Alapszakaszelső lehet a kupagyőztes

 

A BJAHC-nak ehhez mindössze pontot kell szereznie az UTE ellen. A DVTK Debrecenben érhet oda a harmadik helyre, míg a FEHA19 és az FTC Ajkán zárja az alapszakaszt.

16 órakor a sereghajtó FEHA19 Ajkán fogadja az FTC-Telekomot. A matinémérkőzésnek különösebb tétje nincsen, a farmcsapat már biztosan a tizedik pozícióban zár – és a DEAC-cal küzdhet a playoff-kvalifikáció során –, míg a magyar bajnok az ötödik helyével garantáltan ott van az Erste Liga negyeddöntőjében. A fehérváriak pocsék formában vannak, legutóbb december 23-án örülhettek győzelemnek, azóta 13 mérkőzésen 1 pontot gyűjtöttek. Pénteken hét légióssal a keretben maradtak hazai pályán lőtt gól nélkül a BJAHC ellen, a csíki mérkőzéshez hasonlóan ismét kapituláltak emberelőnyben, igaz, ezúttal legalább nem háromszor. A csapat legeredményesebb játékosa továbbra is az orosz Mingazov, aki hátvéd létére 9 találattal vezeti a házi góllövőlistát. Az FTC bravúros módon pénteken nyerni tudott a harmadik helyért küzdő DVTK otthonában, Fodor Szabolcs együttese a rájátszáshoz közeledvén playoff-üzemmódba kapcsolt, legutóbbi 5 mérkőzésén 11 pontot gyűjtött. A miskolci sikerből Josef Hrabal 3 gólpasszal vette ki a részét, 19 mérkőzést követően 17 ponttal áll a szezon közben igazolt cseh hátvéd. A két együttes idei mérkőzései ferencvárosi sikert hoztak: a zöldek kétszer három góllal, egyszer hat góllal bizonyultak jobbnak ellenfelüknél.

17:30-kor Debrecenben kelet-magyarországi rangadót rendeznek az M4 Sport+ kamerái előtt. A találkozó csak a vendég DVTK Jegesmedvék számára bír téttel, nekik viszont komollyal: a borsodiaknak rendes játékidőben kell két vállra fektetniük a DEAC-ot a harmadik hely és az ezzel járó negyeddöntős ellenfél-választás eléréséhez (ellenkező esetben a Brassó végez a dobogón). A DEAC az Újpest ellen lezárta hárommeccses vereségszériáját, de ezt már későn tette, György József együttese így is playoff-kvalifikációra kényszerül. Spirko és Dalecky visszatérésével visszakapta sortársait Mihalik András, a trió nagyot ment az UTE ellen, mindkét kaput eltaláló lövésükből gól született. A DVTK nagy lehetőséget puskázott el hazai pályán az FTC ellen, Debrecenben jóval nehezebb dolga lehet a harmadik hely kiharcolásáért, mint pénteken a Népkertben. Kiss Bence finoman szólva sem váltotta meg a világot a kapuban, a 25 éves második számú portást bő félóra után le is kapta Tokaji Viktor vezetőedző. A borsodi hívek joggal reménykedhetnek abban, hogy Razumnyak sérülése nem súlyos (Tokaji Viktor a meccs után azt mondta, az arcon talált csatár már jobban van): az orosz gólgyáros, aki 28 találatával a második a liga góllövőlistáján, 16 ponttal többet gyűjtött idén, mint a házi pontlistán második helyen álló Kulesov. A felek idei mérkőzésein mindannyiszor hazai győzelem született.

Az Erste Liga alapszakasz-elsősége ugyancsak az utolsó fordulóban, annak is az utolsó mérkőzésén dől el Káposztásmegyeren. A jelenleg második helyen álló Budapest Jégkorong Akadémiának elég egyetlen pontot gyűjtenie a már biztosan nyolcadik UTE ellen az első kiemelés kiharcolásáért. A friss Magyar Kupa-győztes remek formának örvend a bajnokságban, nyolc mérkőzés óta nem talált legyőzőre, ráadásul ez idő alatt csupán 11 gólt kapott. Eetu Elo négymeccses gólszerző szériában van, vezeti a liga góllövőlistáját, a FEHA19 ellen gyűjtött 1+1 pontjával pedig feljött a bajnokság kanadai táblázatának harmadik helyére. Az UTE az elmúlt hétvégén elhozta a Magyar Kupa bronzérmét, de a lila-fehér szimpatizánsok abban reménykednek, hogy nem csak ez lesz az idei egyetlen sikerélményük. Bár harcképes légiósaik remek formában vannak – Justra, Pereszunkóra és Shirley-re is nehéz lenne negatívumot mondani –, könnyen lehet, hogy az együttes rendes játékidős idegenbeli győzelem nélkül hozza le az alapszakaszt, ami a rájátszásra nézve sem lenne túl biztató. Az első sort leszámítva mindegyik ötös ellen gólt ütött egyenlő létszám mellett a Debrecen, míg a túloldalon csak a kezdőcenter Justnak sikerült betalálnia. A mérkőzés toronymagas esélyese a BJAHC, az UTE idén háromból három vereség és 13 kapott gól mellett mindösszesen háromszor tudta bevenni a Rozsomákok kapuját.

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum