Ovecskin fia és Sarah Nurse ellopta a show-t az ügyességi versenyen

   

Az All Star-hétvége keretében megtartott vetélkedésen Ovi Jr. bebőrözte Roberto Luongót, a legjobb női játékosok egyike pedig óriásit forsbergezett.

A hagyományoknak megfelelően az All Star-mérkőzés előtti napon megtartották a szokásos ügyességi versenyt. Kezdésként a tengerpartra vonultak a játékosok, ahol strandpapucsban és szalmakalapban szörfdeszkára lövöldöztek, miközben az ellenfél szerencsétlen sorsú csapattársa csak arra várt, hogy egy vízimentő-székről egy vízzel teli kádba zuhanhasson. Az óra hét találat és a zuhanás után állt meg. Itt első körben a Rangers tandeme, az Adam Fox, Igor Sesztyorkin páros a Tkachuk testvérpárt verte meg, míg másik ágon a coloradói Mikko Rantanen, Cale Makar kettős a Sidney Crosby, Nathan MacKinnon duót kapta el. A döntőt végül a Makar, Rantanen kettős nyerte, de óriási előny volt számukra, hogy a New York kapusa a bárddal célzott.

A Nick Suzuki, Johnny Gaudreau, Clayton Keller, Jason Robertson kvartett eközben egy golfpályára vonult, ahol egy új hibrid sportágban, a hokigolfban tesztelhették a tudásukat. Ez nem volt egyszerű, hiszen 140 yardot kellett megtenniük négy ütésből, miközben le kellett győzniük egy 60-70 yardos vizes akadályt is. A legjobban a Montreal kapitánya célzott, aki három kísérletből talált be a lyukba.

A folytatás már a Panthers csarnokában, a FLA Live Arenában zajlott, ahol a kapusok kerültek a főszerepbe. Elsőként a Tendy Tandem nevű új számban mérték össze az erejüket, ahol a kapusok párokba rendeződve küzdöttek. Itt nemcsak a védések számát vették figyelembe, hanem azt is, hogy ki mennyire céloz pontosan a bárddal. A versengésnek külön pikantériát adott, hogy a kapusok ellen öt hölgy is felvette a versenyt, név szerint Alex Carpenter, Hilary Knight, Emily Clark, Rebecca Johnston és Sarah Nurse. A kvintettből Nurse nevéhez fűződött az est egyik legszebb jelenete, hiszen óriási forsbergezéssel verte át Sesztyorkint, amin még saját maga is meglepődött, ám joggal fogadta a gratulációkat. A versengést végül a Connor Hellebuyck, Juuse Saros páros nyerte összesen 13 ponttal.

A következő számban is még a kapusok voltak a reflektorfényben, hiszen a Save Streak küzdelemnek az volt a lényege, hogy melyik cerberus tud zsinórban több szólót hárítani. Itt minden divízió csapatának két kapusa szerepelt, összesen nyolcan. A legjobbnak Jordan Binnington, a St. Louis kapusa bizonyult, aki 10 védéssel győzött és eggyel előzte meg a tampai Andrej Vasziljevszkijt.

A kapusok versengése után a három legklasszikusabb szám következett: a leggyorsabban korcsolyázók küzdelme, a legerősebben lövőké és a legpontosabban célzóké. A leggyorsabban korcsolyázók versenyébe a korábbi háromszoros győztes Connor McDavid ezúttal nem nevezett, így igazán nagy csatára volt kilátás. A szurkolók nem is csalódtak: a döntőben Andrej Szvecsnyikov és Kevin Fiala csapott össze, amiből a Carolina csatára került ki győztesen 13,757 másodperces idővel, amivel két tizedet vert a Kings szélsőjére.

A már említett McDavid ezúttal a legpontosabban célzók versenyébe nevezett és nem is okozott csalódást. Az alapszakaszt a gálák történetének egyik legjobb eredményével zárta: négyből négy találattal, kevesebb mint 10 másodperc alatt kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahová a maradék hét játékosból Brock Nelson, Artyemij Panarin és Nazem Kadri jutott még be. Az elődöntőben McDavid Kadrit, Nelson Panarint ejtette ki, a fináléban azonban borult a papírforma, hiszen az Islanders csatára legyőzte az Edmonton kapitányát, amivel megnyerte a számot.

A legerősebben lövök küzdelmébe Elias Pettersson, Rasmus Dahlin, Josh Morrissey, Seth Jones és Alekszandr Ovecskin nevezett be. Mindenki a Capitals gólgyárosának a sikerét várta, ő azonban csak a negyedik helyen végzett, de a Breakaway Challenge küzdelemben vigasztalódni tudott – erről azonban később. A versengést végül Rasmus Dahlint megelőzve a Buffalo hátvédjének a honfitársa, Elias Pettersson nyerte, akinek mindkét kísérlete 100 mérföld/óra felett volt és végül 103,2-vel győzött.

Az utolsó szám a már említett Breakaway Challenge volt, ahol minél látványosabban és ötletesebben kellett befejezni a szólót. Az egyetlen pontozásos számban senkinek sem volt esélye az Ovecskin, Crosby duóval szemben, akik a maximális pontszámmal nyerték a számot. Ez úgy érték el, hogy a párost Ovecskin fia is erősítette és a trió szólóját maga fejezte be, miután Roberto Luongo lábai között a hálóba lőtt.

A pénteki SuperSkills verseny után az All Star-mérkőzést magyarországi idő szerint szombaton 21 órától rendezik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 20., hétfő
EL 17:30 GYEFTC 2-3VÉGE
március 21., kedd
EL 17:30 GYEFTC 1-2 HVÉGE
NL 20:00 LUGGSE 
  • SPORT 2
március 22., szerda
AL 21:15 WRMIKO 2-3VÉGE
március 24., péntek
EL 19:30 FTCGYE 3-5VÉGE
  • M4 SPORT
március 25., szombat
EL 19:15 FTCGYE 3-2VÉGE
  • M4 SPORT+
AL 21:00 IKOWRM 5-3VÉGE
március 27., hétfő
EL 17:15 GYEFTC 5-1VÉGE
  • M4 SPORT
március 28., kedd
SHL 19:00 VAXLHF 
  • SPORT 2
március 29., szerda
EL 18:30 FTCGYE 
SHL 19:00 FBKFRÖ 
  • SPORT 2
április 5., szerda
VÁL 17:00 HUNUKR 
Partnerünk
Archívum