Ha már idáig eljutottunk, miért elégednénk meg ennyivel?

   

Az alapszakaszelső BJA elleni elődöntőt két shutouttal, illetve parádés, 95,9 százalékos védési hatékonysággal és 1,51-es kapottgól-átlaggal záró Arany Gergely lett az elődöntő legjobb játékosa.

Az FTC-Telekom részéről a ligahonlapon megjelent interjúval vezetjük fel a hétfő este, magyar idő szerint 17:30-kor Gyergyószentmiklóson elrajtoló Erste Liga-finálét.

Mekkora ünneplést tartottatok péntek este?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt. Természetesen megünnepeltük, hogy sikerült elhódítani a magyar bajnoki címet, de még vár ránk egy hatalmas feladat, az Erste Liga döntője, és ha már idáig eljutottunk, miért elégednénk meg ennyivel? Megünnepeltük, de fél szemmel már mindenki a következő feladatra figyelt, szombattól pedig a teljes fókusz a hétfői meccsen van.

Mi döntött a BJA elleni párharcban?

Kiélezett párharc volt, magyar bajnoki döntőhöz méltó. Nüanszok döntöttek valamennyi meccsen. Sajátos volt, hogy a hazai csapat egyszer sem győzött, ilyet korábban még nem is tapasztaltam. Mindkét csapat nagyon akarta a sikert. Ilyen esetben, a hetedik meccsen egy-két jól pattanó korong dönt, szerencsére ezúttal a mi javunkra.

Mindig visszajött a BJA, kétszer is egyenlített. Fejben hogyan tudtatok végig élesek maradni?

Ez nem szabad, hogy kérdés legyen egy hetedik meccsen. Mi voltunk az underdog-csapat, az esélytelenebbek, hiszen a BJA nyerte meg az alapszakaszt, így kisebb nyomás alatt tudtunk játszani. Az öltözőben azt beszéltük meg, hogy cseréről cserére fókuszálunk, kiteszünk mindent a jégre, és meglátjuk, mire lesz elég – szerencsére ez győzelmet jelentett.

Az alapszakaszban sérülések hátráltattak, de a rájátszásra a csapattal együtt nagyszerű formába kerültél. Mi változott meg a playoffra?

Az egész csapatra elmondható, hogy hullámvölgyekkel teli szezonunk volt, decemberben még a hetedik helyen álltunk, azt számolgattuk, hogy az automatikus playoff meglegyen. Közhely, de igaz, hogy a rájátszás más kávéház, négy meccset kell nyerni, mindegy, hogy csúnyán vagy szépen. Valami összeállt az öltözőben, elkezdtük egy irányba húzni a szekeret. Az első meccsen, Miskolcon még nem voltam a kapuban sérülés miatt, de utána visszatértem, és éreztem, hogy valami jó dolog van kialakulóban. Ilyenkor az ember meglovagolja a hullámokat, kétnaponta játszunk, nagyon nincs idő agyalni, csak menni kell tovább.

A döntőben is az FTC lesz az underdog?

Nagyon kemény párharcra számítok. A GYHK elég domináns volt az alapszakaszban. Tavalyról együtt maradt egy erős mag, stabil és gólerős játékra képesek. Hasonló csapat számunkra, mint a BJA. A Gyergyó az esélyesebb, de természetesen azért megyünk, hogy az esélyeket felborítsuk. Csak magunkra kell figyelni, cseréről cserére haladni. Biztos, hogy pokoli hangulat lesz kint, de itthon, a Tüskecsarnokban a mi szurkolóink is elképesztő atmoszférát varázsolnak majd. Mindkét csapat hétmeccses párharc után van, ugyanannyira leszünk fáradtak. Biztos, hogy ismét csak nüanszok döntenek majd.

4_11107

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum