A HV71-gyel lépett együttműködésre a DVTK-akadémia

 

A miskolciak az ötszörös svéd bajnok jönköpingiekkel írtak alá együttműködési megállapodást.

A klub honlapján a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia szakmai igazgatója, Mayer Péter elmondta, exkluzív megállapodásról van szó, tehát a HV71 kizárólag Magyarországról fogad játékosokat. Konkrétabban: “az augusztusi felkészülésük során korosztályonként max. 2-2-2 játékost és 1-1-1 edzőt delegálhatunk a HV71 korosztályos csapataiba akkor, ha azok elit szinten kipróbálható tudású és mentalitású játékosok. Az általunk ajánlott játékosok közül, egy közös egyeztetést követően a HV71 dönti el, hogy kik vehetnek részt a programban. A kiválasztott játékosok bekapcsolódnak a tényleges napi munkába, a tényleges keret tagjaiként edzenek, de ami különösen nagy dolog, hogy ha a HV71 úgy látja beintegrálható bármelyikük a saját programjukba, akkor egy fajta átigazolási opciója van az adott akadémistára”. Mayer emellett hozzátette, “évtizedek óta meglévő hiátus az, hogy az ügyes magyar hokisok kizárólag kapcsolati, baráti, ismeretségi vonalon mozogva tudnak eljutni olyan klubokba vagy próbajátékokra, ahol megmérethetik magukat, illetve ahol a “térképen lévő” szereplőként jelenhetnek meg. Rengeteg próbálkozás és sok sikeres vagy kevésbé sikeres történet ismert a fenti logika mentén, a magasabb szintre eljutásnak azonban a mindenkori külföldi edzők személyes segítségénél szervezetebb formáira lenne szükség a célok eléréséhez. Ezt a hiátust válogatott edzőként és klubedzőként is sokszor tapasztaltam, kezdettől dolgozunk azon, hogy erre a területre megoldást találjunk.”

A jönköpingiek részéről Daniel Eriksson fejlesztési igazgató nevét kell megemlíteni az együttműködés tető alá hozásával kapcsolatban, ő így fogalmazott: “A HV71-nél mindannyian boldogok vagyunk, hogy sikerült megállapodnunk egy magyar akadémiával. Ez egy remek lehetőség edzőink számára, hogy betekintést nyerjenek a nemzetközi jégkorongba és hogy megismerjenek egy olyan hokikultúrát, ahol rengeteget invesztálnak a sportágba. A DVTK-val megosztjuk egymás tapasztalatait és egy olyan közös platformot hozunk létre, ahol a fiatal magyar játékosok meg tudják mutatni magukat egy magasabb szinten, fejlődhetnek nálunk. A legjobbak, ha képesek megugrani az itteni követelményeket, lehetőséget kaphatnak a HV71-nél is, de ha nem sikerül nekik, akkor is remek tapasztalatokat gyűjthetnek, amelyek hosszú távon hasznukra válik és segíteni fogja őket a felnőtt jégkorongba való belépéshez.”

Az ötszörös bajnok, 2017-ben is még aranyérmes és BL-szereplő HV71 sokáig a svéd elitliga élcsapatai, de legalábbis rendszeres playoffrésztvevői közé tartozott, 2021-ben azonban általános döbbenetre kiesett az SHL-ből Stephan Lundh-dal, majd egyszezonnyi allsvenskansos kitérő után jutott vissza, s végzett az alapszakasz 11. helyén a mögöttünk hagyott idényben. A miskolciaknak nem ez az első északi kooperációjuk, korábban a hétszeres finn bajnok HIFK-val kötöttek hasonló megállapodást.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
május 7., kedd
VÁL 19:00 HUNCAN 0-4VÉGE
    • Duna World/M4 Sport+
Partnerünk
Archívum