BJAHC–SC Csíkszereda 5-4

   

Bár a Sportklub a középső játékrészben visszajött mínusz háromról is, végül csak egy ponttal gazdagodott, a túlórát a duplázó Schlekmann Márk döntötte el.

Kangyal Balázs nem változtatott a BJAHC sorösszetételén, mindössze a 13. csatárnak nevezett Ravasz Csanáddal bővült a vasárnap a FEHA19-et megszóró keret. Az ellenfél Csíkszeredánál nem játszott az első számú kapus Adorján Attila, de kikerült Reisz Áron és Salló Alpár is, a helyükre az első Erste Liga-mérkőzésére készülő 22 Ambrus Levente, valamint Ferencz Csibi Róbert, Rokaly Norbert és Casaneanu kerültek.

Villámgyors vendég góllal indult a mérkőzés, Milan vette észre hogy a hosszú oldalon érkező McNally-ről lemaradt Galoha, az olasz válogatott támadó centerezését csak az üres kapuba kellett pofoznia Rutkowskinak. Az ötödik percben emberelőnyből egyenlített a BJAHC: Galoha javította korábbi hibáját, a lett keresztpasszát kapásból zúdította a hálóba Mozer, 1-1. A harmad derekán második emberelőnyét is ötletesen játszották meg a Rozsomákok: a kiegészülést követően Mozerhez került a korong, akit nem támadott meg Gecse, így közelről duplázott, 2-1. A játékrész utolsó minutumjában Becze szerzett korongot egy óvatlan BJAHC védőtől a hazai harmadban, ám Rokaly Szilárd óriási helyzetét védte Farkas Roland.

A második felvonás az előző harmadnál is több fordulatot tartogatott. Előbb bő két perc alatt három gólosra növelte vezetését a BJAHC: Schlekmann Márk majd az egyedül hagyott Szabó Bence is mattolta Ambrus kapust. Bradley Gratton 4-1-es állásnál időt kért, a rögtönzött átbeszélés pedig meg is hozta a kívánt hatást. A 24. percben szépített a Sportklub: Milan szolgálta ki az üresen érkező Brownt, aki egy leheletfinom csuklómozdulattal ütemtelenül eltette a korongot Farkas lábai között, 4-2. A 32. percben eljött a vendégek első emberelőnye – és bár a kiugró Tóth Richárd majdnem hátrányos gólt szerzett -, amit ki is használtak: Milan a kapu mögül találta meg a középen üresen hagyott Rokaly Szilárdot, aki kapásból egyre csökkentette a különbséget. Egy perccel később pedig már döntetlen állt az eredményjelzőn: Levin hozta be a korongot a támadóharmadba, a mellette üresen robogó Szkacskovnak továbbított, a honosított támadó kilőtte a hosszút, 4-4. A 40. percben mindkét együttes megszerezhette volna a meccs kilencedik gólját, ám sem Culigin, sem Becze majd Nagy Krisztián sem járt túl a kapusok eszén.

A záró harmad Galoha felsővasával indult, majd Viikila helyzeténél védett nagyot Ambrus. A Sportklub két emberelőnyös lehetőséget puskázott el a folytatásban, sőt az egyikből az ismét kiugró Tóth Richárd állt közel a gólszerzéshez. A BJAHC is kihasználatlanul hagyta a Brown szabálytalan kapustámadásáért megítélt kisbüntetést, majd a csíkaiak sem éltek a következő hazai szabálytalansággal. Mindkét kapu előtt alakultak ki kisebb-nagyobb helyzetek, de csak nem akart megszületni a győztes találat, így a meccs hosszabbításba torkollott.

A hirtelen halálban több lehetőség adódott a hazaiak előtt, majd a 62. percben Schlekmann és Szabó Bence mentek el egy védő ellenében, a nyáron a cseh Zlínt is megjáró támadó nem passzolt, hanem lőtt, Ambrus tehetetlen volt. A BJAHC hosszabbítást követően 5-4-re legyűrte a továbbra is nyeretlen Csíkszeredát, a fővárosiak legközelebb kedden fogadják a Brassót, míg a Sportklub pénteken az FTC otthonában vendégszerepel.

BJAHC Csíkszereda

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

Vesztettünk egy pontot, de nyertünk sok tapasztalatot

   

Senki sem volt elégedetlen BJAHC–Csíkszereda rangadó hosszabbításos pontosztozkodása után.

Bradley Gratton, vezetőedző, SC Csíkszereda: “Ez egy nagyon szórakoztató meccs volt szurkolói szemmel nézve. Edzőként nézve változó mérkőzés volt: jól kezdtünk, aztán sok kiállítást gyűjtöttünk be, de ezt korrigálni tudtuk a harmadok között. Hasznos meccs volt mindkét csapatnak. Igaz, nagyon a szezon elején járunk még, csak most kezdenek bemelegedni a játékosok, de mindenki győzni akar. Sok mindent gyakorolunk még a fiúkkal, de most azt láttam, hogy amikor igazán játszottunk, akkor azt jól csináltuk. Hullámzó volt a teljesítményünk, ez ment a kárunkra. A BJA játékosai kemények voltak, nagyon jól korcsolyáztak, alaposan fel kell rájuk készülni. Kiegyensúlyozottnak kell lennünk, mert csak konzisztens játékkal van esély a győzelemre. Aztán a végén három a három ellen már nem számít, milyen jó csapat vagy – most mi húztuk a rövidebbet. Így működik ez, még alaposan kielemezzük ezt a meccset, aztán megyünk tovább!”
Kangyal Balázs, vezetőedző, BJA HC: “Őszintén? Úgy gondolom, hogy vesztettünk egy pontot, és borzalmasan sok tapasztalatot nyertünk. Ez az egy pont nem drága azért a sok dologért, amit mi ettől a meccstől kaptunk – főleg a bajnokságnak ebben a szakaszában. Úgyhogy örülök egyrészről, hogy rávilágítottak a hibáinkra – remélem, az öltöző is ugyanúgy látja ezt, ahogy én -, a másik oldalról pedig legyünk pozitívak, azért mégiscsak megvertük a Csíkszeredát. Azt gondolom, hogy egy nehéz helyzetből tudtunk tulajdonképpen győzelmet kicsikarni, mert 4-1-nél még mindig azt kergettük, hogyan tudunk lőni egy ötödiket, vagy hatodikat; ahelyett, hogy menedzseltük volna az eredményt és a mérkőzést. Ezért mondom, hogy nekünk még nagyon sokat kell tanulnunk, hogy zárkózzunk az élmezőnyhöz.”
Schlekmann Márk, csatár, BJA HC: “Ha fogalmazhatok így, vesztettünk egy pontot, mert 4-1-ről talán jobban kellett volna tartani a mérkőzést. Volt pár rossz döntésünk a második harmadban, és ezek sajnos megbosszulták magukat. Ahogy Balázs is mondta, tanulnunk kell ezekből a hibákból, a jövőben ezekre oda kell figyelni.”
Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. okt. 5., csütörtök.
Farkas: 86,2% (Straubinger)
K
Ambrus: 89,1% (Simo)
Szabó, Pozsgai, Keresztes, Viikilä, Schlekmann
1
Rutkowski, Ricci, McNally, Milan, Brown
Vorobjov, Tyeszlenko, Culigin, Mozer, Galoha
2
Masonius, Gecse, Szkacskov, Péter, Levin
Varga, Tóth G., Molnár B., Nagy, Karppinen
3
Láday, Ferencz Csibi, Becze, Részegh, Rokaly Sz.
Ravasz, Dóczi, Tóth R., Sági, Ritter
4
Bajkó, Fodor, Rokaly N., Casaneanu
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Bradley Gratton, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:02 BJA PP Mozer Galoha Vorobjov
1-1 0:42 SCC Rutkowski McNally Milan
2-1 11:26 BJA Mozer Molnár B. Galoha
3-1 20:28 BJA Schlekmann Keresztes
4-1 22:15 BJA Szabó Nagy Molnár B.
4-2 23:44 SCC Brown Milan Gecse
4-3 32:32 SCC PP Rokaly Sz. Milan Brown
4-4 33:11 SCC Szkacskov Masonius Levin
5-4 61:35 BJA Schlekmann Szabó
46 Kapura lövések száma 29
0 Kiállításpercek 0

Így mentett háromgólos hátrányból pontot a Sportklub

 

A BJAHC–SC Csíkszereda találkozó öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum