DEAC–SC Csíkszereda 3-2

   

Bár Részegh Tamás duplájával a harmadik harmadban fordított a Sportklub, Rivera hosszabbításra mentette a mérkőzést, a debreceniek pedig büntetőkkel be is húzták a pluszpontot. A nyáron alaposan megerősített Csíkszereda hat meccs után is nyeretlen.

A DEAC kapujában Hetényi, a Sportklubnál Adorján kapott lehetőséget. A debrecenieknél Brice helyett a szezonbeli első találkozóján szereplő Novotny játszott, míg a csíkiaknál visszatért a DAB ellen az eltiltását letöltő Láday. A hazaiak az 5. percben megszerezték a vezetést, miután Novotny a jobb szélről a második hullámban érkező Mingazovnak passzolt, aki a kapunak szemből jőve betalált (1-0). A folytatásban sokáig a cívisvárosiak próbálkoztak többet, Adorján remekelt a Sportklub vasai között, aztán idővel erőre kapott a csíki együttes. A játékrész végén a szeredaiak kétszer is emberelőnyben próbálkozhattak az egyenlítéssel, eredménytelenül.

A középső harmad elején eljött az első DEAC-fór, Adorján vezérletével kibekkelték a vendégek. A kiegészülést követően is a csíki kapu előtt zajlott főleg a játék, aztán a hazaiak lendületét megtörte egy kisbüntetés. Ezt követően már a Sportklub vezetett több akciót, öt perccel a második szünet előtt Részegh Tamás egyenlíthetett volna. A felvonás hajrájában öt a négy ellen támadhattak a csíkiak, sőt három másodperc erejéig kettős fórban is voltak.

A harmadik felvonást a DEAC kezdte jobban, Adorján stabil teljesítménye kellett a változatlan eredményhez. Egyre fokozódott a debreceni nyomás, majd Brown ugrott ki szolóban, Hetényi védett. Második emberelőnyét mutatósan játszotta meg a DEAC, de Vasziljevék belehaltak a szépségbe, így nem sikerült növelni az előnyt. Az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat, az 50. percben egyenlített a Csíkszereda. Masonius kékvonalas lövése jött le Hetényiről, a kipattanót Részegh Tamás fonákkal helyezte be a kapuba, ez volt a 26 éves támadó idei első gólja, 1-1. Öt perccel később már a vendégeknél volt az előny: Milan szerzett korongot a debreceni alapvonalnál, Részeghnek passzolt, aki ismét fonák-fegyverét vette elő, és másodszor is mattolta Hetényit, 1-2. A hajrában a DEAC harmadik emberelőnyéből próbálkozhatott meg az egyenlítéssel, sőt Brown gáncsolásáért fél percig kettős volt a fór. A dupla előnyből még nem, de szűk egy perccel a vége előtt Rivera öt a négy ellen már egyenlített: takarásból leadott lövését Adorján nem láthatta, 2-2. A folytatásban több gól már nem esett, hosszabbításba torkollott az összecsapás.

A ráadás több nagyobb helyzetet hozott, talán Dobmayer volt a legközelebb a győztes találathoz, de itt sem jutottak dűlőre a felek. A szétlövés négy körig tartott, hazai oldalon Vasziljev és Rivera is betalált, míg Hetényi minden csíki próbálkozást hárított. A DEAC büntetőket követően 3-2-re győzött, így megszerezte első győzelmét a bajnokságban, míg a Csíkszereda hiába gyűjtött három pontot négymeccses magyarországi túráján, továbbra is nyeretlen.

deac scc csikk

fotó: DEAC (arhív)

Annak örülünk, hogy a hibák száma drasztikusan lecsökkent

   

A DEAC–SC Csíkszereda mérkőzés vezetőedzői nyilatkozatai.

Artyom Vaszjunyin, vezetőedző, DEAC: “Ahogy eddig minden meccsen volt egy rövidzárlat, úgyhogy számítottunk arra – bár el szerettük volna kerülni –, hogy bármelyik pillanatban megérkezhet. Majdnem egész mérkőzésen jól sikerült játszani, a végén megint két hibát követtünk el. Ez benne van a hokiban, annak örülünk, hogy a hibák száma drasztikusan lecsökkent és a csapat eléggé erős mentálisan – a Fradi ellen meccs sokak szerint bezavart –, de nagyon egyben van a csapat. Tudtuk, hogy idő kérdése és jönni fognak a pontok.”

Bradley Gratton, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Ez egy oké meccs volt. Néhány meccsen játszottunk már jobban, de végig partiban voltunk. Nem vagyunk elég kemények és sok kiállítást kapunk a végén. Ennek az a következménye, hogy veszítünk. Egyszerűen úgy érzem, hogy semmi nem jön össze.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 2023. okt. 10., kedd.
Hetényi: 94,9% (Gönczi)
K
Adorján: 96,7% (Ambrus)
Usnyev, Dobmayer, Bucskin, Szmirnov, Vasziljev
1
Masonius, Ricci, Rokaly Sz., Reisz, Becze
Mingazov, Krollis, Rivera, Novotny, Hári
2
Ferencz Csibi, Láday, Szkacskov, Péter, Levin
Bukor, Barkovszkij, Mihalik A., Rétfalvi, Molnár
3
Salló, Bajkó, Brown, Milan, McNally
Jakabfy S., Jakabfy Cs., Sándor, Révész, Mihalik G.
4
Rokaly N., Részegh, Fodor, Casaneanu
Vaszjunyin Artyom, Berta Ákos
E
Bradley Gratton, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:57 DEB Mingazov Novotny Rivera
1-1 49:25 SCC Részegh Milan McNally
1-2 54:53 SCC Részegh Milan McNally
2-2 59:05 DEB PP Rivera Usnyev Hári
3-2 65:00 DEB GWS Vasziljev
60 Kapura lövések száma 39
0 Kiállításpercek 0

A szétlövésnél már csak a debreceniek találtak be

 

A DEAC–SC Csíkszereda mérkőzés négy rendes játékidős gólja, valamint a büntetőpárbaj videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum