A szög mellé ütögetéstől a finom pizzán át a power rankingig: best of edzői nyilatkozatok

 

Az alapszakasz után, a playoff kezdete előtt még összeszedtük gyorsan a szezon eddigi legjobb mestermérlegeit. Ami azt illeti, volt miből mazsolázni…

“Jó esélyünk volt megnyerni a mérkőzést, de nem éltünk, egyéni hibákból kaptunk gólokat. Most pedig egy kemény túra előtt állunk, rá kell jönnünk, hogyan tarthatjuk kézben a találkozót. Ebben a szezonban lehet nem elég hatásosok a második szünetbeli beszédeim, mert sorozatban a harmadik játékrész elején veszítjük el a mérkőzéseket, talán az edzőnek is tükörbe kell néznie.” (Anatoli Bogdanov, FEHA19–GYHK, 2023. január 23.)

“Angolul is létezik az a mondás, hogy a fején kell találni a szöget, de mi szinte az egész meccs alatt csak a szög mellé ütögettünk. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de az Újpest kapusa remekül teljesített, mi pedig sokszor az üres kapuba sem tudtuk beütni a korongot.” (Tom Coolen, UTE–SC Csíkszereda, 2023. január 22.)

“Amit a harmadik harmadban csináltunk, az felháborító volt, hiszen a liga egyik leggyorsabb csapata kontrában a Debrecen, és mi adtuk alájuk a lovat. Ha a kapusunk nem úgy teljesít a harmadik harmadban, ahogy teljesített, akkor bizony bajban lettünk volna. Nagyon sokszor átbeszéljük, miként kell kezelni az egy, vagy kétgólos előnyt, erre pont nem azt csináltuk.” (Szilassy Zoltán, GYHK–DEAC, 2023. január 15.)

“Nem akarok kifogásokat találni a csapatomra, egy olyan meccs volt, ahol azt reméltem, hogy megtaláljuk az energiákat, amire szükségünk van. De a valóság az, hogy kilenc nap alatt ez volt a hatodik mérkőzésünk. A játékosok számára fizikailag nagyon megterhelő, van, hogy egyszerűen elfogy az üzemanyag. A meccs előtt körülnézel és nem látod azt a szikrát a szemekben.” (Tom Coolen, SC Csíkszereda–DEAC, 2023. január 13.)

“Ezen a meccsen volt minden, mint a búcsúban. Összességében egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, egy igazi hokicsemege volt. Az történt, amire számítottunk. Egy kiélezett csata volt. Jól álltunk bele a meccsbe, hamar jöttek a gólok, majd kicsit hullámzó volt a teljesítmény. Sok helyzet volt mindkét kapunál. Nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni a találkozót, mert ez egy fontos győzelem. Ebből építkezünk tovább, hiszen szerdán már újabb meccs vár ránk. Külön örülök, hogy egy kissé viharvert csapattal sikerült elérni ezt a szép győzelmet.” (Tokaji Viktor, DVTK Jegesmedvék–DEAC, 2022. december 27.)

“Nem találom a szavakat azzal kapcsolatban, mi történt most és mi történt velünk az utóbbi hetekben. Nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk, egyszerűen bármivel próbálkozunk, bármilyen változtatásokat vittünk végbe a közelmúltban, hogy a jó irányba változzanak a dolgaink, nem tudunk kijönni ebből a gödörből. Nem tudunk most mit csinálni, még keményebben kell dolgoznunk, nincs más út.” (Niko Eronen, DAB–FEHA19, 2022. december 23.)

“Az első 30 perc jó volt számunkra, uraltuk a játékot. Utána kissé elálmosodott a játékunk és a második harmad közepén össze is szedtünk egy túl sok ember kiállítást, amiből meglőtték a második góljukat. Ekkor valamiért elkezdtünk pánikolni és elfelejtettünk mindent, amit addig csináltunk. Nem volt véletlen, hogy ilyen nagy előnnyel vezettünk, de nem szabad ilyen hibákat véteni és elengedni egy 4-1-es vezetést. A harmadik harmadban próbálkoztunk visszajönni a mérkőzésbe, de úgy gondolom túlságosan is próbálkoztunk, de nem voltunk elég kiegyensúlyozottak és túl sok volt a kiállításunk.” (Niko Eronen, DEAC–DAB, 2022. december 11.)

“Ezen a szinten sajnos megmutatkozott, hogy nem csak fizikálisan, de mentálisan is talán nem voltunk elég felkészültek arra, amit ez a liga követel. Debrecenben voltak harcosaink a pályán, akik kitették a szívüket is, de sajnos voltak néhányan, akik csak utaztak velünk, és élvezték a túrát és a finom pizzát a meccs után.” (Anatoli Bogdanov, DEAC–FEHA19, 2022. december 4.)

“Az első pár perc rendben volt, jól kezdtünk, megszereztük a vezetést is, megvoltak a lehetőségeink is. A Brassó aztán sebességet váltott, fizikálisabb játékot mutatott be, és erre sajnos nem találtuk a választ. A folytatásban csak üldöztük őket, mint mikor a fiú az apával játszik. A Brassó jól játszott, a minőségi és tapasztalt embereik kioltották az erősségeinket, összességében egy nehéz este volt számunkra.” (Anatoli Bogdanov, FEHA19–Corona Brasov, 2022. december 1.)

“Az első harmadban nem játszottunk jól, úgy tűnt, mintha aludtunk volna a jégen. Ezen kellett változtatnunk a mérkőzés hátralevő részére. Szerencsére a második játékrészben jobban játszottunk, felébredtünk az átaludt első harmad után, sokkal jobban játszva a második felvonásban. Meg is nyertük ezt a játékrészt. Aztán elvesztettük az előnyt, ez elég rosszul jött. 2-1-re vezettünk, aztán megszerezték a második góljukat, ami nyilván nekik nagyszerű volt, de számunkra nem volt annyira jó. A harmadik harmadban egy hatalmas góllal újra nálunk volt az előny.” (Tom Coolen, SC Csíkszereda–BJAHC, 2022. november 26.)

“Nagyon büszke vagyok a srácokra és ők is büszkék lehetnek saját magukra, hogy egy ilyen teljesítményt le tudtak tenni. Tudom, hogy nem egy mérkőzéssel lettünk öregebbek, hanem egy mérkőzéssel okosabbak.” (Tokaji Viktor, DVTK Jegesmedvék–UTE, 2022. november 18.)

“Mindent megpróbáltak a fiúk, e tekintetben semmi kifogásom nincs a munkájuk ellen, itt a probléma a koronggal való felelősségteljes játék volt, amiből az első harmadban megtalálták a négy kontrát. Ha nem teszed meg az elején, amit meg kell, akkor megfizetsz ezért, én pedig hiszek ebben a hokikarmában. Gratulálok az ellenfélnek!” (Szilassy Zoltán, GYHK–DEAC, 2022. október 7.)

“Jó rossz meccs volt, az biztos. Sok pozitívumot nem tudok kiszedni belőle, talán csak azt, hogy dolgoztunk hatvan percig és szerencsénk is volt. Nem azt mondom, hogy a legrosszabb mérkőzésünk volt ebben a szezonban, mert az előszezonban azért volt, de azt kell mondjam, hogy nem sok mindent tudtunk megvalósítani abból, amit megbeszéltünk. De vannak néha ilyen pillantok és ilyen meccsek, ezeket is meg kell tanulni megnyerni, és mi megnyertük, úgyhogy ennek örülök.” (Kangyal Balázs, BJAHC–Corona Brasov, 2022. szeptember 27.)

“Szakmailag nem nagyon akarok semmit mondani. Örömteli, hogy speciális helyzetekben kimondottan jól játszottunk. Ez alatt értem, hogy jók voltunk emberelőnyben és eredményesek, és jól játszottuk az emberhátrányokat is, bár nem volt sok. A legfontosabb, hogy szép számú közönség előtt így zártuk a hazai évet. Még egy mérkőzés van ebben a naptári évben, de az idegenben lesz, úgyhogy nagyon örülünk a három pontnak – ezzel kábé el is felejthetjük ezt a meccset. Olyan sokat nem szoktam azzal foglalkozni, hogy kit hova helyeznek. Mondom ezt az öltözőben is, hogy ez az alapszakasz. Nekünk azzal kell foglalkoznunk egy kis csapatként, hogy nagyra építsük magunkat, és ehhez kellenek a hétköznapok. Hogy mások mit gondolnak vagy mondanak? Biztos nagyon értenek hozzá – ilyen power rankinget szoktak csinálni – , de nyilván aki látott már jégkorongot, vagy játszotta ezt a játékot, az tudja, hogy ennek olyan nagyon nagy jelentősége nincsen. Ez inkább a szurkolóknak fontos. Úgyhogy szurkoljanak és csinálják nyugodtan tovább a listákat.” (Kangyal Balázs, BJAHC–Dunaújvárosi Acélbikák, 2022. december 27.)

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum