FEHA19–Corona Brasov 4-2

   

A székesfehérvári fiatalok a duplázó Blasko vezérletével hátrányból fordítva szerezték meg idei első győzelmüket.

Két súlyos vereség után motiváltan kezdte a Brassó elleni meccset a Fehérvár. Ambrus Csongor lőtt, majd startolt a saját kipattanójára, Bogesic bombája elhalt a blokkban, végül Németh Zalán közelije maradt ki. Megérkeztek a meccsbe a szezont két győzelemmel indító vendégek is, főleg távoli lövésekkel tesztelték Melnyicsuk kapust. Fizikálissá vált a csata, Csolláké volt az első kisbüntetés. A 8. percben majdnem kihasználta a fórt a Corona: előbb Blackwater beleszúrását, majd Piché löketét is védte a kapus. Fordult a kocka, hazai fór következett, az erdélyiek agresszíven védekezve esélyt sem adtak a FEHA-csatároknak. A 14. percben vezetést szerzett a Brassó: egy elhozott buli után Piché hatalmas kapásgólt ragasztott a hálóba (0-1). A vezető találat túlságosan is megnyugtatta a látogatókat, egyenrangú felek küzdöttek a jégen. Többnyire a „kisvolán” harmadában zajlott a játék, a nagyobb helyzetek mégis Ambrusék előtt adódtak: Farkas szerzett korongot, szólójának végére Dubeau kapus tett pontot. A kimaradt helyzet nem szegte kedvét a Bogdanov-csapatnak. Mindössze fél másodperccel a dudaszó előtt Zezelj és Csollák kiküzdött korongjából Alapi közelről egyenlített (1-1)

Két kisbüntetéssel indult a középső felvonás. A hazaiaktól Zezelj, a vendégektől Sills ült ki. A négy a négy elleni játék az energikusabban játszó fehérváriaknak jobban feküdt. A 24. percben Keceli-Mészáros elszáguldott a jobb oldalon, az alapvonal magasságából középre játszott, ahol a támadást kísérő Falus a kapuba tessékelte a pakkot (2-1). Próbált változtatni a Brassó, Kovács Mátyás átadását Blackwater tűzte rá, ezúttal is Melnyicsuk nyerte kettejük párviadalát. A több területtel jól élt a FEHA, több veszélyes kontrát vezettek, a legnagyobb helyzet Dobos előtt adódott. A 32. percben gyönyörű vendégakció futott a jégen, gyors háromszögelés végén Blackwater került ziccerbe, Melnyicsuk ezt is védte. A munka felét elvégezte a Brassó, bár nem játszottak jól, agresszívebben támadták a korongot, sokáig nem is tudtak kibontakozni az akadémisták, komoly helyzeteket viszont csak elvétve tudtak kialakítani. A hajrára fehérvári emberelőny és gól jutott. A 37. percben Dobos centerezését Blasko másodszorra már a kapuba juttatta (3-1). Negyven perc után kevesek által várt kétgólos hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A záró harmadban is kitartott a fehérvári lendület. A 44. percben emberelőnybe került az erdélyi együttes, Blasko így is korongot lopott és Dubeau-t becsapva hátrányból szerezte a negyediket (4-1). Kógerék a fór hátralevő részében sem tudták csökkenteni a különbséget, sőt, Piché szabálytalansága után ők kerültek létszámhátrányba. Ebből nem lett gól, hősiesen védekezett a Fehérvár, gyorsan fogytak a percek. Igyekeztek a brassóiak, jobban mentek a lábak, de sok hiba csúszott a játékukba. Az 52. percben Dobosék kihagyták a meccskorongot, cserébe emberelőnybe kerültek, majd Schaber szabálytalansága után bő egy percig 5 a 3 ellen támadhattak Zezeljék. Alaposan körbe lőtték a kaput, de a meccset nem sikerült lezárniuk. Az 57. percben felcsillant a remény, gólt hoztak a brassói rohamok: Sills vette be Melnyicsuk kapuját (4-2). Hektikusra sikerült a végjáték, itt is, ott is volt kiállítás. Az eredmény már nem változott. A végig sokkal motiváltabban játszó FEHA19 a forduló meglepetését okozva simán verte a Corona Brassót.

FEHA19 Brassó

Fotó: Soós Balázs Benjámin / FEHA19

Több tilos felszabadítást ütöttünk, mint a teljes előző szezonban

   

Egy önkritikus, de boldog, s egy önkritikus és elégedetlen edző nyilatkozata a FEHA19 Brassó elleni bravúrját követően.

Anatoli Bogdanov, vezetőedző, FEHA19: Mély gödörben voltunk az első két mérkőzés után, lélekromboló eredmények születtek azokon a találkozókon a Dunaújváros és a BJA ellen. Most a csapat visszakapaszkodott, erős karaktert mutattunk, és összetartóan játszottunk hatvan percen át. Nem mindig volt szép a jégkorongunk, több tilos felszabadítást ütöttünk, mint a teljes előző szezonban. De a győzelemhez nem mindig a szép, hanem olykor a hatékony hoki vezet. A gólunk után lendületbe kerültünk, és megfordítottuk a meccset – ez nagy dolog. Természetesen mindig vannak apró részletek, amelyeken dolgoznunk kell. De amire különösen büszke vagyok, az az, ahogy a harmadik harmadban játszottunk, amilyen éretten jégkorongoztunk. Az utolsó kiállításunkat leszámítva, ami emberelőnyünkben a támadóharmadban esett, azt gondolom, hogy remek harmadik harmad volt.

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: Azt kaptuk, amit érdemeltünk. Jobb volt nálunk az ellenfél, jobban akarták a győzelmet, többet korcsolyáztak, gyors ellentámadásokat vezettek, nyomás alá helyeztek minket. Nem alkalmazkodtunk megfelelően, pedig beszéltünk róla, hogy mi a játéktervünk. Nem úgy játszottunk, ahogyan az elvárható tőlünk. Elismerés illeti az ellenfelet, jól dolgoztak – mi pedig, ahogy mondtam, azt kaptuk, amit érdemeltünk.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2023. okt. 5., csütörtök.
Melnyicsuk: 93,9% (Márkus)
K
Dubeau: 87,1% (Tőke)
Racsinszkij, Koszinszkij, Lászlóffy, Dobos, Blasko
1
Piché, Williams, Kóger, Schaber, VanWormer
Hazeldine, Falus, Keceli-Mészáros, Nádor, Ambrus
2
Boriszenko, Clarke, Valchar, Blackwater, Kovács M.
Csollák, Bogesic, Németh, Farkas L., Dézsi
3
Bors, Farkas T., Szabó K., Sills, Zagidullin
Bajkó, Salamon, Balasits, Alapi, Zezelj
4
Gajdó T., Vasile N. R., Gajdó B., Rokaly-Boldizsár
Anatoli Bogdanov, Arany Máté Dániel
E
Dave MacQueen, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:36 BRA Piché Williams
1-1 19:59 FHA Alapi Csollák
2-1 23:47 FHA Falus Keceli-Mészáros
3-1 36:55 FHA PP Blasko Dobos Csollák
4-1 43:42 FHA SH Blasko
4-2 56:19 BRA PP Sills Zagidullin Kóger
31 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 14

Többször is jól érkeztek a kapu elé a FEHA19-játékosok

 

A FEHA19–Corona Brasov meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum