Balázs Olivér remek számokat ér el a GMHL-ben

   

Varga Balázs 1+3-mal fejezte be a szezont, Csala Patrik és a kaufbeureni magyarok DNL-elődöntőt játszhatnak. Heti utánpótlás légiós-körkép.

Finnország, U20 SM-sarja

A JYP felemás eredménnyel fejezte be a felsőház küzdelmeit. A Jokerit otthonában 6–1-es vereséget szenvedtek, majd hazai pályán 9-6-ra verték a Tapparát. Varga Balázs az első mérkőzésen nem szerzett pontot, a másodikon viszont 15 perc jégidő és egy gól mellett három asszisztot is kiosztott, így 4 egységgel zárta a mérkőzést. A JYP tizenegyedik helyen végzett a felsőházban, nem jutott playoffba. Varga 41 mérkőzés alatt 15 gólt és 24 gólpasszt szerzett idén, ami összesen 39 pontot jelent Európa egyik legerősebb juniorbajnokságában.

Az alsóházban a SaiPa előbb hosszabbítást követően 5-4-re legyőzte a RoKit, majd 7-3-mal a Hokki otthonában is jobbnak bizonyult. Deák Márton mindkét találkozón több mint 25 percet volt a jégen. A SaiPa az alsóház negyedik helyén végzett, a magyar hátvéd 35 mérkőzésen 4 pontot jegyzett.

Finnország, U18 SM-sarja

A SaiPa/Ketterä Farkas Olivérrel a soraiban 3-1-re kikapott a HIFK B csapatától, majd 2-1-re legyűrte a KooKoo-t, végül 6-4-re verte a Pajor Balázzsal felálló GrIFK-t. Pajorék korábban a K-Vantaa-t fogadták és kaptak ki tőlük 4-0-ra. A TuTo 5-2-es vereséget szenvedett a K-Espoo B csapata ellen, Zimányi Dániel mindkét gólból kivette részét, 1+1-et ért el. Pásztor Viktor 88.2/-kal védett, Schwartz Gergő és Antonijevic nem szerzett pontot. A SaiPa/Ketterä a harmadik, a TuTo a kilencedik, a GrIFK a tizenegyedik helyen áll az alsóházban. A küzdelmek a hétvégén érnek véget.

Svédország, J20 Nationell

A felsőházban a Växjö hosszabbítást követően 3-2-re verte a Morát, majd rendes játékidőben 2-1-re a Leksandot is. A negyedik soros Horváth Bence nem szerzett pontot. A Växjö vezeti a felsőházat.

A Västeras két hosszabbításos vereséget szenvedett a elmúlt héten. Az Oskarshamn otthonában ráadást követően 3-2-re, a Malmö Redhakws ellen 5-4-re maradtak alul. Hadobás Zétény a felnőttcsapatban kapott lehetőséget a héten, Antek Tamás a második mérkőzésen 82%-kal védett. A Västeras visszacsúszott az alsóház ötödik helyére.

Svédország, J18 Nationell

A déli csoportban a Mora 5-0-ra kikapott az Örebro vendégeként, majd a Färjestad 9-3-mas diadalt aratott ellenük. Nemes Márton csak az első mérkőzésen lépett jégre. A Mora az utolsó, tizedik helyen áll a csoportban.

Németország, U20 DNL

A Köln 1-1-es összesített állással utazott Ingolstadtba, ahol Csala Patrikék előbb büntetőkkel 3-2-re nyertek, majd rendes játékidőben 5-2-s győzelmet arattak, így 3-1-es összesítéssel elődöntőbe jutottak. Csala az első mérkőzést kapta meg, 93.5%-os hatékonysággal dolgozott a vasak között.

Bár a Kaufbeuren megnyerte első két mérkőzését a Landshut ellen, a következő kettőt ellenfele vitte el, így ötödik döntő mérkőzésre került sor a párharcban. A harmadik meccset 5-2-re nyerte a Landshut – Farkas Bence ekkor egy gólpasszal segítette övéit –, majd a negyediken 4-1-re győztek, az egyetlen kaufbeureni gólt Rokaly Boldizsár Richárd lőtte. A mindent eldöntő ötödik mérkőzés büntetőpárbajba torkolott, amiből a Kaufbeuren jött ki jobban, 4-3-as végeredménnyel az elődöntőbe jutottak, Farkas lőtte csapata második gólját.

A Düsseldorf idegenben 4-0-ra, majd 5-3-ra kikapott a Berlintől, így 3-1-es összesítéssel búcsúzott a rájátszástól, Hiezl Balázs a második mérkőzésen gólt lőtt. A magyar csatár 32 mérkőzésen 28 pontot szerzett az idei szezonban. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőkben Mannheim–Kaufbeuren és Köln–Berlin párharcokat rendeznek.

Egyesült Államok, NAHL

A New Jersey Titans Keresztes Leventével a keretben 4-0-ra kikapott a Philadelphia Rebels ellen. Másik NAHL-légiósunk, Orosz Gergely nem kapott szerepet az Odessa Jackalopesben.

Egyesült Államok, NCDC

A Connecticut Jr. Rangers 5-4-re nyert a Rockets HC ellen. A Rangers a harmadik harmadban fordította meg a mérkőzést Tóth Tamás duplájának köszönhetően, sem Banga Nándor, sem a vesztes csapatban játszó Kocsis Botond nem szerzett pontot.

Egyesült Államok, USPHL Premier

A South Shore Kings előbb 2-1-re majd 6-2-re kikapott a divízió első Northern Cyclones-tól, így véget ért számukra az idei szezon. Horváth Donát az első mérkőzésen csapata egyetlen gólját ütötte, a másodikon gólpasszos volt. Horváth a USPHL-ben 14 mérkőzésen 9 pontot szerzett, az NCDC csapatnak még tart a szezon. A Steele County összesítésben 2-0-lal kiesett a Minnesota Moose ellenében, Gáspár Bence cserekapus volt.

Kanada, GMHL

A kanadai GMHL juniorbajnokságban játszik az idei évben Balázs Olivér. A Vasasban nevelkedett hálóőr a nyáron tette át székhelyét a tengerentúlra, a GMHL északi divíziójában játszó Bradford Rattlers együtteséhez igazolt. A Bradford hétcsapatos divízió 42 fordulós alapszakaszát megnyerte, Balázs 23 mérkőzésen védte csapata kapuját, 21 győzelmet szerzett, amely a legtöbb a bajnokságban. A 2004-es magyar kapus a 2.24-es kapott gólátlaggal és 93.2%-os védési hatékonysággal mindkét rangsor második helyén végzett. A rájátszásban a Bradford a negyedik Temiscaming ellen kezdett, az első két mérkőzést 8-1-re valamint 5-4-re Balázsék húzták be, légióskapusunk 91.4%-kal védett.

GMHL

Fotó: GMHL

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum