Én leszek a válogatott legnagyobb szurkolója

   

Hosszabb kihagyás vár Huszák Alexandrára, a női válogatott csatárára.

Az Öt Nemzet Torna első mérkőzésén, Szlovákia ellen az utolsó percben szenvedett ijesztő sérülést Huszák Alexandra. A csapat a fordítás után épp az előny megtartásán dolgozott, amikor a csatár nagy fájdalmak között lekorcsolyázott. A játékos rögtön érezte, hogy nagy a gond, és a sérülés miatt a társak sem tudtak örülni a 7-6-os győzelemnek. Huszák Alexandrát azóta megműtötték, és gipszben is kilátogatott a hétvégi meccsekre.

„A körülményekhez képest már jobban vagyok, napról napra egyre javul az állapotom. Semmi rossz szándék nem volt az ütközésben, a hátvéd a vak oldalról érkezett, belépett a kékről, én az ütőt két kézben fogtam, és ahogy lendületből eltalált, a bal csuklóm maga alá fordult, és sajnos szilánkosra tört. Egy komplikált, több mint három órás műtéten vagyok túl, lemez és csavar is került a kezembe.”

A csatárt az Országos Baleseti Intézetben Geosits Péter és Soproni István műtötte meg. „Zseniális, amit műveltek, hálás vagyok nekik, valamint a mentőknek, a családomnak, a barátaimnak, a stáb összes tagjának, és persze a lányoknak is, mert rengeteg segítséget kaptam tőlük, ez nagyon jól esett. Ez volt az első műtétem, kicsit féltem tőle, sok kérdés megfogalmazódott bennem a jövővel kapcsolatban, de megnyugtattak, és most biztató a helyzet. Hat hétig lesz rajtam a gipsz, a teljes felépülés pedig nagyjából hat hónapot vesz igénybe, de remélem, valamint ahogy magamat is ismerem, hogy hamarabb is összejön. Persze nem fogok semmit siettetni. Nagyon fontos lesz a gyógytorna és a fizioterápia a gipsz után, hiszen a csukló kiemelten fontos a játékban.”

Huszák Alexandra a 2021-es A csoportos világbajnokságot szintén sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, tavaly viszont két góllal és két assziszttal segítette a negyeddöntőbe jutott csapatot.

„Másfél éve is átéltem hasonlót, de most rosszabb a helyzet. Én leszek a válogatott legnagyobb szurkolója, és távolról is követni fogom a meccseket. Bízom a bentmaradásban, de egy akár jobb eredmény is összejöhet a lányoknak, mert képesek rá. És 2024-ben remélhetőleg újra ott lehetek velük az A csoportban.”

szasza_2023

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
november 28., kedd
EL 18:30 DEBGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCBRA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISSCC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 RBSAVS 4-1VÉGE
december 1., péntek
EL 18:00 DEBFHA 2-3 HVÉGE
EL 18:30 FTCUTE 2-1VÉGE
AL 19:00 ASPETO 8-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSVSV 3-2VÉGE
AL 20:45 WRMSPC 5-3VÉGE
december 2., szombat
EL 15:00 DABBJA 2-4VÉGE
ICEHL 17:30 AVSHCI 5-3VÉGE
AL 19:30 FTCVAS ÉLŐ
AL 19:30 ÓHADBF ÉLŐ
AL 20:00 LHLIKO ÉLŐ
december 3., vasárnap
EL 17:00 UTEDAB 
EL 17:30 FHAMIS 
EL 18:30 DEBFTC 
Partnerünk
Archívum