Felocsúdik-e a meglepetésből a DEAC?

   

A FEHA19 papírformát borítva szerda este elvette a debreceniek pályaelőnyét, a DEAC az egyenlítésért száll most harcba.

Az első mérkőzés első harmadában alaposan meglepte a fehérvári farmcsapat a Szuperkupa-győztes DEAC-ot, Reiterék több mint kétszer annyit lőttek kapura magasabban rangsorolt ellenfelüknél. De nem csak a kapura lövési mutatót vitték el az akadémisták, hanem Zalamaj rossz indítását követően Dobos Bendegúz góljával a harmadot is. A pesterzsébeti nevelésű támadó másfél évnyi sikeres finnországi légióskodást követően decemberben igazolt Székesfehérvárra, az alapszakaszban 14 mérkőzésen 1 gólig és két gólpasszig jutott. Az első partin pont Dobos sora – Feketével és Németh Zalánnal kiegészülve – volt a legtöbbször a jégen, míg a Cizas-Moksancev-Ambrus összeállítású első trió remek mérkőzést teljesített, rendre veszélyt jelentettek Hetényi kapujára. Bogdanov mester a hetedik bekknek nevezett Salamont leszámítva minden játékosát nyugodt szívvel használta, még a negyedik támadóalakulat is kapott cseréket a harmadik harmadban. Jó kérdés, hogy a hosszabbításba torkollott mérkőzés mennyi nyomot hagy a FEHA19 rutinos védőinek lábában: Reiter, Dobmayer, Racsinszkij és Mingazov is több mint 22 percet volt a pályán.

Amiért az egyik oldalt dicséret illeti, azért a másik félnél csalódottak lehetnek a szimpatizánsok. A DEAC kulcsembereivel felvértezve – csak a csapatkapitány Molnár Dávid és Bogesic hiányzott – nem nagyon találta a FEHA19 ellenszerét,  egyedül a záró harmadban tudtak eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolni. A harmadik játékrész lövési mutatóját így 18-7-tel el is vitték Spirkóék, ám gólt csak egy szerencsés szituációt követően az 58. percben tudtak ütni Mihalik András révén. A debreceni alakulat támadópotenciálja főleg hazai pályán sokkal erősebb a szerdán látottaknál, az alapszakasz során átlagban 3,2 gólt ütöttek saját csarnokukban. Bogesic hiányában Szmirnov kikerült a második sorból és bekket játszott, az orosz légiós helyét Révész Marcell próbálta átvenni Izacky és Novotny oldalán. A DEAC négy emberelőnyt hagyott kihasználatlanul, közte a harmadik harmad elején egy másfél perces kettős fórt is. Emberelőnyös játékukon mindenképp javítaniuk kell György Józseféknek, ha a második mérkőzést be szeretnék húzni.

A második összecsapás 18:30-kor kezdődik Debrecenben.

deac feha

Fotó: Kovács Péter / DEAC

DEAC–FEHA19 0-6

   

A székesfehérvári fiatalok a szerdai, túlórás sikerük másnapján magabiztosan diadalmaskodtak Debrecenben, így vasárnap a negyeddöntőbe jutásért lépnek jégre.

A párharc első mérkőzéséhez képest György József módosított az összeállításon: Dalecky mellett ezúttal Novotny és Izacky rohamozhatott az első sorban, míg Mihalik és Spirko egy sorral hátrébb kerültek, őket a harmadik ötösből előrelépő Versich támogatta az este folyamán. Bogesic arcsérülés, Molnár pedig betegség miatt nem húzhatott szerelést. Anatoli Bogdanov nem eszközölt változtatást az első győzelmet követően. A kapukban Hetényi és Márkus kezdtek.

Alig ért véget az ünnepélyes kezdő korongbedobás, tizenkét másodperc elteltével máris a FEHA19 szerezte meg a vezetést Moksancev révén (0-1). Továbbra is nyomás alatt maradt hajdúságiak ketrece, Hetényinek több nagy védést is be kellett mutatnia. A 13. percben már a debreceniek hálóőre is tehetetlennek bizonyult: Ambrus szerzett korongot a semleges zónában s Moksancevhez továbbított, az orosz légiós kiválóan cselezte be magát a kapu elé, majd kipókhálózta a felsőt (0-2). Hátra volt még a feketeleves a hazaiak szempontjából, ugyanis tizenhét másodperccel a harmadzáró dudaszó előtt Racsinszkij bulielhozatalát követően Mingazov vette birtokba a pakkot, az orosz bekk távoli bombája – egy kis takarás segítségével – utat talált a hálóba (0-3).

A fordulást követően Hetényit Gönczi váltotta a vasak között, de tovább folytatódott a DEAC lejtmenete: egy akció végén Racsisznkij durrantott kapuvasat, néhány másodperccel később Dobos tálalta estében Németh Zalánhoz a korongot, aki kifelé húzott, majd ütemtelenül kilőtte a hosszút (0-4). A 26. percben Keceli-Mészáros kaparta ki a gesztenyét Rétfalvinak egy kapu előtti kavarodást követően, a vendégek 56-osa pedig nem hibázott üres kapura (0-5). Az ötödik fehérvári találat után György József időt kért, a játékmegszakítást követően a hazaiak több fizikalitást vittek a találkozóba, ami a 33. percben Izacky és Fekete ökölcsatájában csúcsosodott ki; a bokszot a cseh játékos nyerte. A kisbüntetések után Dobos és Rétfalvi összjátéka eredményezett gólt, a találatot az utóbbi játékos szerezte (0-6). A záró felvonásban az eredmény már nem változott, ugyanis a mezőnyjátéké lett a főszerep, így a FEHA19 6-0-s győzelmet aratott Debrecenben. Folytatás vasárnap, ezúttal már Székesfehérváron, ahol az akadémisták a negyeddöntőbe jutásért léphetne jégre.

debfha_230209_versich_dezsi

fotó: DEAC

Az ujjal mutogatás, egymás hibáztatása megy

   

A DEAC vezetőedzője némileg kilátástalanul nyilatkozott a FEHA19 elleni második vereséget követően.

György József (vezetőedző, DEAC): “Semmi jót nem tudok mondani. A szerdai mérkőzés nagyon fontos volt, sokat vett ki belőlünk, de úgy gondoltam, több energiánk lesz csütörtökre. Azért nehéz fogalmazni, mert nagyon rosszul kezdtünk, pedig ki is emeltük a srácoknak, hogy veszélyes a letámadásuk, na ezt a tizenkettedik másodpercben elfelejtettük. Nem akarom senkire sem ráhúzni a vizes lepedőt. Úgy gondolom, mentális problémák vannak, ami nem most kezdődött. Voltak meetingek, ahol kértem a srácokat, hogy biztassuk egymást és legyünk hangosak a padon, de mégis az ujjal mutogatás ment a padon. Ott tört meg szerintem valami, hogy be akartunk jutni a hatba, ami nem sikerült és ott kezdődött el, hogy csapaton belül kezdték hibáztatni egymást a srácok. Ezek kezdtek most is kiütközni.”

Anatoli Bogdanov (vezetőedző, FEHA19): “Nagyon hatékonyak voltunk az első két harmadban. Pontosan így akartuk. Jól tudtuk felvenni az ellenfél tempóját, jól védekeztünk. Nagyon jól végezték el a srácok a kitalált taktikát. Nagyon jó, hogy tudtunk gólokat szerezni, ami nem sikerült sokszor ebben az évben. A harmadik harmad kezdése borzasztó volt, de túléltük, itt ki kell emelni a kapusunkat, aki nagyon jól játszott ezen a két mérkőzésen. A csapat megértette, hogy a rájátszás nem egyéni győzelmek, hanem a csapatról szól.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 112 néző. Játékvezetők: Korbuly, Korbuly, Kövesi, Szabó.
Hetényi: 80,0% (Gönczi L.: 89,7%)
K
Márkus: 100% (Zupancic)
Jakabfy, Zalamaj, Izacky, Dalecky, Novotny
1
Mingazov, Reiter, Cizas, Ambrus Cs., Moksancev
Bukor, Vokla, Spirko, Mihalik A., Versich
2
Racsinszkij, Dobmayer, Rétfalvi, Keceli-Mészáros, Zohovs
Szoszunov, Szmirnov, Kozma, Révész, Sági
3
Dolinar, Csollák, Németh Z., Dobos, Fekete
Borbát, Mazzag
4
Győrffy, Salamon, Dézsi, Farkas L., Balasits
György József, Kecskeméti Áron
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:12 FHA Moksancev Cizas
0-2 12:04 FHA Moksancev Ambrus Cs.
0-3 19:43 FHA Mingazov Ambrus Cs. Cizas
0-4 24:09 FHA Németh Z. Dobos Fekete
0-5 25:51 FHA Rétfalvi Keceli-Mészáros Zohovs
0-6 34:01 FHA PP Rétfalvi Dobos Dobmayer
34 Kapura lövések száma 44
10 Kiállításpercek 12

Hat fehérvári gombóc a debreceni kapuban

 

A FEHA19 egészen váratlan kiütéses sikere videóösszefoglaló formájában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum