Elhúz-e kettővel a BJAHC?

   

Bár megszorongatta esélyesebb ellenfelét a FEHA19, a pályaelőnyt nem tudta elvenni Schlekmannéktól. Vasárnap este tévés meccsen újból megpróbálkozhatnak a feladattal.

A negyeddöntő első mérkőzésén a FEHA19 fordított kétgólos hátrányból, ám az 50. percben szerzett vezetését csupán 26 másodpercig tudta megőrizni, Tóth Richárd rögtön egyenlített. A fehérvári fiatalok hosszabbításig vitték az első mérkőzést – csakúgy, mint a DEAC elleni kvalifikációs sorozat nyitó csörtéjét –, ám ezúttal nem tudták elvenni ellenfelük pályaelőnyét. Amíg az alapszakaszban a farmcsapat jobbára szenvedett idegenben – 18 mérkőzés alatt mindössze 3 pontot gyűjtött 34-96-os gólkülönbség mellett –, a rájátszásban egyelőre szárnyal. Anatoli Bogdanov tanítványai mindkét debreceni mérkőzésüket megnyerték a kvalifikációban, és a negyeddöntő első találkozóján is meccsben voltak Káposztásmegyeren. Fekete Alex és Keceli-Mészáros révén fiatal magyar gólszerzőknek is örülhettek az akadémisták drukkerei. Az első emberelőnyüket nagyszerűen játszottál meg Mingazovék – Moksancev révén gólt is ütöttek belőle –, ám később Galoha ötpercese alatt nem tudtak újabb fórtalálatot szerezni.

A lett második harmadbeli kiválását követően Kangyal Balázs vezetőedző Ritter Zalánt tolta fel az első sorba Djumic és Culigin mellé. A BJAHC-nál érdekes módon a harmadik trió vitte a prímet: Szita Donát két hasonló szituációt követően duplázott, míg Tóth Richárd rögvest egalizálta a fehérvári vezetést. Ivan Vorobjov nagyszerű fogásnak tűnik az átigazolási piacról, a hat alapszakasz-mérkőzésén szerzett 3+3 pontja után a negyeddöntő első mérkőzésén is villogott, Szita második góljánál remekül találta meg az exfehérvári játékost, majd a hosszabbítást maga döntötte el egy középtávoli lövéssel. A mérkőzést követően mind Kangyal, mind Szita elmondták: a BJAHC nem megfelelően állt bele a mérkőzésbe, ennél jobb teljesítményre képesek, és lesz is szükségük.

Amennyiben a BJAHC a második hazai meccsét is be tudja húzni, vasárnap 19:30-as kezdéssel az M4Sport+ kamerái előtt, akkor 2-0-s előnyre tehet szert a párharcban, ellenkező esetben a FEHA19 meglepetésre kiegyenlítheti a szériát.

bjahc feha19

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

BJAHC–FEHA19 5-2

   

Hiába vezetettek 40 perc után a fehérváriak, a házigazdák három emberelőnyös góljukkal megfordították a mérkőzést és már 2-0-ra vezetnek a szériában.

A házigazda változatlan összeállításban fogadta a fehérváriakat, akiknél az ICEHL-csapatba felhívott Csollák helyére Kóger Balázs került a harmadik bekkpárba, Salamon ismét szerelést kapott. Pörgősen kezdődött a találkozó, nyoma sem volt az első mérkőzés lomha startjának. Moksancev már az első percekben lőtt egy vasat, a másik oldalon Nagy Krisztián és Szita tesztelte Márkust. A 4. percben emberelőnyhöz jutott a BJAHC, amit Elo 13 másodperc alatt ki is használt, középtávolról ragasztotta fel a korongot a vas mellé, 1-0. A 10. percben Moksancev kevergetésében benne volt a gól, majd Farkas László jelezte, hogy a FEHA19 negyedik sora is veszélyes tud lenni. A folytatásban Tóth Richárd helyzetét fogta Márkus, kimaradt egy vendég előny, majd a 19. percben Szita is kapuvasig jutott. Kiegyenlített harmadot láthatott a publikum.

Mingazov lövése majd Farkas mamutos hárítása volt a második felvonás első feljegyezhető helyzete, majd Vorobjov egyéni akciója végén Pozsgai került helyzetbe. Az első harmadban ujjsérülést szenvedő Tóth Gergely helyére Dóczi került elő a rotációból. A folytatásban Szita próbálkozására Dolinar válaszolt a túloldalon, a kapusok a helyükön voltak. A 34. percben egyenlített a fehérvári együttes: Dobos Bendegúz tartotta meg a korongot a támadó harmadban, remekül látta meg a túloldalon a Galohát megelőző Racsinszkijt, az orosz hátvéd kötényben tette el a korongot, 1-1. A folytatásban az aranysisakos Elo szabálytalanságai nyomán előbb szimpla, majd 2+2 perces előnyben próbálkozhatott Bogdanov csapata, a harmadik kisbüntetést pedig már megbosszulták. Dobos hozta fel a korongot, Fekete Alexhez továbbított, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Németh Zalánt, a 17 éves támadó góljával fordítottak a vendégek.

A harmadik játékrész elején megkapta második emberelőnyét a BJAHC, amit az elsőhöz hasonlóan magabiztosan ki is használt, Viikila lőtte ki a bedobókörből a hosszút, 2-2. Weidemann kiállításával újabb nagy esélyt kapott a FEHA19, ám nem sikerült nagyobb helyzetet kidolgozni. Az 51. percben Szita távoli lövése jutott át Márkuson, ismét a BJAHC-nál volt az előny, 3-2. Az ex-fehérvári csatár két nap alatt három gólt rámolt be szülővárosa csapatának. Cizas támadó harmadbeli szabálytalanságával nehezebb helyzetbe kerültek a vendégek, sőt Garát passzából remekült fordult be a kapu elé Schlekmann, harmadik emberelőnyös gólját ütötte a BJAHC. A hajrában Márkus lekorcsolyázott, az 5-2-es végeredményt Garát állította be üres kapura. Az alapszakasz-győztes 2-0-ra vezet a párharcban, folytatás szerdán Székesfehérvárról.

bjahc feha

Fotó: Várhegyi Erna / BJAHC

Itt csak az számít, hogy nyersz, vagy nem nyersz

   

Értékelések a második BJA–FEHA19 csörtét követően.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: “A playoffban, ugye, felesleges nagyon értékelni a mérkőzéseket – persze, az öltözőben az edzői stáb ezt megcsinálja és próbál felkészülni. Ez a meccs is egy ilyen volt. Mindenki azt hiszi, hogy ez ugyanaz, mint az alapszakasz: játszunk, és utána a playoff ugyanaz lesz. De ez teljesen más történet. Valaki már rendelkezik playoffrutinnal, de sokan még nem. Ez még nem nagyon ment át a fejeken. Itt nem számít semmi más, hogy hogyan játszol, mit csinálsz, itt az számít, hogy nyersz, vagy nem nyersz. Tulajdonképpen most tényleg azt bizonyítjuk, amivel széttrollkodtak: hogy kiscsapat vagyunk, örülünk minden pontnak. Tényleg egy kiscsapat vagyunk még! Sok minden kell ahhoz, hogy mi ki tudjuk hozni magunkból azt a tehetséget, ami bennünk van. Ahhoz még kell némi rutin és némi mentális erő.”
Arany Máté, másodedző, FEHA19: “Azt gondolom, ha egy 5-2-es meccsen kapunk hármat hátrányból, és egy üres kapus is van közte, akkor az jól tükrözi, hogy milyen meccs is lehetett. Az emberhátrányokon kell majd egy kicsit dolgoznunk, kezdve azzal, hogy ne adjuk meg a lehetőséget arra, hogy az ellenfél emberelőnyben játsszon. Összességében a mutatott játékkal meg vagyok elégedve, mert harciasak voltak a srácok, keményen dolgoztak, még amikor elment 3-2, 4-2, 5-2-re, akkor is mentünk és dolgoztunk, nem akartunk semmit adni az ellenfélnek, amiből építkezni tudnak a következő meccsre. Ez lesz a sikerünk kulcsa. Egy jó kezdéstől elkezdve végig hatvan percen át elszánt, kemény hoki legyen.”
Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 413 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Váczi, Mizsák.
Farkas R.: 93,1% (Kornakker)
K
Márkus: 84,6% (Zupancic)
Vorobjov, Tóth G., Galoha, Culigin, Djumic
1
Racsinszkij, Dobmayer, Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
Gőz, Garát, Elo, Viikilä, Schlekmann
2
Dolinar, Mingazov, Rétfalvi, Keceli-Mészáros, Zohovs
Szabó B., Pozsgai, Nagy K., Szita, Tóth R.
3
Kóger, Reiter, Németh Z., Dobos, Fekete
Dóczi, Molnár, Ritter, Weidemann, Ádám
4
Salamon, Alapi, Dézsi, Farkas L., Balasits
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:21 BJA PP Elo Szabó B. Garát
1-1 33:23 FHA Racsinszkij Dobos Németh Z.
1-2 39:00 FHA PP Németh Z. Fekete Dobos
2-2 44:41 BJA PP Viikilä Szabó B. Elo
3-2 50:10 BJA Szita Viikilä Szabó B.
4-2 54:11 BJA PP Schlekmann Viikilä Garát
5-2 59:05 BJA EN Garát Galoha Culigin
27 Kapura lövések száma 29
12 Kiállításpercek 6

Németh Zalán higgadt emberelőnyös gólt szerzett

 

A vasárnapi BJAHC–FEHA19 videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum