Fontos és jó teszt lesz ez nekünk

   

A Budapesten edzőtáborozó, és a magyar juniorokkal csütörtök este megmérkőző kanadai U18-as válogatott vezetőedzője Alan Letang, aki korábban játékosként megfordult az NHL-ben és az EBEL-ben is. Elmondta, hogy hasznos lesz számukra a magyarok elleni meccs, és néhány tippet is elárult a fiatalok fejlesztéséhez.

Az Innsbruck és a Medvescak Zagreb színeiben játszott az EBEL-ben a Fehérvár ellen is. Milyen emlékei vannak Magyarországról?

Emlékszem, amikor a székesfehérvári csapat csatlakozott a ligához, a csarnok nagyon hangos volt. Kicsit régebbi létesítmény, de remek szurkolókkal volt tele mindig, a magyar csapat pedig szenvedélyesen hokizott. Budapest az egyik kedvenc helyem volt, amikor a közelben játszottam, a családdal is jártunk itt nyaralni. Különleges érzés most visszatérni. Ahogy a városban közlekedtünk, eszembe is jutottak a régi emlékek.

Hogyan teltek az eddigi napok a magyarországi edzőtáborban?

Fontos volt leküzdeni a jetlaget az elején, ebben az egészségügyi és erőnléti stáb segített. Néhány játékos először utazott Európába, át kellett állniuk. Ennek megfelelően adagoltuk az edzésprogramot is. Először egy rövid átmozgatással kezdtünk, aztán miután már végig tudták aludni az éjszakát, egyre jobban mentek az edzéseken. Felvették a tempót, így izgatottan várjuk a folytatást.

Mit vár a magyarok elleni mérkőzéstől?

Fontos és jó teszt lesz ez számunkra. A mi srácaink még nem játszottak így együtt, most pedig egy kicsit idősebb, erős és gyors csapat ellen mutathatják meg magukat, amelynek ráadásul az európai pályaméret is megszokott. Sok hasznos dolgot leszűrhetünk ebből a meccsből.

Mi a legfontosabb ebben a korban a játékosok fejlesztésében?

Fontos a csapategység. Különböző csapatoktól, különböző játékrendszerekből érkeznek a srácok, megpróbálunk tanulni egymástól és mindenkit összekovácsolni. Lényeges, hogy vegyék fel a játék sebességét és fizikalitását minél előbb. Nyáron nem ilyen megközelítéssel edzenek, de most arra van szükség, hogy minél előbb álljanak készen.

Hogyan tudja megtalálni az egyensúlyt a fiatalok fejlesztése és a sikeresség között?

Sok türelemre és kommunikációra van szükség. Meg kell ismételni ugyanazokat a gyakorlatokat, feladatokat az edzéseken. Minél jobban ismerik ezeket, annál magabiztosabbá válnak, annál többet beszélnek. Ahogy nő a komfortérzetünk, úgy tudják a tehetségüket is jobban megcsillogtatni.

Alan Letang of the Owen Sound Attack. Photo by Terry Wilson / OH

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 3-6VÉGE
EL 17:30 FHAMIS 2-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 0-4VÉGE
december 5., kedd
ICEHL 19:15 AVSVOR 5-4VÉGE
AL 21:00 IKOWRM 4-1VÉGE
december 6., szerda
AL 19:40 FTCSZG 9-2VÉGE
AL 20:00 VASLHL 4-8VÉGE
december 7., csütörtök
EL 17:30 BRADAB 3-2VÉGE
december 8., péntek
EL 17:30 GYEDAB 
EL 18:30 MISDEB 
EL 18:40 BJAFTC 
ICEHL 19:15 AVSASI 
AL 20:30 LHLOHA 
AL 20:45 WRMETO 
december 9., szombat
AL   DBFASP 
AL 19:00 SZGIKO 
AL 19:30 SPCFTC 
Partnerünk
Archívum