Első célunk szombaton megnyerni a Szuperkupát

 

A sikertelen zlíni próbajátékról a BJAHC-hoz visszakerülő Schlekmann Márkkal beszélgettünk a csehországi történésekről, a hazatéréséről, valamint az idei céljairól és ambícióiról.

Honnan jött a csehországi próbajáték lehetősége?

Az ügynököm segített benne, hogy találjunk egy megfelelő külföldi csapatot. Sokáig nem is kellett keresgélni, hamar ráakadtunk az optimálisnak tűnő lehetőségre, a cseh másodosztályú Zlín együttesére.

Mennyi időt töltöttél kint Zlínben, milyen volt a felkészülés?

Július 23-án érkeztem ki, 24-én már meg is kezdtük a felkészülést. Négyhetes csehországi alapozás van mögöttem, ebben az időszakban végig teljes értékű tagja voltam a csapatnak. Keményen edzettünk, két edzőmérkőzést játszottunk ez idő alatt, a szintén másodosztályú Prerovtól előbb 3-0-ra kikaptunk, majd ugyanilyen arányban megvertük őket. Utóbbin sikerült betalálnom.

schleki zlin

A győztes mérkőzés másnapján viszont elköszönt tőled a klub. Milyen visszajelzéseket kaptál?

Az említett találkozó másnapján is lett volna mérkőzésünk. A reggeli edzés előtt behívott az edzői stáb, ahol elmondták: amilyen pozícióba terveztek engem, a topsorokba, oda vannak hasonló játékosaik, mint én. Végezetül megköszönték a munkámat és a hozzáállásomat, azzal a végszóval, hogy figyelni fogják a karrieremet, és remélhetőleg még találkoznak velem.

Ezek után kacsingattál még külföld felé, vagy evidens volt a hazatérésed a BJAHC-hoz?

Augusztus közepén derült ki a távozásom, és bár az Erste Liga csak meglehetősen későn kezdődik, a külföldi ligák hamarabb indulnak, a csapatok már mind tele voltak ekkor, pedig nézelődtünk tovább az ügynökömmel, de nem tudtunk megpályázni egyetlen helyet sem.

Ha már így alakult, mit vársz a BJAHC-tól az idei szezonban?

Nehéz erre válaszolni, hiszen minden csapat tovább erősödött, így, hogy egy ideje már nincs légióslimit. Az első célunk szombaton megnyerni az FTC ellen a Szuperkupát. Szeretnénk egy jó alapszakaszt, a helyezés majdnem mindegy, mert előrébb akarunk végezni a végelszámolásban, mint tavaly: be akarunk jutni az Erste Liga döntőjébe.

Milyen személyes céljaid vannak idénre?

Szeretnék idén is válogatott meghívót kapni, jó játékkal egy fix helyet kivívni magamnak a nemzeti együttesben. Illetve szeretnék egy olyan szezont, ami után stabilan meg tudom állni a helyemet egy külföldi bajnokságban is. Nem egyszerű itthonról kikerülni, de rajta vagyok. A csehországi kitérő csak erősebbé tett.

Schlekmann

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 3-6VÉGE
EL 18:30 MISDEB 3-4 BVÉGE
EL 18:40 BJAFTC 3-2 HVÉGE
ICEHL 19:15 AVSASI 4-2VÉGE
AL 20:30 LHLOHA 8-4VÉGE
AL 20:45 WRMETO 2-9VÉGE
december 9., szombat
AL 19:00 SZGIKO INFO
AL 19:30 SPCFTC INFO
december 10., vasárnap
ICEHL 16:00 PUSAVS 
VB20 16:00 HUNKAZ 
EL 16:30 BRAGYE 
EL 17:00 UTEDEB 
EL 17:30 SCCDAB 
EL 18:00 MISFTC 
december 11., hétfő
VB20 19:30 HUNAUT 
Partnerünk
Archívum