BJAHC–Corona Brasov 5-6

   

Őrült mérkőzésen Culigin 14 másodperccel a vége előtt mentette hosszabbításra a találkozót, végül büntetők döntöttek, a Corona Blackwater és Valchar rávezetésének köszönhetően fontos győzelemmel zárta magyarországi túráját.

Karppinen ezúttal a második sorban rohamozhatott Mozerrel és Galohával kiegészülve, a harmadik csapategységben pedig Tóth Richárd és Ritter Zalán kapott szerepet. Nagy Krisztiánra és Culiginra most az utolsó csapatszekcióban számított Kangyal Balázs. A túloldalon Szabó Krisztián visszakerült a harmadik sorba a Fradi elleni vereséget követően, a negyedik egységben Kovács Mátyás centerezett az este folyamán. Roberto Gliga nem öltözött be a mérkőzésre. Farkas és Dubeau állt a vasak között.

Tempós hokit hozott az első húsz perc, rögtön Nagy Krisztián és Culihin veszélyeztetett, a túloldalt pedig Zagidullin lövette meg Williamset, mindkét portás a helyén volt. Pár perccel később Galoha és Karppinen kevergetett életveszélyesen, a pakk csupán néhány centivel csúszott el a hosszú kapuvas mellett. Az 5. minutumban megszületett a találkozó első gólja. Zagidullin gyönyörűen vette észre a hosszú kapuvashoz berobbanó Blackwatert, a brassóiak új szerzeménye nem is hibázott közelről (0-1). A korongbedobást követően újra Zagidullin riogatott, ám Farkas védése rengeteget jelentett, ugyanis egy lendületes kontra végén 50 másodperccel a bekapott gól után azonnal egyenlíteni tudott Kangyal Balázs csapata: Szabó Bence keresztpassza eljutott Mozerhez, a korong már túljutott az elfekvő brassói hálóőrön, ezért a hazaiak 11-esének szinte már csak az üres kapuba kellett betalálnia (1-1). A 9. percben egy remek korongkihozatalt követően Valchar vette észre a jobb oldalon üresen álldogáló Zagidullint, a kiváló formában játszó csatár becselezte magát a kapu elé, majd Farkas lábai között a hálóba lőtt (1-2). Felpörögtek az események, Schlekmann gyönyörűen hozta ajtó-ablak helyzetbe Viikilät, a finn azonban kihagyta a kihagyhatatlant. Még ugyanebben a cserében Zagidullin és Valchar dolgoztatták meg Farkast, a két kettős állampolgársággal rendelkező játékos ellentmondást nem tűrően játszott. Az utolsó percekben Schlekmann és Keresztes egalizált kis híján, majd egy kihasználatlan BJAHC-emberfórral vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második harmad brassói góllal kezdődött: egy bulielhozatalt követően remek ütemben fejlődtek fel a barcaságiak, a jobb oldali bedobókörből VanWormer tette kapura a pakkot, Farkasról viszont pont Kóger elé vágódott a játékszer, a magyar válogatott támadó kapuba kotorta a kipattanót (1-3). Néhány momentummal később Kóger majdnem visszaadta a kölcsönt, Farkas hatalmas bravúrral tartotta meccsben csapatát. A 27. minutumban szépítettek a hazaiak: egy semleges harmadbeli korongbedobás után Molnár megállíthatatlanul robogott el az alapvonal irányába, majd Tóth Richárdhoz készített vissza, aki megszerezte csapata második találatát (2-3). A 32. percben Mozerék próbálkozhattak emberfórban, a figurák többnyire Vorobjovra jöttek ki, az orosz hátvéd bombái azonban rendre célt tévesztettek. 1:24-gyel a harmadzáró dudaszó előtt megtört a 12 percen át tartó gólcsend: Galoha sora hosszas másodperceken át a védőharmadába kényszerítette a barcaságiakat, akik nem tudtak felszabadítani – végül Tóth Gergely távolijába a ketrec előtt ólálkodó Karppinen tudott beleszúrni (3-3).

Az utolsó felvonásban röpke 69 másodperc alatt MacQueen legénysége kétszer is kapitulálásra kényszerítette a hazaiakat: először Sills hozott el egy bulit, majd visszakészített Pichéhez, a 35 esztendős veterán bekk távoli bombája elemi erővel vágódott a ketrec bal sarkába (3-4). Néhány pillanattal később az alapvonal mögött Zagidullin szemkápráztató csellel fordult le őrzőjéről, s egy elképesztő mozdulattal juttatta a hálóba a pakkot (3-5). Felpaprikázódott a hangulat, a fővárosiak kis híján szépíteni tudtak, Dubeau nehéz pillanatokban adott tartást csapatának. A mérkőzés utolsó szakaszában akadtak helyzetek itt is, ott is, a kiállítások is röpködtek szép számmal – aminek az lett a következménye, hogy Galoha emberelőnyben eleresztett iszonyatosan nagy bombája utat talált a rövidbe (4-5). 14 másodperccel a vége előtt jött a slusszpoén: Mozer centerezését az őrizetlenül hagyott Culigin kegyetlenül bevágta, egyben hosszabbításra mentette a találkozót csapatának (5-5). A túlórában kihasználatlanul maradt egy hazai dupla fór, a találkozó végül rávezetésekkel dőlt el: Blackwater és Valchar rávezetésének köszönhetően a Corona nyerte a fordulatokban gazdag találkozót, a hazaiak egyetlen büntetőt sem tudtak értékesíteni. A BJA HC október 13-án a Miskolc otthonába látogat, a Brassó legközelebb október 19-én lép jégre, Kógerék újra Kangyal Balázs tanítványaival mérhetik össze erejük, ezúttal viszont már Brassóban.

bjahc brassó

fotók: Várhegyi Erna/BJAHC

A végén kaptunk egy-két felesleges kiállítást, kicsit túlzottnak éreztem

   

A BJAHC–Corona edzői nyilatkozatai.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Arra készültünk ezen a meccsen, hogy ebben a szezonban nem sikerült úgy kezdenünk a mérkőzéseket, ahogy igazán szeretnénk. Most sem ment, ezzel nyilván foglalkozni kell. Igen, az egy nagy dolog volt, ahogy visszajöttünk, legfőképp, a végén. Sokat dolgoztunk érte, ez egy bitang jó csapat, kiváló kapusteljesítménnyel. Nehéz volt. Mondom, ez egy óriási küzdés volt, ez sokat adhat a csapatnak, ha képes ilyen helyzetből a végén így felállni és nem hagyni magunkat. Aztán utána megkaptuk a lehetőséget, két percig öt a háromban játszottunk a hosszabbításban, viszont azzal a lehetőséggel nem tudtunk vele élni. Ez legfőképp az én hibám, mert nem foglalkoztunk ezzel annyit amennyit kéne. Ennek a felelősségét én viselem. Azt, hogy a büntetők így alakultak, könnyű lenne azt mondani, hogy ilyen a sport, több edző azt mondja, hogy a büntető egy lutri, de a büntető sem az, ott elő kell venni mindenkinek a tökeit.”

Strenk Hunor, edző, Corona Brasov: “Azt gondolom, szurkolói szemmel ez egy kiváló mérkőzés volt, természetesen egy kicsit sajnáljuk, hogy egy pontot elhullajtottunk. Ha kétgólos előnynél az öt a hármat sikerült volna értékesíteni, akkor véget vethettünk volna a mérkőzésnek. A végén kaptunk egy-két felesleges kiállítást – ezt még vissza kell néznünk, hogy mennyire volt jogos –, de azt hozzá kell tennem, hogy kicsit túlzottnak éreztem. Utána ez történt a három a három ellen, amiből lett az öt a három, de azt ki kell emelnem, hogy remekül védekeztük ki azt az öt a hármat, és utána a szétlövéseknél most nekünk kedvezett a szerencse.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. okt. 10., kedd.
Farkas R.: 85,7% (Straubinger)
K
Dubeau: 88,4% (Tőke)
Szabó B., Pozsgai, Keresztes, Viikilä, Schlekmann
1
Piché, Bors, Kóger, Sills, VanWormer
Vorobjov, Tyeszlenko, Karppinen, Mozer, Galoha
2
Williams, Clarke, Valchar, Blackwater, Zagidullin
Varga, Tóth G., Molnár B., Tóth R., Ritter
3
Boriszenko, Farkas T., Rokaly-Boldizsár, Gajdó B., Szabó K.
Dóczi, Nagy, Sági, Culigin
4
Gajdó T., Vasile N. R., Kovács M., Vasile A.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:40 BRA Blackwater Zagidullin Valchar
1-1 05:30 BJA Mozer Szabó B. Pozsgai
1-2 08:18 BRA Zagidullin Valchar Blackwater
1-3 20:18 BRA Kóger VanWormer
2-3 26:11 BJA Tóth R. Molnár B.
3-3 38:36 BJA Karppinen Tóth G. Varga
3-4 40:23 BRA Piché Sills
3-5 41:09 BRA Zagidullin
4-5 57:25 BJA PP Galoha Szabó B. Molnár B.
5-5 59:45 BJA PP Culigin Mozer Galoha
5-6 65:00 BRA GWS Blackwater
43 Kapura lövések száma 35
0 Kiállításpercek 0

Zagidullin lacrosse-gólt ragasztott a BJAHC kapujába

 

A BJAHC–Corona Brasov meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum