BJAHC–UTE 1-4

   

A nyáron megerősített újpestiek magabiztos vendéggyőzelemmel indították az új idényt.

A kapukban a Kornakker Dániel visszavonulásával megkérdőjelezhetetlen kezdővé előlépő Farkas Roland és az angol kitérő után hazatérő  Rajna Miklós állt. Már a második percben emberelőnybe került az UTE. Karppinen ült ki, a lila-fehérek pedig gólra váltották a fórt: a rutinos Kyle Just első lövése még levágódott a kapuvasról, de kis kavarodás után már könnyedén húzott közelről a felsőbe a 4. percben (0-1). Nem omlott össze, sőt lassan átvette az irányítást Kangyal Balázs csapata. Távolról kapu elé lőtt korongokkal próbálkoztak, de Vorobjov ügyes kapura fordulását és a DEAC-tól érkező Sági Martin közeli próbálkozását is hatástalanította Rajna. A 10. percben újra az UTE veszélyeztetett, méghozzá egy Silfver, Just összjáték nyomán, ám mellélőtt a kanadai. Később Pozsgai messziről megeresztett löketébe Nagy Krisztián kapott bele jó érkézzel, viszont Rajna fogta. Culigin életerős bombája a kapu oldalát zörgette meg. A 19. percben Tóth Gergely jutott a kiállítás sorsára, így gól és emberelőnyben zárta a harmadot az újpesti gárda, de nem tudott igazán veszélyes lenni Farkas ketrece előtt.

A 22. percben Karppinen viharzott el a jobb oldalon, középre tett korongjáról Keresztes maradt le, de nem véletlenül: Saarelainen akadályozta, amiért megkapta megérdemelt két percét, viszont ebben a fórban sem volt éles a hazai csapat. Később egy védelmi ügyetlenkedés következtében Coatta lőtt, Farkas bravúrral védett. A 28. percben egyenlített a Budapest Jégkorong Akadémia: Mozer próbálkozhatott teljesen üresen, itt még Rajna hárított, majd Karppinen ismétlése is kimaradt, de Keresztes Levente érkezett, és góllal tért haza (1-1). Pár percre rá elszámolta magát az UTE, három az egyben támadtak Mozerék, de Rajna Miklós fogta a Dinamo Szentpétervártól érkezett légiós mindkét kísérletét. A 35. percben újra vezetést szerzett az újpesti gárda: komoly tűzijáték után Kiss Patrik lövése csúszott be Farkas mellett-alatt, szemfüles találat volt (1-2). A gól után átvette az irányítást a Juurikkala-csapat, Kiss Dániel nagy helyzeténél Farkas mamutja volt a végállomás, majd Benk András szerezhetett volna gólt közvetlen közelről. A harmad utolsó másodperceiben Schlekmann korcsolyázott el több újpesti mellett, azonban Viikilät elfekve hatástalanította Rajna, de Benket a káoszban kiállították.

Megint nem tudta kihasználni előnyös lehetőségét a BJA, de a 45. percben kapott egy újabb esélyt, ezúttal is Benk volt a tettes. Hiába az aktívabb játék, betonbiztos volt a vendégvédelem. A 49. percbe lépve Pozsgai lecsorgó lövésével fordult villámgyorsan az UTE, Tiala előkészítését pedig Sam Coatta a kapuba vágta. Az újak hozták össze a harmadik újpesti gólt (1-3). Pozsgai és Karppinen révén volt lehetősége közelebb zárkózni a hazaiaknak, de Rajna mindenhova odaért. Az 54. percben egy újabb lendületes akció végén lezárta a mérkőzést az UTE a 19 esztendős Nádasy Márton révén, aki esélyt sem adott Farkasnak (1-4). Újra öt a négy ellen játszhatott a BJA Franyó Krisztián büntetése nyomán, mégis a lila-fehéreknek volt nagy lehetősége. Metsavainio tört egyedül kapura, az utolsó pillanatban Galoha akasztotta, ez is két percet és UTE előnyt ért. Az utolsó percre újra szerepet cseréltek a csapatok, a meccset a hazaiak fejezték be előnyben, de maradt az 1-4.

Az UTE, ahogy már a felkészülési mérkőzéseken is sejttette, komolyan erősödött, ezt legközelebb hosszabb szünet után, október 8-án a Csíkszereda ellen bizonyíthatja ismét hazai jégen. A vereséggel startoló BJA vasárnap 17:40-től a FEHA19 ellen javíthat.

ute bjahc

fotók: Várhegyi Erna/BJAHC

Rajna Miki hozta az igazi, régi, szokásos formáját

   

Vezetőedzői értékelések a IV. kerületi derbi után.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE: “Boldog vagyok a meccs végkimenetele miatt, nyertünk, ez a cél minden mérkőzésen, úgyhogy elégedett vagyok a végeredmennyel most is. Igaz, hogy voltak szakaszok, amikor döcögősebben ment a játék, de ez teljesen normális, főleg a szezon ezen szakaszában. Rajna Miki nagyon jól teljesített a kapuban, nagy szükségünk volt a védéseire, nagy elismerésem érte! A fiatal játékosaink is helytálltak, voltak olyanok, akiknek ez volt az első Erste Liga-mérkőzése. A játékoskeretünkben sok a fiatal, de ezúttal egy szép gólt is szereztek, így csak azt tudom mondani, hogy ez egy jó teljesítmény volt a csapatunktól.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “Egyetlen gólt lőttünk. Az egész előszezonban ez volt a legnagyobb problémánk. Az első öt percben dobtunk gyorsan két fegyelmezetlenséget, az egyiket be is fújták, teljesen fölösleges szabálytalanság volt. Utána a legjobb harminc percünk volt eddig, amit láttam, az első harmadban talán hússzor lőttünk kapura. Tényleg domináltunk, harminc percig én is azt mondtam, hogy, na, jól játszunk. De nyilván a meccset gólokra játsszák. Utána a harmadik harmadban annyira csak arra fókuszáltunk, hogy lőjünk egy gólt, de a védekezésünk teljesen szétesett. A másik oldalon Miki hozta az igazi, régi, szokásos formáját, és tulajdonképpen sanszot sem adott, hogy gólt lőjünk. Ennyi volt a differencia. Különben nem néztem a statisztikát, de nem maradtunk el lövésekben az ellenféltől, sőt. Mondom, szerintem az egyik legjobb teljesítményünk volt ez a középső harminc perc. Nyilván ez egy lépcsőfok, és a hoki mindig rámutat arra, hogy mi az igazi út, és merre kell menni, és ez nem az, amit két-három játékos gondol.”

Keresztes Levente, csatár, BJAHC: “Az első öt percet elég lassan kezdtük, de utána keményen nyomás alá tudtuk helyezni az Újpestet. Több helyzetet dolgoztunk ki, viszont nem volt elég forgalom a kapu előtt, nem akartunk igazán dolgozni a gólokért, és ha lehet ilyet mondani, akkor kevés jó lövésünk volt. Ebben kell fejlődni, hogy a kapu előtt nagyobb forgalmat alakítsunk ki, hogy több gólt tudjunk lőni, mint eddig.”
Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 2023. szept. 29., péntek.
Farkas: 88,6% (Straubinger)
K
Rajna: 98,1% (Sági Máté)
Tóth G., Tyeszlenko, Ritter, Viikilä, Schlekmann
1
Silfver, Kiss D., Kiss P., Kovács A., Laskawy
Szabó B., Pozsgai, Karppinen, Mozer, Keresztes
2
Franyó, Szabó D., Benk, Just, Coatta
Varga, Vorobjov, Culigin, Galoha, Nagy K.
3
Tornyai, Balázsi, Tiala, Metsavainio, Saarelainen
Dóczi, Sági Martin, Molnár B., Tóth R.
4
Kovács S., Szabó Rácz, Nádasy, Simon L.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:40 UTE PP Just Kovács A. Benk
1-1 27:56 BJA Keresztes Mozer Karppinen
1-2 34:25 UTE Kiss P. Silfver
1-3 48:07 UTE Coatta Tiala
1-4 53:03 UTE Nádasy Szabó Rácz Tornyai
52 Kapura lövések száma 35
- Kiállításpercek -

Keresztes góllal debütált a BJAHC-ban

 

Az Újpest azonban így is gond nélkül vitte el a pontokat Káposztásmegyerről. Mutatjuk.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum