Megszerzi-e első győzelmét a Csíkszereda?

   

A négy Erste Liga-bajnoki után két ponttal álló Sportklub az első meccsét behúzó UTE otthonába látogat, a Brassó a Tüskecsarnokban vendégeskedik, míg a Gyergyói HK Dunaújvárosba utazik.

Vasárnap kora délután a két győzelemmel álló FTC a túrája harmadik állomáshelyére érkező Corona Brassót fogadja. A mérkőzés az Októberi Hokifeszt jegyében 13:30-kor kezdődik, a kilátogatók különleges szolgáltatásokkal és kedvezményekkel találkozhatnak. A Fradi eddig egy könnyebb és egy nehezebb győzelmen van túl, előző hétvégén simán jégbe döngölték a DEAC-ot, míg pénteken négy perc alatt -2-ról mentették  hosszabbításra a Csíkszeredával vívott rangadót, amelyet végül büntetőkkel be is húztak. Jelenleg úgy tűnik, Fodor Szabolcséknak idén nyáron jobban sikerült a légiósok kiválasztása: Adam Brady 4+1-gyel, míg Jake Crespi 2+2-vel áll, de a tavaly szezon közben összeállt Kulmala, Nagy Gergő, Turbucz Martin sor minden játékosa is 4-4 pontos. A vendég Corona jelenleg vezeti az Erste ligát, igaz, vesztett pontok tekintetében három együttes is jobban áll náluk. Az első héten mindkét erdélyi riválisukat szoros mérkőzésen múlták felül Kógerék, majd jött egy váratlan vereség a FEHA19 otthonában, míg pénteken kipattanókból szerzett gólokkal vitték el a pontokat Dunaújvárosból. A Brassó remek szezonrajtja mögött elsősorban a jó kapusteljesítmény áll: Alex Dubeau és Tőke Zoltán is 90%-os hatékonyság felett dolgozik eddig. Az osztrák bajnokságban hét idényt lehúzó Sebastien Piché továbbra is ponterős, 1+4 egységével ő vezeti a házi kanadai táblázatot a szintén a nyáron érkező, 2+2-vel álló Judd Blackwater előtt. Érdemes megemlíteni a 20 éves Rokaly-Boldizsár Richárdot is, a német juniorbajnokságból hazatérő támadó az első két fordulóban még alig-alig kapott cserét Dave MacQueen vezetőedzőtől, a DAB ellen viszont már többet volt a jégen, a nagyobb bizalmat rögtön egy duplával hálálta meg.

FTC

Fotó: Blasius Photography

Este 18 órától a 4 ponttal álló Dunaújváros a címvédő Gyergyószentmiklóst látja vendégül. A tavalyi formát tekintve mindenki országos kettesnek gondolhatja a találkozót – ki ne emlékezne Bodóék 4-0-ás söprésére a rájátszás negyeddöntőjében –, idén viszont masszívabb csapatnak tűnik a DAB, míg a Gyergyó kisebb meglepetésre már kétszer is vesztesen hagyta el a jeget. Niko Eronen legénysége előbb simán nyert Fejér megyei riválisa ellen, majd hiába vezetett háromszor is a DVTK ellen, csupán egy ponttal gazdagodott, míg legutóbb pénteken szoros meccsen maradt alul a Brassó ellenében. Somogyi Balázs remekül kezdte az idényt, 1+5-tel a legeredményesebb Acélbika, sortársával, a finn Elomaa-val (2+2) remekül érti meg magát. A DAB esélyét tovább javítja, hogy visszatérhet egy mérkőzéses eltiltásából a 2 pont/meccs átlaggal rajtoló Elliot Lorraine. A GYHK-t továbbra is első két sora viszi előre, az Erste Liga pontlistájának első három helyén Bodó (2+7), Orban (6+2) és Sylvestre (2+5) áll. Ugyanakkor a magyar csatárok is szépen termelnek, az első sorba bekerülő Császár Hunor, valamint a második egységben játszó Vincze, Sárpátki duó sem sokkal marad le az említett hármastól. A gyergyói problémák inkább a hátsó alakzatban keresendők, még egyik meccsükön sem úszták meg három kapott gól alatt. Rinne 90,0%-os mutatója csak a bajnokság hetedik legjobb teljesítménye eddig, kíváncsian várjuk, a tavaly csapágyasra járatott finn klasszis idén is végigvédi-e a szezont, vagy ezúttal kap Erste-mérkőzést 22 éves cseréje, Demeter Arnold is.

DAB

Fotó: Anda Fábián / DAB

A sorsolás szeszélye következtében az eddig mindössze egyetlen mérkőzést lejátszó – de azt a BJAHC ellen megnyerő – UTE a még nyeretlen Csíkszeredát fogadja a Megyeri úton. A nyáron alapos ráncfelvarráson áteső Újpest már az első meccsén jobban nézett ki, mint a tavalyi viharvert szezon bármelyik pontján. A lilák majd’ végig vezetve hozták el a pontokat Káposztásmegyerről, ami azonban korántsem volt olyan sima, mint ahogyan a klubhonlapjuk hirdeti, Rajna Miklós válogatott formáját idéző 51 védése és 98%-os teljesítménye is kellett a sikerhez. A fiatalokhoz remekül nyúl eddig Juurikkala edző, a 17. életévét még csak decemberben betöltő, élete első Erste liga-mérkőzésén 19 perces jégidőt kapó Franyó Krisztián stabil játékát mások is megirigyelhetik a ligában. Laskawy végig az első sorban ment Kiss Patrik és Kovács Alex oldalán, míg a színtiszta saját nevelésű negyedik sor szépségdíjas gólt hozott össze Nádasy Márton révén. A Csíkszereda sorsolása nem éppen irigyelnivaló, négy nehéz ellenfél után vasárnap jöhet az ötödik az Újpest “személyében”. A székelyek azonban az első körös gyergyói leolvadást leszámítva szoros mérkőzéseket vívnak, a Brassó otthonában eggyel maradtak alul, a BJAHC ellen pontot mentettek, a Fradi ellen pontokat veszítettek a végjátékban. Cody Milan 6 gólpasszával vezeti a házi pontlistát, a háromgólos Aiden Brown remek igazolásnak tűnik, akárcsak a kétgólos hátvéd, Troy Rutkowski. A csíki támadóalakzatban ott a potenciál, főleg ha a svéd másodvonalból érkező Netterberg is bemutatkozik majd a bajnokságban. A négy meccs alatt benyelt 20 gól viszont sok, ráadásul a Megyeri úton a védelem egyik alapköve, Láday Tamás is hiányozni fog hátulról, miután a FEB egymeccses eltiltással sújtotta szabálytalan pénteki ütközéséért. A 18:45-kor kezdődő összecsapást az M4 Sport+ élőben közvetíti.

UTE SCC

Fotó: Vörös Dávid / UTE

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT INFO
VB 16:20 KAZSWE INFO
VB 20:20 CANNOR INFO
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA INFO
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum