Szergej Bobrovszkij történelmet írt

   

Az orosz születésű kapusok között most már övé a legtöbb győzelem 354 sikerrel. Anze Kopitar mesternégyest vágott, Eric Robinson triplázott, Linus Ullmark 54 lövést fogott.

Az Ottawa tükörsima meccsen győzött 6-1-re a Detroit ellen. A Red Wings korán megszerezte a vezetést, de ezután Mads Sögaard lehúzta a rolót és győzelemre vezette a fővárosi csapatot. Az újonc dán hálóőr mellett a kettőt vágó Austin Watson és a három pontot szerző Tim Stützle tette a legtöbbet Sens sikeréért.

Amíg az ottawai Sögaardnak 16 védés is elég volt a győzelemhez, addig a bostoni Linus Ullmark karriercsúcsot jelentő 54 védéssel járult hozzá a csapata 4-3-as sikeréhez Calgaryban. A Scotiabank Saddledome-ban a Flames egészen elképesztő fölényben játszott, hiszen összességében 57-20-szal vitte a kapura lövéseket. Ám ez sem volt elég a liga jelenlegi legjobb kapusa, a Vezina-trófea legnagyobb várományosával szemben, aki végig meccsben tartotta a Bruinst. A rengeteg kihagyott ziccer végül a hosszabbítás vége előtt 4 szekundummal bosszulta meg magát, amikor Charlie McAvoy eldöntötte a meccset. Az egymás után nyolcadik mérkőzését megnyerő Bostonban a friss szerzemény, a Washingtontból érkező Dmitrij Orlov duplázott és adott egy gólpasszt.

Történelmet írt Szergej Bobrovszkij, a Panthers kapusa, aki 28 védéssel járult hozzá a floridai derbi megnyeréséhez Tampában. Az orosz hálóőr pályafutása 354. győzelmét szerezte az NHL-ben, ezzel az orosz születésű kapusok legjobbja lett, megelőzve Jevgenyij Nabokovot. A találkozón a vendégek már az első etapban eldöntötték a meccset, ebben a szakaszban ugyanis háromszor vették be a Bolts kapuját. A mezőnyjátékosok két legjobbja az Eric Staal, Eetu Luostarinen páros volt, a maga egy-egy góljával és gólpasszával.

bobrovszkij 354

A rájátszásra hajtó Buffalo nem várt vereséget szenvedett hazai pályán a Columbustól. A Blue Jackets 5-3-mal vitte a meccset a karrierje első tripláját szerző Eric Robinson vezérletével. A Columbus 1-1 után lendült bele, amikor zsinórban hármat lőtt, ebből kettőt Robinson. Ezt követően a Sabres visszajött egy gólra, de Robinson egy üres kapus góllal bebiztosította a columbusiak győzelmét.

Büntetőkkel dőlt el a Wild–Islanders csata is, amit végül a hazaiak nyertek 2-1-re. A winnipegi találkozóval ellentétben az Xcel Energy Centerben csak egy-egy gól született, az is az első felvonásban. 1-1 után a hosszú gólcsendet végül Frederic Gaudreau törte meg, ami egyben a hazaiak győzelmét is jelentette. A Minnesotában Filip Gustavsson 39 lövést védett és még hármat a rávezetések során.

Az utolsó 13 percre sűrűsödött minden esemény a Nashville–Pittsburgh találkozón. A Bridgestone Arenában a 47. percben szerezték meg a vezetést a hazaiak, de a végjátékra feltámadt a Penguins és három góllal megfordította a meccset. A 3-1-re végződött találkozón Jason Zucker lőtte a győztes gólt 99 szekundummal a befejezés előtt.

A Seattle 5-3-ra győzött St, Louisban, ezzel véget vetett hármas nyeretlenségi sorozatának. A Kraken végig irányította a mérkőzést, egyszer sem került hátrányba, de a meccset csak 2-2 után tudta eldönteni, amikor állva hagyta a vendéglátóját. Morgan Geekie kétszer köszönt be, Eeli Tolvanen pedig három gólpasszt adott.

Az Arizona egy nagyon egyoldalú mérkőzésen verte 4-1-re a Chicagót. Nick Schmaltz zsinórban a negyedik mérkőzésen talált be az ellenfelek kapujába, Karel Vejmelkának pedig 23 védés is elég volt a győzelem megszerzéséhez, ráadásul alig több mint egy percre volt csak a shutouttól.

A Montreal 3-1-es győzelemmel kezdte a négymeccses idegenbeli túráját San Joséban. A Sharks már a második percben megszerezte a vezetést, ezután viszont Jake Allen lehúzta a rolót és végül 38 védéssel járult hozzá a győzelemhez. A Sharksban Kaapo Kähkönenre sem lehetett panasz, hiszen a harmadik harmad közepéig hibátlanul védett, de ekkor a Habs másfél perc alatt fordított. A Canadiens győzelmét végül Christian Dvorak biztosította be öt szekundummal a befejezés előtt.

A négy gólt szerző Anze Kopitar gyakorlatilag egymaga verte meg a Winnipeget. A hazai pályán játszó Jets az összesen négy pontot szerző Josh Morrissey játékának köszönhetően háromszor is vezetett két góllal, de a Kings szlovén kapitánya egymaga cipelte a csapatát. 5-3 után Kopitar meglőtte a negyediket, majd öt perccel a befejezés előtt Gabriel Vilardi harcolta ki a hosszabbítást. A gólzápor után a plusz öt perc nem hozott gólt, és a büntetők is csak egyet: ezt Adrain Kempe lőtte be.

kopitar

NHL, 2023. február 28.:

Ottawa–Detroit 6-1

G: Watson (2), Stützle, DeBrincat, Giroux, B. Tkachuk ill. Kubalík

Calgary–Boston 3-4 h.

G: Coleman, Dube, Huberdeau ill. Orlov (2), Zacha, McAvoy

Tampa Bay–Florida 1-4

G: Point ill. E. Staal, Lundell, Luostarinen, Duclair

Buffalo–Columbus 3-5

G: Thompson, Quinn, Peterka ill. Robinson (3), Johnson, Jenner

Winnipeg–Los Angeles 5-6 b.

G: Morrissey (2), Stenlund (2), Connor ill. Kopitar (4), Vilardi, Kempe

Minnesota–NY Islanders 2-1 b.

G: Reaves, F. Gaudreau ill. Bailey

Nashville–Pittsburgh 1-3

G: Jankowski ill. Crosby, Zucker, Rust

St. Louis–Seattle 3-5

G: Thomas, Saad, Bucsnyevics ill. Geekie (2), McCann, Oleksiak, Tanev

Arizona–Chicago 4-1

G: Boyd, Hayton, McBain, Schmaltz ill. Athanasiou

San José–Montreal 1-3

G: MacDonald, Guhle, Ylonen, Dvorak

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum