Először győzött az Atlantic csapata az All Star-gálán

 

Az MVP-címet a hazaiak sztárja, Matthew Tkachuk vihette haza.

A pénteki Super Skills verseny után szombaton este rendezték az All Star-hétvége csúcspontját, a divíziók közötti mérkőzéseket. Elsőként a Connor McDavid és Leon Draisaitl vezette Pacific lépett jégre a három bajnokkal, a Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen, Cale Makar trióval megerősített Central ellen. Az összecsapást a Central nyerte 6-4-re, mégpedig azon egyszerű oknál fogva, hogy a Pacific játékosai túlszínezték a játékot és belehaltak a szépségbe – ami nyilván egy All Star-gálán nem meglepetés. 2-2-ig együtt mentek a csapatok, de ezután a helyzeteivel sokkal jobban gazdálkodó Central zsinórban hármat lőtt, ami döntőnek bizonyult. A meccsen egyedül az utolsó három percben folyt komoly játék, amikor a Pacific levitte a kapusát és 4 a 3 ellen támadhatott. A Pacificnek sikerült is két góllal minimálisra csökkentenie a különbséget, de Clayton Keller egy üres kapus góllal lezárta a meccset. A meccs embere az 1+3-mal záró Vlagyimir Taraszenko, valamint a két-két gólt szerző Nathan MacKinnon, Clayton Keller páros lett.

A második elődöntőben egy végtelenül fordulatos meccsen az Atlantic győzött 10-6-ra a Metropolitan ellen, a mesterhármasig jutó és összesen öt pontot szerző Matthew Tkachuk vezérletével. Kezdésként két hazai találatnak tapsolhatott a FLA Live Arena közönsége, de a Metro könnyedén fordított a duplázó Johnny Gaudreau-nak köszönhetően. A vendégek azonban nem tudták megtartani előnyüket, mert a hazaiak két újabb találattal visszavették a vezetést, és minimális előnnyel mehettek a pihenőre. Arra a pihenőre, ami nagyon jót tett a Metrónak, hiszen Gaudreau meglőtte a harmadik gólját, miközben betalált Crosby és Ovecskin is, így pillanatok alatt 4-6-ra változott az állás. A Metro itt viszont ledobta a vasmacskát, és a fennmaradó majd nyolc percben képtelen volt bevenni Andrej Vasziljevszkij kapuját. Elöl a mezőnyjátékosok is felnőttek az orosz kapushoz: a triplázó Tkachuk vezérletével zsinórban hatot rámoltak be és megnyerték az összecsapást.

tkachuk bure

A döntőben a hazai jégen játszó Atlantic semmit sem bízott a véletlenre, már az első félidőben eldöntötte a meccset: 3-0-ra vezetett a forduláskor, végül 7-5-re győzött az összesen három gólt szerző Dylan Larkin vezérletével. A kétgólos különbség ellenére egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazaiak sikere, hiszen a szünetet követően azonnal tovább növelték előnyüket a már említett Larkin góljával. Innentől kezdve felváltva születtek a gólok egészen 7-3-ig, a Central pedig csak az utolsó 20 másodpercben tudott kozmetikázni az eredményen. Az Atlantic három vereséget követően először tudott győzni ebben a lebonyolítási formában.

A gála legértékesebb játékosa a két mérkőzésen 4 gólt és összesen 7 pontot szerző Matthew Tkachuk lett. Személyében kilencedik alkalommal kapta hazai játékos az elismerést, és ő lett a második MVP a Florida Panthersből. Korábban ez csak Pavel Burénak sikerült még 2000-ben; de nem csak ez kapcsolja össze a két eseményt, hanem az is, hogy Bure akkor együtt játszhatott a testvérével, Valerijjel, akárcsak most Matthew, Bradyvel.

matt tkachuk

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum