Én leszek a válogatott legnagyobb szurkolója

   

Hosszabb kihagyás vár Huszák Alexandrára, a női válogatott csatárára.

Az Öt Nemzet Torna első mérkőzésén, Szlovákia ellen az utolsó percben szenvedett ijesztő sérülést Huszák Alexandra. A csapat a fordítás után épp az előny megtartásán dolgozott, amikor a csatár nagy fájdalmak között lekorcsolyázott. A játékos rögtön érezte, hogy nagy a gond, és a sérülés miatt a társak sem tudtak örülni a 7-6-os győzelemnek. Huszák Alexandrát azóta megműtötték, és gipszben is kilátogatott a hétvégi meccsekre.

„A körülményekhez képest már jobban vagyok, napról napra egyre javul az állapotom. Semmi rossz szándék nem volt az ütközésben, a hátvéd a vak oldalról érkezett, belépett a kékről, én az ütőt két kézben fogtam, és ahogy lendületből eltalált, a bal csuklóm maga alá fordult, és sajnos szilánkosra tört. Egy komplikált, több mint három órás műtéten vagyok túl, lemez és csavar is került a kezembe.”

A csatárt az Országos Baleseti Intézetben Geosits Péter és Soproni István műtötte meg. „Zseniális, amit műveltek, hálás vagyok nekik, valamint a mentőknek, a családomnak, a barátaimnak, a stáb összes tagjának, és persze a lányoknak is, mert rengeteg segítséget kaptam tőlük, ez nagyon jól esett. Ez volt az első műtétem, kicsit féltem tőle, sok kérdés megfogalmazódott bennem a jövővel kapcsolatban, de megnyugtattak, és most biztató a helyzet. Hat hétig lesz rajtam a gipsz, a teljes felépülés pedig nagyjából hat hónapot vesz igénybe, de remélem, valamint ahogy magamat is ismerem, hogy hamarabb is összejön. Persze nem fogok semmit siettetni. Nagyon fontos lesz a gyógytorna és a fizioterápia a gipsz után, hiszen a csukló kiemelten fontos a játékban.”

Huszák Alexandra a 2021-es A csoportos világbajnokságot szintén sérülés miatt volt kénytelen kihagyni, tavaly viszont két góllal és két assziszttal segítette a negyeddöntőbe jutott csapatot.

„Másfél éve is átéltem hasonlót, de most rosszabb a helyzet. Én leszek a válogatott legnagyobb szurkolója, és távolról is követni fogom a meccseket. Bízom a bentmaradásban, de egy akár jobb eredmény is összejöhet a lányoknak, mert képesek rá. És 2024-ben remélhetőleg újra ott lehetek velük az A csoportban.”

szasza_2023

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum