Hokiklub Budapest–MAC Budapest 3-0

   

Jó iramú döntőt játszott a két magyar élcsapat az EWHL-ben, a HKB sorozatban ötödik alkalommal győzött.

Huszák Alexandra már a szombati elődöntőben is játszott, és a fináléban is ott volt a HKB csapatában – másfél hónappal a csuklóműtét után, miközben fél évet jósoltak a gyógyulására.

A HKB vezette az első rohamokat, aztán a MAC percei következtek: Kassie Roache lépett ki, de fölé lőtt, majd Gondos Tamara sem tudta becsapni Tóth Zsófiát. Aztán éppen Huszák cselezgetett, ám a védők még időben közbeléptek. Egyre inkább átvette a meccs irányítását a címvédő, és ez helyzetekben is megmutatkozott: Mayer Fruzsina lépett fel a bal oldalon, kemény lövését Németh Anikó vállal védte, aztán Strobl Lara, majd Lucia Haluskova okozott veszélyt. Egy kapu előtt kavarodás végén Lindsay Donovan fonákkal akarta behúzni a korongot, de nem járt sikerrel – ezt követően robbant ki az első lökdösődés. A harmad hajrája kiegyenlített játékot hozott, és némileg váratlanul a HKB megszerezte a vezetést: a palánkról a korong Haluskova elé pattant, ez meglepte a MAC védelmét, a szlovák csatár pedig köszönte és közelről nem hibázott.

A második harmad elején Madeline Leidt kiugrás után a kapuvasat találta el, aztán viszont a MAC-nak akadtak helyzetei. Rónai Alexandra szép cselek után tört be, de bem tudott egyenlíteni, ahogy Jókai-Szilágyi Kinga, majd Fecske Maja lövését is védte Tóth. A másik oldalon is akadtak bőven helyzetek, jó iramban zajlott a meccs. Haluskova helyzeténél Németh mutatott be bravúrt. A HKB emberelőnybe került, és a két perc végén rendezett nagy tűzijátékot a kapu előtt, de Németh rendre leért. Aztán fordult a kocka, és a MAC majdnem két percig kettős fórban játszhatott, ám Tóth mindent védett, egy eladott koronggal pedig Leidt ment végig, és kiszorított helyzetből is betalált. A második harmad végén, négy a négy ellen Haluskova megszerezte saját második, csapata harmadik gólját.

A harmadik játékrészben a MAC próbálkozott becsülettel, ám a szépítés nem jött össze. A HKB taktikusan játszott, és gyors ellenakciókkal veszélyeztetett. Az eredmény már nem változott, az újbudai csapat 3-0-ra győzött, ezzel sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg az EWHL-t, és idén minden sorozatban az élen végzett.

ewhl_02

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum