A vasárnapi továbbjutási lehetőségért küzd a GYHK

   

Ha a vendégek behúzzák a pénteki Corona Brasov–Gyergyói HK találkozót, akkor a következő meccsen fináléba is juthatnak.

Pénteken játsszák az Erste Liga erdélyi elődöntőjének negyedik mérkőzését. A csütörtöki találkozót 4-2-re behúzta a Gyergyói HK, amivel 2-1-re vezet a párharcban, ez azt jelenti, a gyergyószentmiklósiak azért lépnek jégre, hogy vasárnap otthon fináléba jussanak, míg a brassóiaknak az egyenlítés és a hatodik meccs kiharcolása a cél. Noha a párharc első két összecsapása az emberhátrányos egységekről szólt, a harmadik találkozót a speciális játékhelyzetek döntötték el: mindkét Corona-gól emberelőnyben esett, míg a GYHK egy-egy hátrányos és fóros találatot szerzett, öt az öt ellen pedig a vendégeknek ment jobban, ők tudtak kétszer is eredményesek lenni. Látszik, hogy a csapatok igyekeznek elkerülni a kiállításokat, több-kevesebb sikerrel: az első meccsen 6, a másodikon 22, a harmadik 16 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők. A brassóiak edzője, Dave MacQueen úgy érezte, csütörtökön nem csinálták meg azokat a dolgokat, amikről folyamatosan beszélt a széria kezdete óta, míg Gyergyói részről Szilassy Zoltán azt emelte ki, hogy a második harmadban gyorsabbak, tempósabbak és nagyon hatékonyak voltak. Kérdés, ez egy nappal később is ugyanígy lesz-e – ha igen, úgy a barcaságiak az első két meccs eredményes célhokija ellenére könnyen a kiesés szélére sodródhatnak.

Az erdélyi elődöntő negyedik meccse magyarországi idő szerint ezúttal is 17:30-kor kezdődik, a ligatévén élőben követhető.

bragye_sarpatki_vinczegergo

fotó: Corona Brasov

Corona Brasov–Gyergyói HK 4-3

   

A brassóiak hosszabbításban behúzták a második hazai meccsüket, így 2-2-re módosították az összesített állást a gyergyószentmiklósiakkal szembeni elődöntőben.

Az elődöntő negyedik mérkőzésére is változatlan összeállításban korcsolyáztak ki a csapatok. A kapukban ezúttal Toth és Rinne kezdtek. 48 másodperc telt el a találkozóból, amikor is Clarke kiugratása nyomán VanWormer léphetett ki szólóban, az amerikai csatár meghúzott egy higgadt cselt, majd fonákkal gyönyörűen a felsőbe ragasztott (1-0). Ezt követően Valcharék jutottak el egy kapuvasig, viszont a 3. minutumban Williams eladott korongja komoly hibának bizonyult: Sylvestre törhetett kapura, a gyergyói támadó jól helyezett lövése pedig Toth bárdja mellett utat talált a hálóba (1-1). A játékrész derekán egy palánkról visszapattanó pakkot kis híján értékesített a GYHK, majd következhetett az első vendégfór. Bodóék jól forgattak, a gólhoz mégis a rendkívül agilisan játszó VanWormer járt a legközelebb. A játékrész végét megnyomta a Corona, Sills betörése majdhogynem gólt eredményezett, emellett a Kóger-Schaber-VanWormer támadótrió is több nagy helyzet kialakításában jeleskedett. A záró dudaszó előtt a brassói nézősereg Császár, VanWormer, Imre és Domingue főszereplésével egy nagyobb csetepatét is láthatott.

A második játékrész egy áthúzódó brassói kettős emberelőnnyel indult: Domingue passzolt a kapu vonalában helyezkedő Gligához, aki klasszis megmozdulással beforgott a ketrec elé, s ragyogóan kilőtte Rinne kulacsát (2-1). Úgy tűnt, a hálóőrök kulacsai veszélyben forogtak az este folyamán: a 24. percben ezúttal a GYHK támadhatott kettős fórban, az előnyös figura pedig Syvlestre-re jött ki, aki távolról, irgalmatlan nagy erővel az égbe repítette Toth flaskáját. A harmad közepén nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Bodó hathatós közreműködésével Orban lemásolja a harmadik mérkőzésen szerzett találatát. A folytatásban Marttinen kapott kisbüntetést, amit a Corona speciális egysége kihasznált: Schaber körözgetett saját tengelye körül a baloson, majd szélről eleresztett lövése átcsorgott Rinne lábai között (3-2). A középső etap végén újra fölénybe került a Brassó, nem sok hiányzott a barcaságiak negyedik találatához: Szabó kiválóan hozta helyzetbe Sillst, majd ugyancsak a magyar támadó tornáztatta meg Rinnét egy távoli bombával.

A záró felvonás 8. percében Imre remekül cselezte be magát a támadóharmadba, majd a kapu mögött álldogáló Orbanhoz passzolt, aki a ketrec elé berobbanó Bodóhoz tálalt, a kedvenc játszótárs pedig kiegyenlítette a találkozó állását (3-3). Nem sokkal később Gajdó Balázs járt közel a negyedikhez, ráadásul az 52. minutumban a GYHK nagyon beszorult harmadába Császár kisbüntetését követően. A rendes játékidő hátralevő részében már nem született döntés, így következhetett a harmadik túlóra a párharc során.

Másfél perc telt el a hosszabbításból, amikor is Clarke távolijába beleszúrtak, Rinne ezúttal tehetetlennek bizonyult (4-3). Egyenlített tehát a párharcban a Corona, folytatás vasárnap, ezúttal már újra Gyergyószentmiklóson, magyar idő szerint 17:30-kor.

bragye_20230310184220_2D6A9019_haaranen_vinczep_rylantoth

fotó: Corona Brasov

A Brassó legjobb arcát láthattuk

 

Értékelések a brassói szériaegyenlítés után.

Dave MacQueen: „Mondtam a srácoknak reggel és a meccs előtt, hogy jobbnak kell lenniük. Előző este azt mondtuk, az ellenfél volt a jobb csapat, most viszont úgy gondolom, mi voltunk a keményebbek. Bejuttattuk a pakkokat, limitáltuk a lefordulásokat, a speciális egységeink is jól működtek. A harmadik góljuk szerencsés körülmények között született: a játékosaink hibáztak, az ő emberük rámehetett a kapura. De valószínűleg arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan reagáltunk azután, hogy elvették a gólunkat a hosszabbításban: rögtön visszamentünk, maradtunk a megbeszélt struktúránál és elvégeztük a munkát.”

Szilassy Zoltán: „Igazi playoffmeccs volt ismét. Azt gondolom, a Brassó legjobb arcát láthattuk, nagyon jól játszottak, Mi egy kicsit lassan kezdtünk, de aztán visszajöttünk a meccsbe, majd a harmadik harmadban megint megtettük ugyanezt. Kiegyenlített mérkőzés volt, sajnos egy tökéletes lövéssel a ráadásban. Nagyon szoros széria ez két jó csapat között, vasárnap újra találkozunk a ringben!”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1400 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Váczi, Árkovics.
Toth: 90,6% (Polc)
K
Rinne: 91,8% (Demeter)
Sweeney, Clarke, Schaber, Kóger, VanWormer
1
Haaranen, Marttinen, Tranca, Orban, Bodó
Garcia, Williams, Domingue, Valchar, Gliga
2
Saari, Fejes, Vincze P., Sylvestre, Sárpátki
Bors, Boriszenko, Szabó, Sills, Gajdó B.
3
Kozma, Imre, Szigeti, Császár, Csiszer
Gajdó T., Vasile N. R., #6548, Buda
4
Sándor-Székely, Bíró, DiDiomete
MacQueen Dave, Strenk Hunor
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:48 BRA VanWormer Clarke Kóger
1-1 02:39 GYE Sylvestre Sárpátki
2-1 20:33 BRA PP2 Gliga Domingue Valchar
2-2 24:44 GYE PP2 Sylvestre Bodó Haaranen
3-2 33:34 BRA PP Schaber Valchar Sills
3-3 47:08 GYE Bodó Orban Imre
4-3 61:25 BRA Kóger VanWormer Clarke
49 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 14
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum