FTC-Telekom–SC Csíkszereda 6-5

   

Hiába vezetetett többször is az erdélyi együttes, a Fradi Brady triplájával, valamint Roth kapuslehozatal melletti góljával döntetlenre mentette a mérkőzést, a büntetőknél Turbucz Martin döntött a kilencedik körben.

A magyar bajnoki címvédő összeállítása egy helyen változott a DEAC-ra hatalmas zakót kiszabóhoz képest, LaPorte nem volt ott a jégen. A Csíkszereda kapujába visszatért az első számú kapus, Adorján Attila, valamint ezúttal nevezésre került Reisz Áron és Salló Alpár is, míg Részegh Tamás, Rokaly Norbert és Casaneanu pihent.

Alig telt el 42 másodperc a játéknap rangadójából, Roth ülhetett ki két percre testre ütésért. A fórt sikeresen játszotta meg a Sportklub, amíg McNally a kapu mögött húzogatott Brown lépett ki három védő gyűrűjéből Arany ketrece előtt, a jó ütemű átadást kapásból értékesítette, 0-1. A negyedik perc végén már kettővel mentek a vendégek: Péter Balázs tört be a kapu elé, a ferencvárosi védők az utolsó pillanatban szerelték, ám a kipattanót Szkacskov verte be könyörtelenül, 0-2. Az FTC sem akart lemaradni a gólgyártással, még csak a hetedik percet írtuk amikor Crespi húzódott le Adorján kapuja mögé, középre adásából Brady volt eredményes, 1-2. A folytatásban Masonius ütközte le elkésve Galajdát – kapta is érte a megérdemelt büntetést –, ám a késleltetett kiállítás alatt a hazaiak lebontották Gecse Hugót, a 28 éves hátvédet társai támogatták le, sajnos később sem tudott visszatérni. A Fradi nem élt az előnnyel, majd percekkel később Masonius ismét Galajda ellen törlesztett, ezalatt a két perc alatt sem változott a különbség. A harmad végén Tóth Gergő sora bolondította meg a csíki védelmet, a korong nem szédült be a kapuba, majd a túloldalon Ricciék is közel jártak a gólhoz.

A Fradi rögtön egalizált a második harmad elején, Nagy Gergő tette kapura a korongot, a jégen fekvő Adorján nem találta a játékszert, a hazaiak csapatkapitánya viszont harmadik szándékból bepöckölte azt, 2-2. Rögtön válaszolt azonban a Csíkszereda, igaz ehhez kellett egy hazai hiba is. Reisz vitte le a korongot a kapu mögé, Crespi szerelte őt, ám elhagyta a korongot, Becze középről szép lövéssel visszaszerezte a vezetést, 2-3. A 30. percben második emberelőnyét játszotta a Sportklub, Becze közel állt a duplázáshoz, ám nem változott az eredmény. Pár perccel később Masonius kapta meg menetrendszerinti kiállítását – ez már a harmadik volt az egykoron az NHL-be is draftolt hátvédnek –, Brady pedig lopta a távolságot az 5 a 4 elleni játék során, majd a blokk mellett kilőtte a rövid oldalt, 3-3. Támadásban maradt a Ferencváros, Kulmaláék egyre több időt töltöttek a csíki harmadban, ám a fölény nem párosult eredményességgel.

Pörgősen indult a harmadik játékrész, majd a 43. percben Láday ütközte le Bán Károlyt, néma maradt a bírók sípja. A 48. percben ismét visszaszerezték a vezetést a vendégek: Reisz próbálkozott addig Arany és a Fradi védők gyűrűjében, amíg a gólvonalon túlra nem tessékelte a korongot, 3-4. Sebességet váltott az FTC, egyre többet tesztelték a székely hálóőrt, de Nagy Gergő korong elhagyásánál Levin is közel járt az üdvösséghez. Az 52. percben aztán meg is érkezett az ötödik csíki gól: Rutkowski tette kapura a kékről, Becze mintha beleszúrt volna a kapu előterében, 3-5. A hajrában Masonius negyedszerre is kiállt két percre, utolsó esélyt pedig megragadta a Fradi: Brady kísérletesen hasonló gólt szerzett, mint a második harmadban, ezúttal a hosszút lőtte ki a mesterhármasig jutó kanadai, 4-5. Az utolsó másfél percre Arany lekorcsolyázott, Roth pedig elsütötte a kékről, a korong a játékosok tengerén átjutva a kapuban landolt, a vonalbírók hosszú videózást követően szabályosnak látták a találatot, a gólt végül Kulmalának írták be, 5-5. Bár Brady előtt még a dudaszó előtt is adódott nagy helyzet, maradt a döntetlen.

A túlórában a Sportklub veszélyeztetett többször, majd egy perccel a vége előtt Crespi ült ki testre ütésért, Arany vezérletével túlélte az emberhátrányt a Fradi. A rávezetések csak a kilencedik körben dőltek el, hazai oldalról Nagy Gergő és Turbucz Martin, míg a vendégektől Rokaly Szilárd járt sikerrel. Az FTC úgy nyerte meg büntetőkkel 5-4-re a mérkőzést, hogy a találkozó folyamán egyszer sem vezetett. Az FTC vasárnap a Brassót fogadja, míg a továbbra is nyeretlen Csíkszereda ugyanaznap Újpestre látogat.

FTC Csíkszereda

Fotó: Tumbász Hédi / FTC-Telekom

Többet tud adni egy ilyen siker, mint egy 10-2-es győzelem

   

Így látták a vezetőedzők az FTC-Telekom–Sportklub összecsapást.

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: “Gondoltuk, hogy a Csíkszereda keményen fog kijönni a jégre. Ők már három meccsen túl vannak a bajnokságban és egy pontot szereztek eddig. Nyilvánvaló volt, hogy nekik is az a céljuk, hogy elkezdjék gyűjtögetni a pontokat és a győzelmeket. Emiatt számítottunk rá, hogy kemények lesznek, a csapatot erre készítettük fel. Talán picit az a DEAC elleni 10-2-es meccs tudat alatt benne volt a fejekben, és talán az egy kicsit bezavarhatott, emiatt a meccs eleje nem volt jó, kétgólos hátrányba kerültünk. Onnan viszont nagyon komoly melóval visszajöttünk, ahogy a második harmadban az újabb egygólos hátrányból is. Ott talán volt annyi helyzet, hogy vezethettünk volna. A harmadik harmadban megint kétgólos hátrányba kerültünk, szóval amit fél óra alatt ledolgoztunk, azt megint gyorsan eldobáltuk. De utána, amilyen karaktert mutatott a csapat, azt hiszem, hat perc volt hátra és két góllal voltunk lemaradva, majd lehozott kapussal is tudtunk egyenlíteni, a végén meg így behúzni, hogy a négy a hármat is kivédekeztük a hosszabbításban. Szóval ez nagyon sokat tud adni, talán többet tud adni egy ilyen siker, mint egy 10-2-es győzelem.”

Brad Gratton, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Úgy gondolom, remek meccset játszottunk. Sok mindent átbeszéltünk a mérkőzés előtt, és azt éreztem, a srácok nagyon akarták a győzelmet. Rendkívül apró dolgokon múlott, hogy ez nem sikerült, ami miatt picit csalódottak voltunk a végén, de hamar túl kell lennünk ezen, nagyon hosszú még az alapszakasz. Keményen küzdöttünk, és szerintem megérdemeltük volna, hogy nyerjünk. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy csapat így vissza tudjon jönni a hajrában, mint az ellenfelünk most, szóval ez tényleg nehéz egy kicsit most, de hát ilyen a jégkorong, egyszer jól jössz ki ilyen helyzetekből, másszor kevésbé. De még egyszer mondom, stabilan és jól játszottunk, tartottuk magunkat a tervhez, az üres kapus gól nem volt benne a pakliban. A szétlövésben pedig már tényleg bármi megtörténhet. Megyünk tovább, és igyekszünk ebből a meccsből is tanulni egy kicsit.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2023. okt. 6., péntek. Játékvezetők: Babic, Rencz, Pálkövi, Váczi.
Arany: 88,9% (Nagy K.)
K
Adorján: 89,3% (Ambrus)
Seregély, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala
1
Rutkowski, Ricci, McNally, Milan, Brown
Boros, Crespi, Németh, Brady, Tóth A.
2
Masonius, Gecse, Szkacskov, Péter, Levin
Bán, Karmeniemi, Nemec, Kestilä, Galajda
3
Láday, Ferencz Csibi, Becze, Reisz, Rokaly Sz.
Haranghy, Banga, Farkas, Tóth G.
4
Salló, Bajkó, Fodor
Fodor Szabolcs, Yul Hennelly
E
Bradley Gratton, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:49 SCC PP Brown McNally
0-2 03:59 SCC Szkacskov Péter
1-2 06:30 FTC Brady Crespi
2-2 20:37 FTC Nagy G. Kulmala Turbucz
2-3 21:53 SCC Becze Reisz
3-3 35:21 FTC PP Brady Kestilä Roth
3-4 47:41 SCC Reisz
3-5 52:47 SCC Becze Rutkowski Ricci
4-5 56:16 FTC PP Brady Roth
5-5 58:54 FTC Kulmala
6-5 65:00 FTC GWS Turbucz
55 Kapura lövések száma 45
8 Kiállításpercek 10

Szűk 4 perc alatt mentette meg a rangadót a Fradi

 

Videó-összefoglalón Brady mesterhármasa, Becze duplája, a Fradi kapuslehozatal melletti gólja illetve a maratoni büntetőpárbaj.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum