A DEAC-cal és az SZJA-val teljes a rájátszás mezőnye

 

Lezajlott az U18-as playoff-kvalifikáció, valamint az ellenfél választás is, hétfőn indulhat a rájátszás.

A magyar ifjúsági bajnokság idei kiírása alapján az osztrák ligában is induló csapataink az Székelyföldi Jégkorong Akadémiával kiegészülve alkották a nemzetközi csoportot, míg a többi együttes a magyar csoportban versenyzett egymással. A hat kiemelt csapat osztrák bajnokságban lejátszott mérkőzései beleszámítottak a nemzetközi csoport alapszakaszába, amely során az első a Budapest JA, a második az Újpesti JA, a harmadik a FEHA19, a negyedik a Vasas, míg az ötödik a DVTK Jegesmedvék lettek. Az osztrák bajnokság rájátszásáról lemaradó DEAC-nak, valamint a hatodik helyen végző SZJA-nak playoff-kvalifikációt kellett vívnia a magyar csoport második és harmadik helyezettjével, míg a magyar csoportot megnyerő FTC-Telekom negyedik kiemeltként automatikus résztvevője a playoffnak. A nemzetközi csoport alapszakaszának pontkirálya Németh Zalán lett 23 egységgel (FEHA19, 9 mérkőzés), a 21 pontos Szűcs Tamás (Vasas, 10 m.) valamint a 15 pontos Anze Zezelj (FEHA19, 9 m.) előtt.

A Székelyföldi JA a magyar csoport harmadik helyén végzett HKB-val csapott össze a kvalifikációs körben és kettős győzelemmel (11-0, valamint 4-1) bebiztosította helyét a rájátszásban. A DEAC-nak meggyűlt a baja a magyar csoport másodikjával, a Kárpáti Farkasokkal: az első mérkőzést az érdi csapat otthon 5-4-re megnyerte, majd Debrecenben egygólos hazai siker született, így a továbbjutásról büntetőpárbaj döntött. A szétlövésekből a DEAC jött ki jobban, a hajdúságiak Lusztig Krisztián rávezetésével bejutottak a rájátszásba.

A playoff negyeddöntőjében a Budapest JA a DEAC-ot, az osztrák ezüstérmes Újpesti JA az SZJA-t, a FEHA19 a DVTK-t választotta, míg a Fradinak a Vasas jutott. Az oda-visszavágós párharcok hétfőn kezdődnek az alacsonyabban rangsorolt együttes otthonában, a második mérkőzést szerdán rendezik fordított pályaválasztás mellett.

deac u18

Fotó: DEAC Jégkorong Utánpótlás

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum