus, Keceli-Mészáros, Nádor, Ambrus
2
Mesikammen, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Csollák, Bogesic, Zezelj, Fekete, Dézsi
3
Imre, Horvath, DiDiomete, Csiszer, Szigeti
Bajkó, Salamon, Németh, Alapi, Farkas L.
4
Silló, Kozma, Vincze G.
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:26 FHA Dézsi Fekete Zezelj
1-1 19:02 GYE Orban Horvath
2-1 19:19 FHA Ambrus Csollák
2-2 20:25 GYE Sárpátki Vincze P. Mesikammen
2-3 34:37 GYE PP Orban Sylvestre Bodó
3-3 40:41 FHA PP Dobos Racsinszkij Vokla
4-3 42:33 FHA PP Vokla Racsinszkij Dobos
4-4 57:56 GYE Orban Bodó Mesikammen
4-5 65:00 GYE GWS Bodó
37 Kapura lövések száma 36
0 Kiállításpercek 0

Szebbnél szebb gólokat hozott a FEHA19–GYHK mérkőzés

 

A székesfehérvári találkozó hat percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum