A DVTK nyerte az U21-es alapszakaszt

 

Az osztrák ifjúsági bajnokságban elődöntőbe jutott az ÚJA, a Vasas döntő mérkőzést harcolt ki a Salzburg ellen. Heti utánpótlás-körkép.

U21

Pénteken bepótoltak egy elmaradt mérkőzést az U21-es bajnokságban: a DEAC hazai pályán büntetőlövéseket követően 4-3-ra legyőzte az Újpesti JA-t. A IV. kerületiek hiába vezettek háromszor is, a hajdúságiak mindannyiszor egyenlítettek. Az Erste Liga-búcsút követően a felnőttcsapattól visszajátszó Mihalik András két gólpasszt jegyzett, a győztes rávezetést Borbát Márk mutatta be.

Vasárnap rendezték az alapszakasz utolsó előtti fordulóját. A Budapest JA szétlövésekkel 5-4-re verte a már biztos alapszakaszelső DVTK Jegesmedvéket. A 3-3-as első harmad után – György Szilárd duplázott – lassítottak a felek, a középső felvonásban a hazaiaktól Ivan Samardin talált be, míg a harmadik játékrészben a BJA-s Győri Zalán egyenlített, a győztes büntetőt Tóth Péter Norbert lőtte. A DEAC lemásolta pénteki mérkőzését a FEHA19 ellen is, négyszer egyenlített a fehérváriak ellen, majd hosszabbításban 5-4-re behúzta a találkozót. A cívisvárosiaknál Jakabfy Sámuel duplázott és egy gólpasszt is kiosztott, Mihalik András két assziszttal járult hozzá a sikerhez, a győztes gólt ezúttal is Borbát Márk lőtte. Hiába vezetett az első harmad után Weiler, Bayer és Surányi góljaival 3-1-re a Vasas Újpesten, a hazaiak a második harmadban Hrabák Milán egyenlő létszámos valamint Antal Barnabás emberhátrányos góljával egyenlítettek. A harmadik felvonás elején Hrabák Farkas megszerezte a győztes gólt az ÚJA-nak, majd Weiler Frigyes és Sipos Marcell kapott végleges fegyelmit, az 5-3-as végeredményt Szalmás állította be üres kapura.

Egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a DVTK már biztosan első, az ÚJA és a FEHA19 egymás ellen döntik el a dobogós helyek sorsát, a BJA negyedik, a DEAC ötödik míg a Vasas a hatodik helyen végez.

A B csoportban a Dunaújvárosi Acélbikák 9-4-re verték az FTC-Telekomot: Strenk Olivér 6, Tamás Tihamér 7 pontig jutott. A Győr Pjotr Karpov duplájával 6-1-re nyert Jászberényben. Egy fordulóval a csoport vége előtt eldőlt, a Győr és a Dunaújváros végez az első két helyen, így ők vehetnek részt az U21-es bajnokság rájátszásában.

dvtk u21

Fotó: DVTK Jegesmedvék

U18, Ausztria

Az osztrák bajnokság középszakaszát követően az első kiemelt Klagenfurt a DVTK Jegesmedvéket választotta. A miskolci együttesnek sok köszönet nem volt a negyeddöntőben, az egyik fél második győzelméig tartó párharcot tükörsimán húzta be a Klagenfurt: előbb 11-2-re majd 15-1-re verve a Jegesmedvéket.

A második kiemelt Salzburg választása a Vasasra került. Az első meccsen a káposztásmegyeri együttes 4-0-s vereséget szenvedett, a második mérkőzést azonban nagy meglepetésre elhozták Salzburgból, Szűcs Tamás duplájával valamint Bareith Sebestyén és H. Kiss Benjámin találataival 4-1-es sikernek örülhettek, Bejó János 97,8%-kal védett.

A harmadik Újpesti JA az ötödik Okanagant választotta. Az első mérkőzésen Újpesten az Okanagan az 57. percben Dobák Bendegúz büntetője révén megszerezte a vezetést, ám a lilák a következő másfél percben négy gólt is berámoltak: Laskawy Ferenc 57:28-nál egyenlített, majd Szongoth Domán kétszer, Szabó Rácz Maxim egyszer volt eredményes, az ÚJA 6-3-ra megfordította a mérkőzést. A második találkozó könnyedebb újpesti siker hozott, Mihály Jenő tanítványai Laskawy duplájával valamint Szabó Rácz és Ladnyik góljaival 4-1-re verték az Okanagant és az elődöntőbe jutottak.

A negyedik FEHA19-nek a BJA maradt negyeddöntős ellenfélül. Az első mecset az alacsonyabban rangsorolt fővárosi együttes nyerte Székesfehérváron, a 2+1 pontos Löbenwein Bálint vezetésével 6-3-as BJA-siker született. Másnap hiába vezetett háromszor is a BJA, az otthon játszó székesfehérváriak megfordították a mérkőzést és behúzták 4-3-ra, a győztes gólt a duplázni tudó Erdősi Csanád szerezte.

A harmadik, mindent eldöntő BJA–FEHA19 meccset kedden, a Vasas–Salzburgot szerdán játsszák.

A kilencedik helyért folyó párharcban a DEAC 2-0-ra vezet az Eishockey Akademie Oberösterreich ellen, a harmadik találkozón le is zárhatja a szériát.

úja

Fotó: Újpesti Jégkorong Akadémia

U18

Az SZJA utolsó magyarországi túrája egy ponttal ért véget: a székelyek Újpesten és a Vasas ellen is egy góllal maradtak alul, majd Miskolcon csak büntetőlövések után szenvedtek vereséget. Az SZJA a hét csapatos nemzetközi csoport hatodik helyén végzett a DEAC-ot megelőzve. A playoff-kvalifikáció március elején rajtol.

A magyar csoportban három mérkőzés után az FTC és a Kárpáti Farkasok hibátlan, a 4 másik együttes minden bizonnyal a harmadik, még playoff-kvalifikációs helyért küzdhet a továbbiakban.

U16

Lezajlottak a serdülő bajnokság negyeddöntői. Bár a nemzetközi szünet után az SZJA hosszabbításban megfogta az első mérkőzést a Vasas ellen, a folytatásban a káposztásmegyeri együttes kétszer is nyert így 2-1-es összesítéssel elődöntőbe jutott. A másik három klubnak nem volt szüksége harmadik meccsre az Újpesti JA a DVTK-t, a BJA a HKB-t míg a FEHA19 a BJA U15-öt rendezte le két találkozón. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntők február 26-án, vasárnap kezdődnek, a BJA a Vasassal, az Újpesti JA a FEHA19-cel játszik majd.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA ÉLŐ
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum