Ovecskin fia és Sarah Nurse ellopta a show-t az ügyességi versenyen

   

Az All Star-hétvége keretében megtartott vetélkedésen Ovi Jr. bebőrözte Roberto Luongót, a legjobb női játékosok egyike pedig óriásit forsbergezett.

A hagyományoknak megfelelően az All Star-mérkőzés előtti napon megtartották a szokásos ügyességi versenyt. Kezdésként a tengerpartra vonultak a játékosok, ahol strandpapucsban és szalmakalapban szörfdeszkára lövöldöztek, miközben az ellenfél szerencsétlen sorsú csapattársa csak arra várt, hogy egy vízimentő-székről egy vízzel teli kádba zuhanhasson. Az óra hét találat és a zuhanás után állt meg. Itt első körben a Rangers tandeme, az Adam Fox, Igor Sesztyorkin páros a Tkachuk testvérpárt verte meg, míg másik ágon a coloradói Mikko Rantanen, Cale Makar kettős a Sidney Crosby, Nathan MacKinnon duót kapta el. A döntőt végül a Makar, Rantanen kettős nyerte, de óriási előny volt számukra, hogy a New York kapusa a bárddal célzott.

A Nick Suzuki, Johnny Gaudreau, Clayton Keller, Jason Robertson kvartett eközben egy golfpályára vonult, ahol egy új hibrid sportágban, a hokigolfban tesztelhették a tudásukat. Ez nem volt egyszerű, hiszen 140 yardot kellett megtenniük négy ütésből, miközben le kellett győzniük egy 60-70 yardos vizes akadályt is. A legjobban a Montreal kapitánya célzott, aki három kísérletből talált be a lyukba.

A folytatás már a Panthers csarnokában, a FLA Live Arenában zajlott, ahol a kapusok kerültek a főszerepbe. Elsőként a Tendy Tandem nevű új számban mérték össze az erejüket, ahol a kapusok párokba rendeződve küzdöttek. Itt nemcsak a védések számát vették figyelembe, hanem azt is, hogy ki mennyire céloz pontosan a bárddal. A versengésnek külön pikantériát adott, hogy a kapusok ellen öt hölgy is felvette a versenyt, név szerint Alex Carpenter, Hilary Knight, Emily Clark, Rebecca Johnston és Sarah Nurse. A kvintettből Nurse nevéhez fűződött az est egyik legszebb jelenete, hiszen óriási forsbergezéssel verte át Sesztyorkint, amin még saját maga is meglepődött, ám joggal fogadta a gratulációkat. A versengést végül a Connor Hellebuyck, Juuse Saros páros nyerte összesen 13 ponttal.

A következő számban is még a kapusok voltak a reflektorfényben, hiszen a Save Streak küzdelemnek az volt a lényege, hogy melyik cerberus tud zsinórban több szólót hárítani. Itt minden divízió csapatának két kapusa szerepelt, összesen nyolcan. A legjobbnak Jordan Binnington, a St. Louis kapusa bizonyult, aki 10 védéssel győzött és eggyel előzte meg a tampai Andrej Vasziljevszkijt.

A kapusok versengése után a három legklasszikusabb szám következett: a leggyorsabban korcsolyázók küzdelme, a legerősebben lövőké és a legpontosabban célzóké. A leggyorsabban korcsolyázók versenyébe a korábbi háromszoros győztes Connor McDavid ezúttal nem nevezett, így igazán nagy csatára volt kilátás. A szurkolók nem is csalódtak: a döntőben Andrej Szvecsnyikov és Kevin Fiala csapott össze, amiből a Carolina csatára került ki győztesen 13,757 másodperces idővel, amivel két tizedet vert a Kings szélsőjére.

A már említett McDavid ezúttal a legpontosabban célzók versenyébe nevezett és nem is okozott csalódást. Az alapszakaszt a gálák történetének egyik legjobb eredményével zárta: négyből négy találattal, kevesebb mint 10 másodperc alatt kvalifikálta magát az elődöntőbe, ahová a maradék hét játékosból Brock Nelson, Artyemij Panarin és Nazem Kadri jutott még be. Az elődöntőben McDavid Kadrit, Nelson Panarint ejtette ki, a fináléban azonban borult a papírforma, hiszen az Islanders csatára legyőzte az Edmonton kapitányát, amivel megnyerte a számot.

A legerősebben lövök küzdelmébe Elias Pettersson, Rasmus Dahlin, Josh Morrissey, Seth Jones és Alekszandr Ovecskin nevezett be. Mindenki a Capitals gólgyárosának a sikerét várta, ő azonban csak a negyedik helyen végzett, de a Breakaway Challenge küzdelemben vigasztalódni tudott – erről azonban később. A versengést végül Rasmus Dahlint megelőzve a Buffalo hátvédjének a honfitársa, Elias Pettersson nyerte, akinek mindkét kísérlete 100 mérföld/óra felett volt és végül 103,2-vel győzött.

Az utolsó szám a már említett Breakaway Challenge volt, ahol minél látványosabban és ötletesebben kellett befejezni a szólót. Az egyetlen pontozásos számban senkinek sem volt esélye az Ovecskin, Crosby duóval szemben, akik a maximális pontszámmal nyerték a számot. Ez úgy érték el, hogy a párost Ovecskin fia is erősítette és a trió szólóját maga fejezte be, miután Roberto Luongo lábai között a hálóba lőtt.

A pénteki SuperSkills verseny után az All Star-mérkőzést magyarországi idő szerint szombaton 21 órától rendezik.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum