Hokiklub Budapest–MAC Budapest 3-0

   

Jó iramú döntőt játszott a két magyar élcsapat az EWHL-ben, a HKB sorozatban ötödik alkalommal győzött.

Huszák Alexandra már a szombati elődöntőben is játszott, és a fináléban is ott volt a HKB csapatában – másfél hónappal a csuklóműtét után, miközben fél évet jósoltak a gyógyulására.

A HKB vezette az első rohamokat, aztán a MAC percei következtek: Kassie Roache lépett ki, de fölé lőtt, majd Gondos Tamara sem tudta becsapni Tóth Zsófiát. Aztán éppen Huszák cselezgetett, ám a védők még időben közbeléptek. Egyre inkább átvette a meccs irányítását a címvédő, és ez helyzetekben is megmutatkozott: Mayer Fruzsina lépett fel a bal oldalon, kemény lövését Németh Anikó vállal védte, aztán Strobl Lara, majd Lucia Haluskova okozott veszélyt. Egy kapu előtt kavarodás végén Lindsay Donovan fonákkal akarta behúzni a korongot, de nem járt sikerrel – ezt követően robbant ki az első lökdösődés. A harmad hajrája kiegyenlített játékot hozott, és némileg váratlanul a HKB megszerezte a vezetést: a palánkról a korong Haluskova elé pattant, ez meglepte a MAC védelmét, a szlovák csatár pedig köszönte és közelről nem hibázott.

A második harmad elején Madeline Leidt kiugrás után a kapuvasat találta el, aztán viszont a MAC-nak akadtak helyzetei. Rónai Alexandra szép cselek után tört be, de bem tudott egyenlíteni, ahogy Jókai-Szilágyi Kinga, majd Fecske Maja lövését is védte Tóth. A másik oldalon is akadtak bőven helyzetek, jó iramban zajlott a meccs. Haluskova helyzeténél Németh mutatott be bravúrt. A HKB emberelőnybe került, és a két perc végén rendezett nagy tűzijátékot a kapu előtt, de Németh rendre leért. Aztán fordult a kocka, és a MAC majdnem két percig kettős fórban játszhatott, ám Tóth mindent védett, egy eladott koronggal pedig Leidt ment végig, és kiszorított helyzetből is betalált. A második harmad végén, négy a négy ellen Haluskova megszerezte saját második, csapata harmadik gólját.

A harmadik játékrészben a MAC próbálkozott becsülettel, ám a szépítés nem jött össze. A HKB taktikusan játszott, és gyors ellenakciókkal veszélyeztetett. Az eredmény már nem változott, az újbudai csapat 3-0-ra győzött, ezzel sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg az EWHL-t, és idén minden sorozatban az élen végzett.

ewhl_02

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum